Ljubljana, 16.04.2019 | Učila

Michelle Obama: Moja zgodba

Založba Učila izdala avtobiografijo nekdanje prve dame ZDA
Najbolje prodajana biografija vseh časov Michelle Obama: Moja zgodba
Najbolje prodajana biografija vseh časov Michelle Obama: Moja zgodba

Pri založbi Učila je izšla 510 strani obsežna avtobiografija nekdanje prve dame Združenih držav Amerike Michelle Obama: moja zgodba. Knjiga je prevedena v več kot 43 jezikov, od izida (november 2018) pa so prodali že več kot 10 milijonov izvodov; verjetno najbolj pričakovana biografija leta 2018 je tako že postala tudi najbolj prodajana biografija vseh časov.

Moja zgodba je prevedena v ...
Moja zgodba je prevedena v ...

Knjiga Michelle Obama: moja zgodba vas popelje v skromne ameriške domove in v plesne dvorane Buckinghamske palače, vas vodi prek trenutkov pretresljive žalosti in silne žilavosti ter vas uvede globoko v dušo pionirskega zgodovinskega lika – prve temnopolte prve dame Amerike, ki si prizadeva živeti brez pretvarjanja in skuša usmerjati osebno moč in glas v službo višjim ciljem. S tem ko odkrito in pogumno pripoveduje svojo zgodbo, nas tudi druge postavlja pred preizkušnjo: kdo smo in kaj bi radi postali?

... več kot 43 jezikov.
... več kot 43 jezikov.

Ko je bila majhna, je bil svet Michelle Robins južni Čikago, kjer sta si z bratom Craigom delila sobo v majhnem stanovanju preproste družine srednjega razreda, v kateri sta ju starša Fraser in Marian Robinson učila, naj bosta vedno in predvsem poštena, odkrita in neustrašna. Toda življenje je Michelle kmalu popeljalo precej dlje: od predavalnic Princetona, kjer je prvič spoznala, kako je biti edina črnka v sobi, do zastekljene poslovne stavbe, kjer je delala kot vplivna odvetnica za gospodarsko pravo – in kjer se je nekega deževnega poletnega jutra v njeni pisarni pojavil študent prava Barack Obama ter podrl vse njene skrbno pripravljene življenjske načrte. Michelle Obama v knjigi prvič opisuje zgodnja leta svojega zakona, v katerih se trudi službo in družino usklajevati z moževo hitro vzpenjajočo se politično kariero. Popelje nas v njuno zasebno razpravljanje, ali naj Barack kandidira za predsednika, in nas seznani s svojo poznejšo vlogo priljubljenega, vendar pogosto kritiziranega lika moževe predsedniške kampanje. Z elegantnim, zabavnim in nenavadno odkritim pripovedovanjem ponuja zakulisni opis zgodovinskega skoka svoje družine v središče svetovne pozornosti in oriše življenje v Beli hiši v osmih pomembnih letih – ko spozna svojo domovino, njena domovina pa spozna njo.

Knjigo je prevedel Jure Šešet, uredila Branka Fišer, kupite jo lahko za 29,90 evrov v trdi vezavi na vseh prodajnih mestih knjigarn Felix.

Preberi članek
Preberi članek
Moja vloga v predstavi Human je večplastna in predstavlja nekakšno avtoriteto
Plesalec, koreograf in pedagog Jernej Bizjak o sodelovanju s Kjaro Starič Wurst in novi predstavi Human
Hiša umetnosti Igen je odprla vrata 40. sezone!
Hiša umetnosti Igen Celje odpira vrata 40. sezone 2019/20 ob osmih vrhunskih pedagogih, ki bodo poučevali ljubitelje plesne umetnosti ...
Preberi članek
Preberi članek
September 2019
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Preberi članek
Preberi članek
bb
Zajtrk v postelji z ovsenimi palačinkami
Brez napora v nov dan z mojim receptom
Preberi članek
Preberi članek