Ljubljana, BBC 1, 06.11.2017 | Fredi Novak

Šokanten izpad na Strictlyju. Nadija in Davood najboljša do zdaj. Aljaž in Gemma solidna!

Zabavna plesna serija Strictly Come Dancing je v svoji sedmi epizodi postregla natanko s tem, kar so poznavalci napovedovali; s šokantnim izpadom enega od favoritov.
Nadija Bičkova z Dawoodom Gadhamijem je vse boljša in boljša. (Foto: BBC)
Nadija Bičkova z Dawoodom Gadhamijem je vse boljša in boljša. (Foto: BBC)
Poleg tega smo videli popolnoma drugačen šov od prejšnjega, tematsko obarvanega na noč čarovnic. Razpoloženje v dvorani je bilo mnogo bolj sproščeno in pozitivno, na trenutke celo evforično, in mnogo zabavneje kot prejšnjo soboto. Oddaja je imela nekaj omembe vrednih vrhuncev.
Debbie McGee in Giovanni Pernice

Prvič smo videli štiri desetke za plesni nastop in menda se tako zgodaj v seriji to še nikoli ni zgodilo. Najvišje ocene je dobila Debbie McGee za tango, ki je bil sicer res dobro odplesan, ampak tako dovršen se mi pa ni zdel. Drža je bila zelo groba in preveč na silo je bilo vse. Craigova (Revel Horwood, op. u.) poteza, da je šel okrog mize pokleknit pred njo, je bila sploh pretirana, in s tem je dal nekako zeleno luč tudi preostalim sodnikom, da so Debbie samo hvalili in jo kovali v zvezde.
Alexandra Burke in Gorka Marquez

Previsoke ocene je dobila tudi Alexandra Burke za čačača, ki ji je ta ples po karakterju ustrezal tako kot vsi hitri in ritmični plesi, a je imela spet (še vedno! ) šibke noge in premalo pritiska v tla, od koder bi lahko črpala moč za gibanje bokov, tipično za ta ples. Čačača je sicer ples, s katerim ima večina zvezdnikov največ težav, in v primerjavi z nekaterimi drugimi čačačaji je bil to res eden boljših. Njen seštevek je bil skoraj popoln: 39 (9, 10, 10, 10).
Joe McFadden in Katya Jones

Na tretjem mestu, s 36 točkami (9, 9, 9, 9) je končal Joe McFadden, ki mu je Katya Jones spet naredila izjemno koreografijo. Plesala sta charleston, ki je bil simpatičen, energičen in pri katerem je Joe lahko pokazal svoje gibalne, koordinacijske ter igralske sposobnosti. Zame je bila to najboljša točka večera in ne razumem, zakaj nista dobivala desetk. V primerjavi s charlestonom Debbie in Giovannija Pernicea prejšnji teden je bil ta nedvomno boljši.
Dawood Ghadami in Nadija Bičkova

Najvišje ocene do zdaj sta prejela Davood Ghadami in Nadija Bičkova (8, 9, 9, 9 ) za american smooth slowfox na eno najlepših skladb večera 'This Will Be An Everlasting Love' Natalie Cole. V nasprotju s klasičnim slowfoxom lahko par pri american smooth različici uporablja 'lifte' oziroma so celo priporočeni in zaželeni. Točka je bila lepa in dobro odplesana, vrhunec točke pa je bil t. i. 'bum lift', ko je Davood Nadijo dvignil nad glavo.
Ashton Marrygold in Jeanette Manrara Škorjanec

V primerjavi z njunim nastopom, kjer je bilo vse lepo usklajeno (glasba, tema, scena, kostumi, koreografija), pa pri Astonu Marrygoldu in Janette Manrari Škorjanec elementi niso bili tako posrečeno povezani. Pripraviti sta morala dunajski valček na Jacksons Five. Kopija glasu otroškega Michaela Jacksona, afro lasulja in rdeče hlače na zvonec ter sicer lep, a za dunajski valček neprimeren komad, zaradi vsega tega je bila kljub Astonovemu talentu manj všečna točka od prejšnjih. Dobil je nižje ocene sodnikov kot ponavadi, od Craiga celo 4! Seštevek 28 (4, 7, 7, 7) ju je postavil na predzadnje mesto.
Susan Calman in Kevin Clifton

Za eno od presenečenj večera sta poskrbela Susan Calman in Kevin Clifton, ki sta zaplesala zelo dober džajf na 'This Ole House' Shakin' Stevensa. Kevin dela tudi zelo dobre koreografije in očitno zna tudi dobro učiti, saj Susan, kljub svoji, vse prej kot idealni postavi, plesno napreduje. Njune točke so ponavadi humorne in tudi ta džajf je bil zelo zabaven. Susan se vsakega nastopa loti stoodstotno in resnično da vse od sebe. Nagrajena je bila z visokimi ocenami (6, 7, 8, 8) in petim mestom na tabeli.
Gemma Atkinson in Aljaž Škorjanec

Gemma Atkinson in Aljaž Škorjanec sta plesala salso. Tudi v tem plesu so zaželeni dvigi, ki so pri preostalih latinskoameriških plesih prepovedani. Plesno je bila Gemma kar v redu, seveda pa ni bilo pričakovati, da bodo šli dvigi z lahkoto. Imela sta kar tri različne, a ker se je pri prvem malo zataknilo, je to vplivalo na ves nastop. Gemma, ki je visoka približno toliko kot Aljaž, se je sicer pogumno lotila vseh težkih elementov, seveda pa ni bilo pričakovati, da jo bo Aljaž tako z lahkoto vihtel kot na primer Giovanni svojo plesalko Debbie, ki je lahka kot peresce. Ocene so bile nekaj srednjega (5, 7, 7, 7) in verjamem, da sta bila kar malo v strahu, da bosta morala v plesni dvoboj.
Ruth Langsford in Anton Du Beke

Najnižje sodniške ocene (4, 6, 6, 6) je dobila Ruth Langsford, ki je z Antonom Du Bekeom zaplesala paso doble na 'The Shady Dame From Seville' Julie Andrews iz filma Victor, Victoria. Tako kot originalna točka je bila tudi njuna parodija, ki pa se je končala še bolj komično, kot sta načrtovala, saj sta se oba zvrnila po tleh po zaključni poziciji, potem se je Ruth še vrgla na Antona. Gledalci so kričali od navdušenja, njen mož, ki je sedel med občinstvom, ni mogel verjeti svojim očem, sodniki, preostali plesalci in zvezdniki pa so bili videti popolnoma šokirani. Sam nisem vedel, ali bi se jokal ali smejal, ker je bilo vse zelo kaotično.
... žirija ...

V nedeljski oddaji smo izvedeli, kako so glasovi gledalcev spremenili rezultat sodnikov in koga so spravili v položaj, da se mora še enkrat dokazati v plesnem dvoboju. Na forumih so se pojavljale napovedi, da bodo gledalci glasovali za Ruth, ki jo vsako jutro gledajo na 'This Morning', in za zabavno Susan in da bo moral v dvoboj nekdo, ki je boljši plesalec. To se je tudi zgodilo. Za obstanek sta se morala potegovati Mollie King in Aston. Darcey Bussell in Bruno Tonioli sta glasovala, da ostane Aston, Craig in Shirley Ballas pa za Mollie. Ker je Shirley glavna sodnica, je pretehtal njen glas, tako da smo se morali posloviti od Astona in Janette.
Ashton Marrygold in Jeanette Manrara Škorjanec sta veljala za favorita, a sta se žal morala posloviti.
Ashton Marrygold in Jeanette Manrara Škorjanec sta veljala za favorita, a sta se žal morala posloviti.

Glede na to, da je bil od prve oddaje Aston eden od favoritov za zmago, zdaj nikomur ni jasno, kako se je to lahko zgodilo. Pričakovanja so bila, da bo izpadel nekdo s sredine lestvice, vendar si verjetno skoraj nihče ni predstavljal, da bo to Aston, ki je res dober plesalec in ki je bil do tokratne oddaje celo na prvem mestu v seštevku vseh sodniških ocen.
Gemma Atkinson in Aljaž Škorjanec ostajata v plesni igri. (Foto: BBC1)
Gemma Atkinson in Aljaž Škorjanec ostajata v plesni igri. (Foto: BBC1)

Vidno sta si oddahnila Gemma in Aljaž, saj sta bila zadnja, ki sta izvedela, da gresta naprej. Aljaž si najbolj želi, da bi zdržal do posebne oddaje, ki jo snemajo v Blackpoolu, meki športnih plesalcev po vsem svetu. Upamo, da mu bo uspelo. Vabljeni k ogledu prihodnjo soboto ob 19.35, do takrat pa se še sami zavrtite na parketu bližnje plesne šole ali na kakšnem dobrem plesnem dogodku.
Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Na špici
Andrej Škufca bo pri 44-ih postal očka. Narava je naredila svoje.
Melinda mi ni povedala na noben poseben način. Narava je naredila svoje in čez čas je bilo ...
Preberi članek
Preberi članek
Oktober 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Eclat Mon Parfum. Predstavitev francoske prefinjene dišave ob ritmih vrhunskega džeza.
Podjetje Oriflame je lansiralo na tržišče prestižen parfum, ki do popolnosti ujame bistvo neprisiljene pariške elegance
Prihodnjo nedeljo! Štart tretje sezone kuharske oddaje Zdravo, Tereza!
Tokrat snemam oddaje v Sloveniji in vabljeni k ogledu vsako nedeljo ob 17.40 na POP TV
Preberi članek
Preberi članek