Nataša Kočar in KUOD Bayani pred premiero v cankarju. Svet je tak, kot ga plešemo.

Hamsa: Krog (foto: Anja Burger)
Hamsa: Krog (foto: Anja Burger)
Naša zadnja predstava Hamsa, pet elementov orientalskega plesa je bila premierno uprizorjena novembra 2015. Po štirih uspešnih ponovitvah v Sloveniji smo predstavo aprila 2016 odplesale še v dunajskem Lalish teatru. Vodji Lalish teatra mag. Shamal Amin in mag. Nigar Hasib sta bila nad našo predstavo tako navdušena, da sta nas povabila še enkrat in nam zadala umetniški izziv – postaviti frontalno predstavo v krog. Tako je nastala Hamsa: Krog, predstava, ki bo premierno uprizorjena v v soboto, 21. januarja 2017, v Štihovi dvorani Cankarjevega doma, teden dni pozneje pa jo bomo na istem mestu ponovile (28. januarja 2017). V Lalish teatru na Dunaju gostujemo 18. februarja 2017. Zadnje dni pred predstavo pridno vadimo, popravljamo kostume, pilimo detajle in se neznansko veselimo naše premiere v slovenskem kulturnem hramu. Svet je tak, kot ga plešemo!
... (foto: Konstantin Rebek)
... (foto: Konstantin Rebek)

V predstavi Hamsa, pet elementov orientalskega plesa raziskujemo pet velikih elementov mediteransko-indijskega kulturnega prostora – zrak, vodo, eter, zemljo in ogenj, in jih uprizarjamo v orientalskem plesnem gibu, glasbi, stilu, prostoru ter energiji. Frontalen plesni izraz je postal krožni, nova oblika prinaša nove izzive, vzorčenja in prehajanja.
... (foto: Konstantin Rebek)
... (foto: Konstantin Rebek)

Lahno, nadzemeljsko, skrivnostno frfotanje se zlije v gladko valovanje oceana, rečni meander in pršenje vodnih kapljic, izhlapi v brezčasno vesolje in se zavrti z zvezdami, nato strdi v mehki čutnosti in zgosti na površini zemlje, iz veselega trenja se vžge iskra, barviti, dinamični, vroči plameni ogrejejo.
... (foto: Anja Burger)
... (foto: Anja Burger)

Vsak trenutek v predstavi Hamsa, pet elementov orientalskega plesa je ustvarjen v medsebojnem delovanju petih velikih elementov. Ta silno krhka in neskončno močna harmonija je življenje, bivanje onkraj dorečenega in hkrati tukaj ter zdaj, ples Zemlje z zvezdami, meditacija v plesu ... Vse je povezano, vse je eno, brez začetka in brez konca, ves čas v gibanju in kroženju. (je za naš portal povedala vse o novi predstavi Hamsa: Krog idejna ustanoviteljica in umetniška vodja KUOD Bayani Nataša Kočar. V predstavi plešejo Jana Bogdanovski, Nataša Kočar, Nerlisa Osmičević, Ines Pajek, Urša Perčič, Špela Rakovec, Nike Sekulo, Anita Šabotič, Julia Tomšič in Mira Vrankar.)
Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Kaj imajo skupnega Temna večerja in medsebojni odnosi ter gostovanje?
Veronika Valdés, Jana Menger, Jerca Rožnik Novak in Veronika Tököly na prizorišču Plesnega Teatra Ljubljana
Ritem izjav
Oktober 2019
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Magnetista. Prevzemite nadzor nad igro privlačnosti!
Oriflame je k svoji paleti dišav dodal še eno parfumsko vodo, ki dokazano privlači
Zajtrk v postelji z ovsenimi palačinkami
Brez napora v nov dan z mojim receptom
Preberi članek
Preberi članek