Fiona Johnson Kocijančič. Pravica do popravka.

Predsednica sekcije MTP pri Plesni zvezi Slovenije.
Predsednica sekcije MTP pri Plesni zvezi Slovenije.

Na podlagi 26. člena Zakona o medijih podpisana Fiona Johnson Kocjančič uveljavlja pravico do popravka objavljenega obvestila, in sicer članka z naslovom "Edi Činej goljufal. Tri leta prepovedi tekmovanj. A on o tem ne ve ničesar.", ki je bil dne 20.11.2014 objavljen na spletnem portalu Parada plesa v rubriki Ritem izjav.

Kaznovan plesalec in trener Edi Činej s skupino.
Kaznovan plesalec in trener Edi Činej s skupino.


NETOČNO CITIRAN SKLEP IZ ZAPISNIKA SEJE IO SEKCIJE MTP Z DNE 17.10.2014:
Hkrati je seznanila izvršni odbor sekcije, da je v skladu z zapisnikom avgustovske seje poslala naši disciplinski komisiji predlog za disciplinski postopek za Edija Čineja kot trenerja, za oba plesalca, ki sta kršila pravilo, za ekipo in zahtevek za finančno odškodnino, saj naša sekcija plesalcem na vseh mednarodnih tekmovanjih pod okriljem IDO plačuje licence, štartnine in subvencije za prevoze, v skladu s sklepom IO. Goljufanje z leti je eden najhujših prekrškov. (tako se je odločila predsednica sekcije za moderne tekmovalne plese Fiona Johnson Kocijančič, ko je s strani disciplinske komisije IDO prejela sklep o zaključenem postopku v zadevi Edi Činej (trener) in mladinske male skupine, ki je bila zaradi goljufanja s starostjo na evropskem prvenstvu v Riminiju diskvalificirana.)
POPRAVEK:
Predsednica sekcije Fiona Johnson Kocjančič je na seji IO sekcije MTP, 17.10.2014 seznanila člane odbora, da je Plesna zveza Slovenije 8.10.2014 prejela sklep disciplinske komisije IDO o zaključenem postopku v zadevi Edi Činej (trener) in mladinske male skupine, ki je bila zaradi podajanja neresničnih podatkov o starosti tekmovalcevna EP V Riminiju, diskvalificirana. Zaradi tega se je tudi izvršni odbor sekcije MTP PZS že avgusta odločil, da predlaga disciplinski komisiji začetek postopka  proti Ediju Čineju kot trenerju, obema plesalcema, ki sta kršila pravilo, in proti ekipi. Ob tem je bil podan tudi predlog o zahtevanju denarne odškodnine, saj MTP sekcija v skladu s sklepom IO plesalcem (mladincem in članom) na vseh uradnih evropskih in svetovnih tekmovanjih pod okriljem IDO, tudi zares plačuje licence, štartnine in subvencije za prevoze (sekcija MTP in PZS od plesalcev, mladincev in članov, ki se udeležijo uradnih evropskih in svetovnih prvenstev pod IDO in od matičnih klubov, ne zahtevata nobenih plačil za licence in štartnine, še najmanj pa za stroške prevoza že vrsto let). Vseh devet članov IO sekcije je tak predlog soglasno izglasovalo na obeh sejah. Obravnave na disciplinski komisiji še ni bilo.
NETOČEN PODATEK:
Edija Čineja sem prosila za komentar: "O tem ne vem nič, moram preverit pri PZS, jaz nisem prejel nobene odločbe glede prepovedi."
POPRAVEK
Istega dne, torej 8.10.2014, je disciplinska komisija IDO s svojo odločitvijo seznanila tudi Edija Čineja. Kot je znano, je bil Edi Činej s kršitvijo uradno seznanjen že na samem tekmovanju, saj je podpisal in priznal krivdo na licu mesta IDO delegatu tekmovanja in glavnima sodnikoma.
NETOČEN PODATEK:
Prijavili smo se pred odhodom preko aplikacije, ki nas je spustila skozi.
POPRAVEK:
V zvezi s prijavo na mednarodna tekmovanja je potrebno pojasniti, da se nanj nihče ne more prijaviti direktno, saj ima dostop do aplikacije mednarodne zveze samo nacionalna panožna zveza. To pa pomeni, da klubi pošljejo prijavo zvezi, ki nato tekmovalce prijavi na mednarodno tekmovanje. Tako je bilo tudi v primeru  kluba V.I.P, ob tem pa je bil Edi Činej opozorjen, da aplikacija mednarodne zveze DIES take prijave niti ne omogoča oziroma je ne dovoljuje, zato je zveza prijavila skupino 5 plesalcev (3 mladincev in 2 otrok/pionirjev). Ko pa sta na tekmovanju v Riminiju delegat in glavni sodnik preverjala plesalce na plesišču, sta ob štetju ugotovila, da je na plesišču namesto prijavljenih 5 kar 7 plesalcev.  Ko so preverili še potne liste, so ugotovili, da sta bila brez prijave dodana dva premlada plesalca. Zato je bila skupina diskvalificirana, trener Edi Činej pa je že na samem tekmovanju podpisal diskvalifikacijo in obrazložitev, da je bila podlaga diskvalifikacije kršitev pravil o starostni meji.
NETOČEN PODATEK:
Imam licenco vaditelja gimnastike, plavanja, trenerja plesa, sodnika in en kup izkušenj, s katerimi znam presoditi, da otrok na tekmovanju ne riskira poškodbe.
POPRAVEK:
Res je sicer, da ima gospod Činej veliko izkušenj in nekatere licence, vendar ne licence plesnega trenerja, saj je v tem pogledu le kandidat za pridobitev navedene licence.
NETOČEN PODATEK IN NAMERNA ŽALITEV:
Slika in tekst pod njim: Fiona Johnson Kocijančič je peklensko kaznovala Edija Čineja.
POPRAVEK:
Prosim za umik slike in teksta.
NETOČEN PODATEK IN NAMERNA ŽALITEV:
V plesnih krogih pa se šušlja, da mu je to visoko kazen namestila kar sama predsednica sekcije modernih tekmovalnih plesov pri PZS Fiona Johnson Kocijančič, ker je jezna, kajti Edi je z ekipo odprl plesno šolo v Kopru, kjer pa naj bi imela do zdaj primat prav Fiona s svojo plesno šolo.
POPRAVEK:
Ukrep, ki je bil sprejet s strani disciplinske komisije IDO zoper gospoda Čineja, je povsem legitimen, brez kakršnega koli nameščanja, prav tako ukrep s strani IO sekcije MTP pri PZS, ki je bil izglasovan soglasno, s strani vseh 9 članov IO sekcije, zato so navedbe o kakršnikoli arbitrarnosti, neresnične in žaljive. Primat, ki bi ga naj v Kopru imela Plesna šola Fione Johnson Kocjančič, pa vsekakor lahko temelji zgolj na kvaliteti, s katero se ta šola ponaša že vrsto let, zato bojazen ob morebitni konkurenci, v kolikor bi to bila plesna šola gospoda Čineja, ne obstaja. Fiona Johnson Kocjančič

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
 • točno
 •   |   22.11.2014  |  
 • 11:54
 • Fijona, nikoli ampak res nikoli, nisi delala za klube, še najmanj pa za plesalce, delaš že od nekdaj izključno le zase in malo, malo za PZS.
 • Branko P.
 •   |   22.11.2014  |  
 • 11:20
 • Veliko je polemike o zapisniku, ki ga pa je sedaj moč prebrati na: https://www.facebook.com/zaspremembe.pzs PZS ponovno ni naredila domače naloge in zapisnika objavila na aplikaciji.
 • fIONCA
 •   |   22.11.2014  |  
 • 10:22
 • Je vse v redu s tabo ? Vsak zna sešteti 2+2 !
 • Preberi članek
  Preberi članek
  Mariborski baletni tandem Edward Clug in Valentina Turcu ponovno v razmerju
  Stabat Mater in Nevarna razmerja za mariborske sladokusce
  Ritem izjav
  Podarjamo vam vstopnice za nedeljsko kino baletno predstavo
  Ekskluzivni posnetek baleta Faraonova hči v Cineplexxu
  Preberi članek
  Preberi članek
  November 2014
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  Preberi članek
  Preberi članek
  Preberi članek
  Preberi članek
  Bodite drzne in ustvarite svojo zgodbo s starodavnim načinom zapeljevanja
  Possess je mistična dišava za ženske, ki si upajo biti drugačne
  Tradicionalni slovenski zajtrk
  Spomnimo se naše tradicije in si pripravimo odličen štart v nov dan
  Preberi članek
  Preberi članek