Ljubljana, BBC 1, 04.10.2017 | Fredi Novak

Zvezde plešejo. Nadija Bičkova obstala na četrtem mestu, Aljaž Škorjanec v zlati sredini!

V soboto zvečer se je odvila druga epizoda priljubljenega britanskega šova Strictly Come Dancing
Nadija Bičkova v hitrem in eksplozivnem duetu z Davoodom Gadhamijem (foto: BBC)
Nadija Bičkova v hitrem in eksplozivnem duetu z Davoodom Gadhamijem (foto: BBC)
Vseh petnajst zvezdniško-profesionalnih plesnih parov je zaplesalo še drugi ples, preden so gledalci lahko oddali glasove za svoje favorite.
Sodniška zasedba na čelu s Shirley Ballas kot glavno sodnico je spet v skladu z dodeljenimi vlogami podala svoje komentarje in ocenila nastope, gledalci pa so z glasovi povedali svoje.
Alexandra Burke in Gorka Marquez

Najvišje ocene je tokrat dobila pevka Alexandra Burke, ki sem jo hvalil po prvi oddaji zaradi izjemno lepo zaplesanega angleškega valčka, za katerega je prejela le 24 točk. Paso doble na 'Ven a Bailar' od Jennifer Lopez je odplesala zelo silovito in strastno, pa vendar tehnično nenatančno, a sodniki so bili navdušeni. Prejela je same devetke, kar jo je v skupnem seštevku postavilo na tretje mesto, za favoritoma iz prejšnjega tedna, Debbie McGee in Astonom Merrygoldom.
Debbie McGee in Giovanni Pernice

Debbie je tokrat plesala dunajski valček na 'She's Always A Woman' od Billyja Joela. Za oseminpetdesetletno nekdanjo balerino je bil ta ples 'mala malica', in tako kot mnogi Otočani se tudi jaz sprašujem, ali je sploh prav, da nekdanja profesionalna plesalka lahko sodeluje na plesnem tekmovanju, namenjenem laikom. Daniela (Škofic Novak, op. u.) pravi, da ni 'fer', ker iz svojih izkušenj ve, koliko osnove za katerokoli zvrst plesa ti da klasična baletna osnova. Drža, eleganca pri gibanju, izdelane roke, fleksibilnost in amplitude pri dvigih nog  ter nenazadnje sposobnost hitrejšega učenja plesnih elementov, tudi če so drugačni. Debbie sicer pravi, da so standardni in latinskoameriški plesi čisto drugačni, in to je sicer res, po njenem užitku pri nastopu pred kamerami in gledalci v studiu pa se sprašujem, ali producenti Strictlyja plačajo njej za sodelovanje v oddaji ali ona njim. Lahkotnost, lepa drža, fluidnost v gibanju in eleganca so Debbie s 64 točkami postavile na vrh lestvice po obeh oddajah.
Ashton Marrygold in Janette Manrara Škorjanec

Le eno točko manj je zbral pevec Aston Merrygold, ki pleše z Janette, 'svežo' ženo našega Aljaža Škorjanca. Zaplesala sta dvigov in drugih trikov polno salso na Despacito ter požela val navdušenja zabave željnih gledalcev. Prikupna Janette, ki se ji 'salsa' tako rekoč pretaka po žilah, se je prepustila vodstvu neizkušenega, a zelo nadarjenega pevca, ki ima zelo dober telesni ritem, ampak nekaj težav s stopalno tehniko. Tri osmice in sedmica so zadoščale za tretje mesto v tej oddaji ter skupno drugo. Točka je bila tako nabito polna vsega, da sem dobil občutek, da sta dala vanjo več elementov kot vsi preostali pari skupaj. Na forumih so se že pojavile špekulacije o tem, če mogoče sodniki ne poskušajo malo okrniti njegovih ocen, da ne bi bil tako očiten favorit, kar bi lahko pokvarilo zanimivost tekmovanja. Res je, da so v tekmovanje prišli nekateri zvezdniki s prednostjo, ampak navsezadnje je to šov, in če se mene vpraša, še dobro, da se nekateri znajo premikati in da bomo zato videli dobre plesne točke. Se pa popolnoma strinjam tudi s tistimi, ki jih bolj zanima, kolikšen napredek lahko nekdo naredi skozi oddajo od začetka do izpada. Pravijo, da niti Debbie niti Aston nista 'tabula rasa' v plesu in da njuna pot zato ne bo tako impozantna.
Davood Ghadami in Nadija Bičkova

Za nas bosta seveda zanimiva oba igralca, ki plešeta z našima plesalcema: Gemma Atkinson z Aljažem Škorjancem in Davood Gadhami z Nadijo Bičkovo. Davood in Nadija sta zaplesala quickstep, s katerim sta pobrala v glavnem sedmice in z enakim rezultatom kot prejšnji teden 27 točk zadržala četrto mesto v skupnem seštevku. Njun ples je bil izjemno hiter in eksploziven, dobila sta pohvale predvsem za energičnost, manj pa za kakovost plesa.
Gemma Atkinson in Aljaž Škorjanec

Gemma in Aljaž sta zaplesala angleški valček, za katerega je Gemma menila, da bo trd oreh, ker bo morala pokazati gracioznost, sebe pa ima bolj za fantovsko dekle oziroma 'tomboy'. Plesala sta na zelo lep in zahteven valček s počasnim uvodom in spreminjanjem tempa. Kot vedno me posebej impresionira ples brez cirkuških dodatkov in poceni trikov, zato bi jaz ta nastop ocenil višje. Gemma je dobila dve šestici ter dve sedmici in skupni seštevek ju je ohranil na sredini lestvice.
Richard Coles in Dianne Buswell

Na dnu lestvice sta se po sodniških ocenah znašla TV-voditeljica Charlotte Hawkins in prvi plešoči duhovnik Richard Coles. Charlotte, ki je v prejšnji oddaji zaplesala lep fokstrot in dobila 22 točk, je tokrat zaradi nervoze pred nastopom precej koreografije pozabila in se vidno namučila. Na forumih so mnogi gledalci menili, da bi ji sodniki lahko prizanesli z grobimi  komentarji. Dobila je dvojke in trojke ter najnižji seštevek druge oddaje. V skupnem seštevku obeh oddaj pa se ji je na repu z isto vsoto (34) pridružil še duhovnik, ki pa je zaplesal American Smooth. Zabavni in simpatični Richard je gibalno sicer precej šibek, ima pa nedvomno žilico za humor in 'performance'. V originalni BBC-jevi različici plešočih zvezd glasove gledalcev prištejejo k sodniškim ocenam in objavijo končne rezultate šele prihodnji dan, torej v nedeljo v posebni oddaji, v kateri nastopajo tudi profesionalci s svojimi plesnimi točkami ali kot popestritev pevskih nastopov. Oddajo sicer posnamejo že v soboto takoj po tekmovalnem delu, predvajajo pa jo šele prihodnji dan.
Chizzy Akudolu in Pasha Kovalev

Po seštevku točk in glasov sta pristala na dnu lestvice komik Brian Conley in igralka Chizzy Akudolu. Po plesnem dvoboju so se sodniki odločili, da prva zapusti oddajo Chizzy, kar je mnoge šokiralo, saj je bilo kar pet zvezdnikov po sodniških ocenah za njo na lestvici. Zahvalila se je partnerju Pashi Kovalevu in vsem za lepo priložnost, ampak solz kljub temu ni mogla zadržati. Prihodnja sobota bo super zanimiva, saj se bodo preostali plesni pari predstavili s točkami na filmsko glasbo. Vljudno vabljeni k ogledu!
Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Na špici
Miša Cigoj. Po pol leta prideš na trening in vse leti kar samo od sebe.
Ples je res neverjeten šport. Po pol leta prideš na trening in vse leti ...
Preberi članek
Preberi članek
September 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
O erotiki, ljubezni, senzualnosti ... pa tudi politiki izpod peres slovenskih avtorjev
Ivo Svetina, Jani Virk, Feri Lainšček in Ivan Cankar so družba, s katero vam prav gotovo ne bo dolgčas
Nova linija ekoloških prehrambenih izdelkov Tereza's Choice osvaja Slovenijo!
Zdrava prehrana v vsako slovensko kuhinjo
Preberi članek
Preberi članek