Lan Dan Kerštanj. Nastop na 77. dunajskem koncertu si bom zapomnil za celo življenje.

V živo v Musikvereinu (foto: Wiener Zeitung)
V živo v Musikvereinu (foto: Wiener Zeitung)

Da sem v ekipi za novoletni koncert dunajskih simfonikov, je sporočila 'oglasna deska' na šoli točno 29. 9. 2016. Čez mesec dni smo začeli delati s koreografom Renatom Zanello. Najprej na šoli, zadnji teden pred koncertom (od 26.decembra) pa intenzivno vsak dan v Musikvereinu. Vemo, da so baletni dodatki na novoletnem koncertu stalnica in da gre za vnaprej posnete plesne nastope. Tokrat so organizatorji želeli občinstvo presenetiti in poleg posnetkov, ki jih gledamo v neposrednem prenosu, z baletno točko (za katero na odru seveda ni prostora) popestriti program. Trije pari mladih baletnikov z Baletne akademije dunajske državne opere smo priplesali med občinstvo in s komično koreografijo na hitro polko Johana Straussa ml. 'Auf zum Tanze' presenetili obiskovalce (njihov nastop je do konca veljal kot presenečenje), in mislim, da je namen uspel.

Lan Dan Kerštanj (drugi z desne) s svojimi baletnimi kolegi
Lan Dan Kerštanj (drugi z desne) s svojimi baletnimi kolegi


Nastop mi veliko pomeni, že sam izbor, delo s takšnim vrhunskim baletnim strokovnjakom, doživetje vsega, kar sodi k izvedbi koncerta filharmonikov, tv prenosa ... in nasploh smo bili ekipa, ki je v delu uživala in se zabavala. Imeli smo tudi priložnost srečati se z legendo filma in glasbe, Julie Andrews, ki je za ameriško TV pripravljala prispevek in smo bili tudi del njene zgodbe o Dunaju ter tradicionalnem koncertu. Ko slišimo ime Julie Andrews, se spomnimo na film Moje pesmi, moje sanje. Zame pa bo 77. koncert dunajskih filharmonikov vedno spomin na uresničitev mojih sanj ... no, delčka sanj, saj bo leto 2017 zame prelomno. Končujem zadnje leto na Baletni akademiji dunajske državne opere, prav tako končujem zadnji letnik gimnazije in čaka me matura, čakajo avdicije ... In tule na začetku leta 2017 se na to temo izrisuje en sam velik vprašaj: Kam potem?! (je za naš portal komentiral nastop na slovitem novoletnem koncertu dunajskih filharmonikov, ki se tradicionalno odvija vsako leto 1. januarja v glasbeni hiši Musikverein na Dunaju, mladi baletni talent in prejemnik štipendije Mladi upi Zavarovalnice Triglav Lan Dan Kerštanj. Koreograf baletnih točk je bil že osmič Renato Zanella, nekdanji umetniški vodja dunajskega baleta, režiser prireditve oziroma TV- prenosa Michael Beyer, kostumograf pa že petič Christof Cremer.)

...
...

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
'Plejsalo de se dosta pa fejst!' Murskosoboška Front@ letos v znamenju hip-hopa in sodobnega plesa.
Vabljeni na tradicionalni plesni festival na sever Slovenije
Ritem izjav
Avgust 2017
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Poletje je. Ne zanemarite nohtov in rok. Zaščitite in navlažite jih.
Oriflamova krema z oljem rakitovca bo navlažila in zaščitila vaše roke, vlažilni gel The One pa bo obnovil suhe in lomljive nohte
Osvežilna proteinska acai skleda
Recept je bil pripravljen za trgovino Superhrana in Veganfest, najdete ga na moji spletni strani www.teresamisu.com
Preberi članek
Preberi članek