Silvestra Perčič. Po uspešnih letih tekmovanj so pred nami novi izzivi.

Silvestra Perčič
Silvestra Perčič

Konec leta je vedno čas, da se za trenutek ozremo nazaj. V Kazini to storimo z največjim veseljem, saj smo leta 2016 na najprestižnejših in tehnično najzahtevnejših tekmovanjih dosegli 16 zlatih, deset srebrnih in deset bronastih odličij. V primerjavi s prejšnjimi leti smo se udeležili še več tekmovanj različnih plesnih zvez in festivalov, kar ogromno doprinese k prepoznavnosti in promociji naše države v tujini. Naši plesalci vedno znova dokazujejo, da delamo dobro oziroma najboljše. Tudi v najbolj zahtevnih koreografijah se lahko brez težav kosajo s konkurenco in odidejo domov z zmago. Leta 2016 smo obeležili tudi 25 let skupnega delovanja našega tima plesnih učiteljev, ki je Slovenijo popeljal v sam plesni vrh, in kot kaže, bomo skupaj še naprej ustvarjali edinstveno zgodbo o plesu.

Albedo (foto: Mankica Kranjec)
Albedo (foto: Mankica Kranjec)


Poleg doseganja vrhunskih rezultatov na različnih festivalih in prvenstvih po svetu se lahko Kazinini izvrstni plesni pedagogi in koreografi pohvalijo tudi z uspešnimi avtorskimi projekti. Konec maja je eden najboljših koreografov na svetu Mitja Popovski skupaj z najboljšo člansko ekipo Kazine na oder Španskih borcev postavil izjemno subtilno celovečerno plesno predstavo Albedo – zgodbo o ljubezni, obžalovanju in nenehnem spreminjanju ter sprejemanju.

Sanjska služba
Sanjska služba


Za neverjetno vzdušje v polni Linhartovi dvorani Cankarjevega doma je oktobra s celovečerno plesno predstavo Sanjska služba poskrbel tudi koreograf in plesalec Željko Božić, ki je nepogrešljiv del Kazinine ekipe že vrsto let. Kot zadnja plesna predstava lanskega je pod idejnim in koreografskih vodstvom plesalke in koreografinje Andreje Vakselj nastala Božičkova odpoved v izvedbi plesalcev hip-hop selekcije otroci. Projekt, ki ima dobrodelno noto, je ves čas vodila želja polepšati praznike in ustvariti božično vzdušje otrokom, ki dneve preživljajo v različnih ustanovah, kot je denimo Pediatrična klinika v Ljubljani.

cicibani (foto: Nikola Janušič)
cicibani (foto: Nikola Janušič)


Kazina je ena redkih plesnih šol pri nas, ki združuje tako vrhunsko šolo plesa kot tudi družabni rekreativni del ponudbe plesa. Na različnih tečajih, med katerimi sta tudi vadba za mamice z dojenčki in ples v petkah, je plesalo že več kot 60.000 ljudi. Pri nas lahko pleše prav vsak – od mamic z novorojenčki do seniorjev, od prvih korakov do svetovnih prvakov, od plesa in zabave do predstav na številnih odrih sveta. To je srce Kazine.

Arnika Matko Juvančič in Patricija Crnkovič
Arnika Matko Juvančič in Patricija Crnkovič


Uspešno zgodbo pedagoškega dela naše najstarejše plesne šole, ki je vzgojila že številne generacije plesalcev, so še posebej zaznamovali trije plesalci. Dve članski plesalki Arnika Matko Juvančič in Patricija Crnkovič sta pometli s hudo konkurenco plesalcev z vsega sveta ter več kot uspešno opravili avdicijo na Rotterdamski umetniški univerzi Codarts. Na študij v švicarski Zürich pa je po uspešno opravljeni avdiciji na akademiji ZHDK odšel tudi članski plesalec Luka Ostrež.

Luka Ostrež
Luka Ostrež


Po uspešnih letih tekmovanj so pred nami novi izzivi. Poleg tekmovanj nas vleče na festivale, s plesnimi predstavami bi radi osvojili še več domačih in svetovnih plesnih odrov. S plesom želimo navduševati čim več začetnikov in rekreativnih plesalcev, tako otrok kot tudi odraslih. 'Wherever you go, go with all your heart', je Konfucijeva misel, ki ji dodajam le - kjerkoli in karkoli že plešete, plešite s srcem. (se je ozrla nazaj in voščila novo leto Silvestra Perčič, direktorica Kazine, najstarejše plesne šole pri nas)

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Veliki festival plesa pod taktirko Aje Jung je svetovnega formata
Med 24. marcem in 11. aprilom je bil Beograd v znamenju velikih plesnih zvezd
Ritem izjav
April 2017
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Oblikovalec Tommy Hilfiger in modna ikona Gigi Hadid skupaj v Ljubljani
Emporium bogatejši za modni dvojec Hilfiger & Hadid
Zaključek druge sezone v velikem stilu. Moja gostja bo svetovno znana Annabel Langbein!
V zadnji oddaji bomo pekli potico in pesino torto
Preberi članek
Preberi članek