Rekord največje salsa zabave na prostem. Kljub nerganju sosedov.

Sosedi so, namesto da bi plesali, raje nergali, a rekord je bil dosežen.
Sosedi so, namesto da bi plesali, raje nergali, a rekord je bil dosežen.
Pred kavarno Plato na trgu Ajdovščina v Ljubljani se vsak četrtek odvija mega salsa zabava na prostem, to poletje že osmo leto zapored. Ta četrtek pa je še posebej izstopala, saj so plesalci in plesalke postavili slovenski rekord v največji salsa zabavi na prostem. Hkrati jih je zaplesalo več kot 400.
Salsa rekord ob koncu poletja ...
Salsa rekord ob koncu poletja ...

Salsa je v Sloveniji prisotna že več kot 15 let, njena priljubljenost pa nikakor ne upada. Eden najboljših dokazov za to so četrtkovi poletni večeri pred Platojem, ki sta jih letos skupaj pripravljala Buba center in plesna šola Salsateca. Organizatorji so večere pred Platojem prilagodili vsem okusom. Letos so jih tako začenjali z zumbo, nadaljevali s kubansko salso, zatem pa sta ušesa razvajala odlična salsa DJ-ja, Emir in Aleš. V notranjosti so na svoj račun prišli ljubitelji počasnejših in čutnih ritmov, ki so se lahko zavrteli na kizomba plesišču.
... organizatorke Buba centra in Salsateke so zadovoljne ...
... organizatorke Buba centra in Salsateke so zadovoljne ...

Po polnoči se je vse dogajanje preneslo v notranjost restavracije Plato, saj žal bližnji stanovalci za salsa ritme nimajo veliko posluha. Vrhunec pa je dogajanje pred Platojem doseglo 27. avgusta, ko so plesalci in plesalke postavljali rekord v največji salsa zabavi na prostem. Sodelujoči so se registrirali prek spleta ali na pultu na samem dogodku, vsi pa so prejeli zapestnice, ki so potrjevale njihovo prijavo. Nekaj čez 23. uro so se podali na plesišče, organizatorji so kmalu sporočili, da je hkrati zaplesalo 410 ljudi oziroma 205 parov.
... salsirala je tudi Špela Grošelj ...
... salsirala je tudi Špela Grošelj ...

Seveda je bilo na Platoju veliko takih, ki se iz takšnega ali drugačnega razloga niso registrirali, tako da je bila dejanska udeležba še precej višja. Organizatorji so z dosežkom izredno zadovoljni, obenem pa že napovedujejo, da bodo rekord prihodnje leto pred Platojem vsekakor porušili. Na salsi smo vsi del ene same velike družine. Tokrat smo se odločili preveriti, kako velika je ta družina - in mislim, da je dosežek resnično odmeven.
... se vidimo prihodnje poletje.
... se vidimo prihodnje poletje.

Tako se od poletja poslavljamo izredno zadovoljni, plesalke in plesalce pa ponovno vabimo v naše plesne dvorane - na dneve odprtih vrat, teden kasneje pa na prve redne tečaje nove sezone. (je za naš portal komentirala dogajanje ob postavitvi prvega slovenskega salsa rekorda Špela Repovš iz Buba centra)
Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
 • Slonko
 •   |   20.9.2015  |  
 • 21:45
 • Citat: "Po polnoči se je vse dogajanje preneslo v notranjost restavracije Plato, saj žal bližnji stanovalci za salsa ritme nimajo veliko posluha." Gospa Barbra, predlagam vam, da teh 400 plesalk in plesalcev prihodnjič takoled pozno zvečer med tednom povabite na vaše dvorišče, pa da vidimo koliko posluha boste potem imeli vi in vaši sosedje.
 • Preberi članek
  Preberi članek
  Projekt Predani korakom z Miho Podrepškom in Ladom Bizovičarjem bo poseben izziv
  Intervju s plesalcem, pedagogom, pevcem in vsestranskim interpretom Miho Podrepškom
  Ritem izjav
  Avgust 2019
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  Preberi članek
  Preberi članek
  Preberi članek
  Preberi članek
  Obkroženi z idioti
  Izšla je nova knjiga švedskega vedenjskega strokovnjaka, predavatelja in pisca Thomasa Eriksona
  Tereza's Choice veganska žar linija za vrtne zabave
  V poletje s tremi novimi izdelki zdrave prehrane
  Preberi članek
  Preberi članek