Iztok Kovač

“Programska sinergija gre seveda z roko v roki s pestrostjo podizvajalcev in je, vsaj po mojem mnenju, izredno dobrodošla. Prihajalo bo do novih kreativnih sodelovanj, predvsem pa tudi do mešanja publike, ki se bo zvrstila v našem centru. Različni prireditveni prostori namreč omogočajo žanrsko različne dogodke, ki lahko potekajo sočasno. Pričakujemo, da se bo vzpostavil družaben in kreativen prostor, ki bo lahko plodno vplival na umetniško podobo prestolnice in celotne države. Usklajevanje programa bo nedvomno velik zalogaj, nikakor pa ne gre za nemogočo nalogo. Pomagali si bomo z izkušnjami, ki smo jih pridobili v dolgoletnem delovanju zavoda EN-KNAP, ekipo pa bomo dopolnili z novimi sodelavci, ki prihajajo z izkušnjami iz drugih velikih centrov.” (je za glasilo Ljubljana suvereno izjavil Iztok Kovač, direktor Španskih borcev in umetniški vodja zavoda En-Knap, ko bo moral pod streho Španskih borcev predstavljati tudi tiste plesne zvrsti, na katere je kot zapriseženi sodobnjak še do nedavna gledal zviška (hiphop, orientalski ples, jazz in šov ples, folklore), predvsem zato, da bo dosegel predvidenih 40.000 gledalcev na leto, kar ga obvezuje pogodba z MOL. Na večini predstav sodobnega plesa je namreč zbrana le peščica gledalcev.)
Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
 • Reema
 •   |   23.8.2015  |  
 • 0:49
 • Me1te do značne9 medry pravdu. Tito lide9 ale oadpvru ovle1dajed českou pre1vned praxi a je třeba označit, co a proč dělajed špatně. Proto tak chve1ledm tento čle1nek a reakce doc. Kfchna.Samozřejmě, že akademik může tendovat k tomu, že se na česke9 pre1vo vykašle a raději se zapojed do mezine1rodnedho vědecke9ho discoursu. Tedm se však česke1 pre1vned praxe nezlepšed.
 • Preberi članek
  Preberi članek
  Predstava De-set odpade. Plesalec Michal Rynia − zlom desetega rebra!
  Za 16. oktober napovedana premiera MN Dance Company se prestavi!
  Ritem izjav
  Oktober 2019
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  Preberi članek
  Preberi članek
  Preberi članek
  Preberi članek
  Jorge Bucay. Nihče ne more narediti zate, kar lahko sam narediš zase
  Svetovno znani argentinski psihoterapevt in pisatelj po sedmih letih spet v Ljubljani; in navdušil z zgodbami, ki so ga naučile živeti
  Zajtrk v postelji z ovsenimi palačinkami
  Brez napora v nov dan z mojim receptom
  Preberi članek
  Preberi članek