Korenine. Seminar flamenka bo izviren in kreativen ter na treh ravneh!

María Keck
María Keck

Seminar flamenka Korenine (Raices) ponuja izviren in kreativen pristop k spoznavanju in učenju flamenka, njegove neotipljivosti in dinamike. Tečaj poteka v treh medsebojno povezanih sklopih, ki se osredotočajo na prebujanje primarne narave in odkrivanje tradicionalnih zakonitosti te umetnostne zvrsti.

...
...


Vodja seminarja je María Keck, plesalka flamenka, pedagoginja in glasbena terapevtka. Diplomirala je iz sodobne koreografije na Akademiji za ples v Budimpešti in opravila magisterij iz glasbene terapije na Univerzi Alcalá de Henares, v Španiji. Zadnjih sedem let živi in ustvarja v Madridu. Njen pristop k poučevanju flamenka obsega celovito in analitično spoznavanje zakonitosti plesnega jezika ter sistematično zgrajeno in vodeno improvizacijo s poudarkom na plesalcu kot instinktivnem in svojstvenem posamezniku. Seminar bo potekal na treh ravneh: začetni (predznanje ni potrebno), srednji in višji ravni.

... (foto: Miha Mally)
... (foto: Miha Mally)


Začetna raven bo obsegala uvod v filozofijo umetnosti flamenka, zgodovina, legende, sodobni trendi (glasbeni in sociološko-kulturni razvoj flamenka), zavedanje telesa, vključevanje samopodobe in energetske dinamike v plesno tehniko, tehnika ploskanja, dlani, rok in telesa ter njihova koordinacija,  tehnika udarcev nog (v čevljih in brez njih) s poudarkom na ritmu, ravnotežju in hitrosti, koreografija, improvizacija, notranja dinamika.

...
...


Srednja raven: Fandangos de Huelva (Alosno, Santa Eulalia, Santa Barbara), izvor glasbene oblike, pregled različnih lokalnih stilov, glasbena in plesna video analiza, tehnika ploskanja in plesa, povezava med plesom in glasbo, koreografija, improvizacija, plesni triki.

...
...


Višja raven pa Tangos (Cádiz, Malaga, Granada), izvor glasbene oblike, pregled različnih lokalnih stilov, najpomembnejših predstavnikov in glasbenih značilnosti, glasbena in plesna video analiza, tehnika ploskanja in plesa, povezava med plesom in glasbo, koreografija, improvizacija, posebnosti plesnega jezika. Seminar bo potekal v prostorih PKD CoraViento, na Brnčičevi 13, v Ljubljani.

...
...


Povpraševanje in prijave na info@coraviento.com ali 041 983 260 (Manca Dolenc). Minimalno število udeležencev na posamezni stopnji je pet. V nasprotnem primeru si pridržujemo pravico do združevanja skupin. (so sporočili člani društva CoraViento, ki vas vabijo na spoznavanje in učenje flamenka, ki se bo začelo 22. avgusta)

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
'Plejsalo de se dosta pa fejst!' Murskosoboška Front@ letos v znamenju hip-hopa in sodobnega plesa.
Vabljeni na tradicionalni plesni festival na sever Slovenije
Ritem izjav
Avgust 2017
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Poletje je. Ne zanemarite nohtov in rok. Zaščitite in navlažite jih.
Oriflamova krema z oljem rakitovca bo navlažila in zaščitila vaše roke, vlažilni gel The One pa bo obnovil suhe in lomljive nohte
Osvežilna proteinska acai skleda
Recept je bil pripravljen za trgovino Superhrana in Veganfest, najdete ga na moji spletni strani www.teresamisu.com
Preberi članek
Preberi članek