Moskva, Kišinjev, Wuhan, Auckland, 27.04.2015 | Barbra Drnač

Škufca & Melinda evropska prvaka. Nadija Bičkova tekmo odpovedala.

Predpraznični vikend je bil za naše glavne plesalce zelo deloven in tudi uspešen
Andrej Škufca in Melinda sta lani na istem parketu zasedla drugo mesto.
Andrej Škufca in Melinda sta lani na istem parketu zasedla drugo mesto.

Članek nastaja na drugem koncu sveta, saj se trenutno nahajam v Aucklandu na Novi Zelandiji. Seveda budno spremljam potek dogodkov naših športnih plesalcev v časovnem pasu, ki je deset ur pred Slovenijo. A to je tudi v redu, saj sem uspela "poloviti" vse izjave naših najboljših parov, ki so plesali v Moskvi, Kišinjevu in Wuhanu. Pa gremo po vrsti. Navdušeni smo lahko nad velikim uspehom profesionalnega para Andrej Škufca in Melinda, ki sta na evropskem prvenstvu v latinskoameriških plesih v moskovskem Kremlju dosegla trenutno svojo najboljšo uvrstitev. Postala sta namreč evropska prvaka, plesalo pa je sedemintrideset parov. Andrej je takole komentiral dogajanje v Kremlju: "Z Melindo sva seveda vesela in srečna. Rezultat je potrditev in nagrada za najino vloženo energijo predvsem v zadnjem letu v najin ples. In pa najin osebni razvoj. Jutri "relaks" in praznovanje, nato pa fokus dalje za Blackpool." Kaj je o uvrstitvi povedala njuna trenerka Daniela Škofic Novak, si preberite v Ritmu izjav.

Miha Vodičar in Nadija Bičkova na Grand Slam turnirju na Kitajskem.


Iz Rusije pa na Kitajsko, kjer sta se Miha Vodičar in Nadija Bičkova udeležila tekmovanja Grand Slam ter bila uspešna predvsem v latinskoameriških plesih. V Wuhanu sta za las zgrešila finale in pristala na sedmem mestu. "Bila sva sedma in plesala sva zelo dobro kljub Nadjinim težavam s križem. Na Grand Slam sva odšla dobro pripravljena še od evropskega prvenstva, res pa je, da se je začelo poznati, da se nisva spočila (še posebej se pozna na Nadjinem križu). Sva pa zelo vesela in čakava na jutri, kaj bo," mi je sporočil Miha in pozneje se je izkazalo, da jutri za Miho in Nadijo ni prišel, saj so bile zanjo bolečine, ki jo že nekaj časa pestijo, prehude in sta tekmo v standardu odpovedala. "Sva se odločila, da ne bova riskirala Nadijinega križa, in to je bila skupna odločitev naju in trenerjev," je pojasnil Miha. Vsekakor pa je uvrstitev v latinu ena njunih najboljših uvrstitev v posamezni disciplini.

Ivan Jarnec, Ana Ekart, Ana Mesec in Jure Bergant pred tekmo v Moldaviji. (Foto: FB)
Ivan Jarnec, Ana Ekart, Ana Mesec in Jure Bergant pred tekmo v Moldaviji. (Foto: FB)


Pa odplešimo še v Moldavijo, kjer sta plesala dva naša para starejših mladincev. Na evropskem prvenstvu v standardnih plesih v Kišinjevu sta Ivan Jarnec in Ana Ekart zasedla osemindvajseto mesto. "Z najinim nastopom sva zelo zadovoljna. Tudi rezultat je v redu, saj bova v tej kategoriji še dve leti. Vesela sva tudi, ker sva premagala Kacperja Czajko in Oliwio Drozdz, par, ki je bil na svetovnem prvenstvu lani tretji. Organizacija prvenstva je bila OK," sta mi napisala Ivan in Ana. Državna prvaka Jure Bergant in Ana Mesec pa zasedla delitev osemnajstega in devetnajstega mesta med sedeminštiridesetimi pari. "Ne obremenjujeva se z rezultatom, saj sama veva, da znava pokazati več. Ne moreva reči, da sva razočarana, ampak se z vsako tekmo učiva in odneseva z nje nekaj pozitivnega. Se pa zahvaljujeva vsem, ki nama zadnje čase dajejo veliko podpore in nama stojijo ob strani," sta po tekmi razmišljala Jure in Ana. Istočasno pa je potekalo še svetovno prvenstvo za plesalce stare manj kot 21 let. Naše barve sta zastopala Vitalij Zaharov in Zala Fuchs ter zasedla delitev triintridesetega in štiriintridesetega mesta. Tekmovalo je osemdeset parov.

Ivan Jarnec in Ana Ekart sta bila z uvrstitvijo v Kišinjevu zelo zadovoljna. (Foto: FB)
Ivan Jarnec in Ana Ekart sta bila z uvrstitvijo v Kišinjevu zelo zadovoljna. (Foto: FB)


Zanimivo, da v nobeni tekmovalni kategoriji ni bilo slovenskega sodnika. Je pa bil uradni spremljevalec naše ekipe v Moldaviji trener in sodnik Blaž Pocajt.

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Na špici
Daniela Škofic Novak. Veseli me, da sem po dolgem času slišala slovensko himno.
Kaj naj rečem? ... Veseli me, da sem po dolgem času spet slišala slovensko himno. Še bolj me veseli, da je bilo to v tako enkratnem ...
Preberi članek
Preberi članek
Mamma Mia! Kultni muzikal na odru Križank v slovenskem jeziku
Premiera muzikala, v katerem so združeni najboljši umetniki, bo 15. junija v okviru 63. Ljubljana Festivala
Preberi članek
Preberi članek
April 2015
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Bodite hudomušne in svobodne v izražanju. Izberite Petite Jolie
Modni izdelki brazilske blagovne znamke, s katero sodeluje podjetje Modiana, so odslej na voljo v številnih izbranih trgovinah
Najboljši bananin kruh na planetu Teresamisu
Objavljam recept za najboljši in najslajši bananin kruh, ki ga lahko prilagodiš tudi za bananine muffine
Preberi članek
Preberi članek