Etcha Dvornik. Rezidenčno bivanje v Ljubljani ocenjujem kot zelo pozitivno izkušnjo

Rezidenca, ki je potekala med 18. februarjem in 10. marcem 2016 v Rezidenčnem prostoru na Cankarjevi v Ljubljani, je bila več kot prijetna in koristna. Imela sem na razpolago stanovanje s pogledom na Krim in Tivoli, na drugi strani hodnika pa dvorano za delo, Cepetko. V tem času  sem organizirala kratko delavnico, kjer sem delala na kontaktni plesni tehniki, strukturirani improvizaciji in koreografskem zapisu. Kratka delavnica mi je pokazala, da so mladi plesalci željni tovrstnega dela, in mi dala zeljo po nadaljevanju.
...
...

Utrdila sem nekaj vezi in navezala nove kontakte. Za sodelovanje se zahvaljujem fotografu in videastu Tonetu Stojku, samostojni strokovni svetovalki za ples na JSKD Nini Meško, plesalki Urši Rupnik in še posebno Mihi Klepu, ki mi je bil za vsa vprašanja in težave prijazno na voljo, tudi ob režiji solo plesne predstave Jaz, ženska, nepotešljivi vdovec 8. marca v Skladovnici na Beethovnovi.
... (Foto: Tone Stojko)
... (Foto: Tone Stojko)

Nenazadnje sem obudila spomine na sneženje, na sneg, ki leži po hribih, na reke, ki prestopajo, na prve zvončke, trobentice, podleske,na prebujanje narave po zimi, suhe veje, drevesa, na slovensko hrano in okuse. Rezidenčno bivanje v Ljubljani ocenjujem kot zelo pozitivno izkušnjo in se zahvaljujem vsem, ki so jo omogočili. (je Etcha Dvornik za naš portal opisala svoje bivanje in v Ljubljani)
Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Moja vloga v predstavi Human je večplastna in predstavlja nekakšno avtoriteto
Plesalec, koreograf in pedagog Jernej Bizjak o sodelovanju s Kjaro Starič Wurst in novi predstavi Human
Ritem izjav
September 2019
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Jorge Bucay. Nihče ne more narediti zate, kar lahko sam narediš zase
Svetovno znani argentinski psihoterapevt in pisatelj po sedmih letih spet v Ljubljani; in navdušil z zgodbami, ki so ga naučile živeti
Zajtrk v postelji z ovsenimi palačinkami
Brez napora v nov dan z mojim receptom
Preberi članek
Preberi članek