Urša Rupnik. Joe Alegado znova v Ljubljani. Navdušen nad slovenskim plesom.

Joe Alegado (foto: Drago Videmšek)
Joe Alegado (foto: Drago Videmšek)

Letošnji velikonočni vikend že četrto leto zapored organiziramo delavnico s svetovno uveljavljenim ameriškim plesalcem, koreografom in plesnim pedagogom Joejem Alegadom.

...
...


V začetku svoje kariere je bil Alegado član in solist Baleta Hispanico v New Yorku, Alvin Ailey ansambla in Jose Limon kompanije. Na njegovo poučevanje plesa je najbolj vplivala ravno tehnika limon, ki jo je skozi leta dela in izkušenj preoblikoval ter obogatil v unikaten plesni jezik. Njegova metoda, ki jo je poimenoval Alegado Movement Language, se napaja v gibanju rok in dlani, ki se kot vodilo za gibanje celotnega telesa povezujejo z viri energije v telesu samem in se projicirajo navzven v prostor. Za njegovo delo je značilna hkratna prizemljenost v tla in vpetost v nebo. Poučevanje in koreografiranje ga je poneslo po vsem svetu, na različne festivale, v studie, kompanije, akademije, kjer osvaja srca plesalcev tako s svojo markantno pojavnostjo kakor izjemnim pedagoškim pristopom.

...
...


Kot njegova dolgoletna asistentka in plesalka v Jalegado Dance Company sem izredno vesela, da se Alegado navdušuje nad slovenskimi plesalci in se tako z veseljem vrača v Ljubljano. Letos imate torej možnost, da se nam pridružite od 14. do 17. aprila v Gledališko-plesni dvorani SVŠGL na dveh zahtevnostnih stopnjah (višja – namenjena predvsem profesionalnim plesalcem in plesalcem z dobrim plesnim predznanjem; nižja – namenjena vsem ljubiteljem plesa, plesalcem z osnovnim plesnim predznanjem).

... (foto: Drago Videmšek)
... (foto: Drago Videmšek)


Urnik pa je takšen: petek, 14. 4., od 16.00 do 18.0 višja stopnja, od 19.00 do 21.00 nižja stopnja, v soboto, nedeljo in ponedeljek pa od 11.00 do 13.30 višja stopnja in od 14.00 do 16.00 nižja stopnja. Cena za nižjo stopnjo za vse štiri dni je 60 evrov, za višjo, tudi za vse štiri dni, pa 65 evrov, obe stopnji za štiri dni 90 evrov in posamezni obisk 20 evrov. Za več informacij in prijave smo dosegljivi na svobodni.ples@gmail.com. (je za naš portal sporočila plesalka, pedagoginja, koreografinja in asistentka Joeja Alegada Urša Rupnik)
   

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Bravo! Ukrajinka Nadija Bičkova katapultirana med britanske plesne zvezde.
BBC-jevi producenti izbrali svetovno prvakinjo med plešoče plesne zvezde britanskega šova Strictly come Dancing
Ritem izjav
Junij 2017
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Za večno mladosten videz. Vaša koža si zasluži najboljše. Vrhunsko kozmetiko Genosys
Kozmetični izdelki so iz naravnih sestavin, ki kožo pomlajujejo, negujejo in varujejo pred škodljivimi vplivi, primerni tudi za najobčutljivejšo kožo
Kako narediti kefir? Kefirko je pravi odgovor!
Vsi, ki si želite narediti kefir, seveda potrebujete kefirjeva zrnca!
Preberi članek
Preberi članek