Rogaška Slatina, 14.03.2010 | Barbra Drnač

Jurij Batagelj in Jagoda Štrukelj z rahlo nervozo najboljša v državi!

Na državnem prvenstvu v latinskoameriških plesih je slavil Plesni klub Fredi; med gledalci tudi Nina Osenar in Vladimir Vodušek, manjkal Mario Galunič
Državna prvaka Jurij Batagelj in Jagoda Štrukelj sta prepričljivo premagala ostale tekmece.
Državna prvaka Jurij Batagelj in Jagoda Štrukelj sta prepričljivo premagala ostale tekmece.
Upajmo, da je državno res minilo brez škandalov in da nas nekaj dni po njem ne preseneti telefonski klic s kakšno zakulisno zgodbo. Res je, da je bilo nekaj razočaranih plesnih parov, ki so pričakovali več od doseženega, a razočaranja so tudi običajni del plesnih tekmovanj.  Sobotno državno prvenstvo v latinskoameriških plesih je organiziral Branko Padjan in njegov klub Rolly, ki je tekmovanje uvrstil v sklop vikend plesnega dogajanja v Rogaški Slatini. Poleg “državca” se je odvijal še peti salsa kongres in Feel The Dance festival, tako da je bila tribuna športne dvorane rogaške osnovne šole nabito polna ne samo staršev in trenerjev, ampak tudi udeležencev plesnih seminarjev, ki so glasno spodbujali vseh petinosemdeset plesnih parov. Številka je seveda bolj optimistična kot tista v standardnih plesih, kar pomeni, da je navdušenje za treniranje latinskoameriških plesov večje. Nekateri plesalci seveda plešejo oboje in med stili ne delajo kakšnih velikih razlik. Na parketu so se znova bleščale tudi plesne obleke plesalk. Zdi se, kot da gre za atraktivno modno revijo, ki naj pokaže nove smernice tudi na plesnem parketu. Domišljija in kreacija sta velikokrat povezani seveda z denarjem, saj nekatere cene latinskoameriških oblek dosegajo že vratolomne številke, tja do 2000 ali celo 3000 evrov, odvisno od količine bleščečih kristalov Swarovski ali pa pravega nojevega perja.
Sodniška ekipa je bila tudi tokrat mešana, kar pomeni, da so se slovenskim sodnikom pridružili trije tuji, da zbalansirajo klubske in predvsem starševske strasti. To jim seveda ni v celoti uspelo, a jim tudi nikoli ne bo. Vedno bo nekdo prvi in nekdo zadnji.
Sodniška ekipa je krojila usodo plesalcev: Š. Vodnik, A. Bohak, A. Jakubovski, M. Zagorc, S. Cavallini, D. Š. Novak, E. Brenner, B. N. Ambrož, M. Vodnik.
Sodniška ekipa je krojila usodo plesalcev: Š. Vodnik, A. Bohak, A. Jakubovski, M. Zagorc, S. Cavallini, D. Š. Novak, E. Brenner, B. N. Ambrož, M. Vodnik.

Pa poglejmo nekatere uvrstitve v sedmih starostnih kategorijah. Mlajša pionirska državna prvaka sta postala Luka Jakuš Mejarec in Ina Graj, ki plešeta za PK Lukec in trenirata pod budnim očesom Sebastjana in Dušana Vodlana. Lukov zaščitni znak je njegova kita, ki jo splete samo za tekmovanje, sicer pa obožuje dolge lase.
Najmlajša zmagovalca Ina Graj in Luka Jakuš Mejarec sta bila ljubljenca občinstva. Luka je še posebej zažigal s kitko.
Najmlajša zmagovalca Ina Graj in Luka Jakuš Mejarec sta bila ljubljenca občinstva. Luka je še posebej zažigal s kitko.

Jako Podgorška in Katarino Matuš iz Plesnega kluba Miki sta njuna trenerja Nina Medja in Matevž Ogorelec dobro natrenirala in postala sta letošnja državna prvaka v latinu. 
Aljaž Gračner in Nika Štefanič osvajata prva mesta pod taktirko trenerke Natalije Banovič za PK Samba in sta postala nova državna prvaka med mlajšimi mladinci. Za eno mesto sta lansko uvrstitev izboljšala Jure Bergant in Ana Mesec iz Urške, tretjeuvrščena Miha Turk in Amadeja Horvat sta uredila izpisnice iz svojih prejšnjih klubov in zdaj plešeta za PK Urška Maribor. In vsi upajo, da so se njuni starši končno pomirili in ne bo prišlo do kakšnih novih škandalov. No, nekateri, ki starše dobro poznajo, pa so mnenja, da bo počasi zmanjkalo klubov, za katere bi ta par še lahko plesal. Njuna trenerja sta Kristjan Burazer in Martina Plohl, ki sta s pokazanim plesom zadovoljna. Naj vas spomnimo, da je na državnem prvenstvu pred mesecem dni krožila peticija proti nastopu tega para, ker ni imel urejene izpisnice in je takrat plesal pod oznako Plesne zveza Slovenije. Sprožila se je debata, ali je Marko Vodnik, športni direktor, takrat ravnal pravilno ali bi moral nastop temu paru prepovedati. Seveda je šlo tudi za nekaj sto evrov, ki bi ga oba starša morala plačati za izpisnici, a tega nista hotela in menda tega tudi ne bosta storila.   
Med mladinci je bil prvi mlajši brat iz družine Erzin, in sicer Aljaž, ki je z Majo Košutič iz Fredija premagal drugouvrščena Micheleja Albigeseja in Najo Dolenc, ki sta pričakovala prvo mesto, a sta se menda Aljaž in Maja manj “razmetovala” s plesom. Ta izraz se je namreč prijel pri  stilu plesanja Miše Cigoja, čigar varovanca sta Michele in Naja. Ta stil pa ni najbolj povšeči slovenskim sodnikom.
Starejši brat Andraž Erzin, ki pleše s Sofi Šutkino za Studio Ritem iz Kranja, sta slavila med starejšimi mladinci. Sofi je plesala v zlati obleki, ki jo je sešila kar njena mama. Neuradna favorita brat in sestra Matej in Anja Pritekelj sta se morala zadovoljiti s tretjim mestom, čeprav je bil njun pokazani ples kljub poškodbi na državnem prvenstvu v standardnih plesih pred mesecem dni odličen. Vsekakor bolj prepričljiv od drugouvrščenega Petra Pippa in Eve Osolnik, ki sta po mojem mnenju delovala na parketu kot dve sivi miški. A menda je oče Miran Pritekelj pred časom povedal nekaj odkritih besed funkcionarjem v Plesni zvezi Slovenije in maščevanje se je že poznalo pri uvrstitvi njegovih otrok.
Med seniorji sta zmagala en in edini par na parketu, mož in žena Albert in Mateja Zorko, ki si želita, da se tisti malo starejši plesalci vednarle odločijo za nastop, da bo vsaj nekaj konkurence.
Članski finale pa je bil res enkraten. Plesni pari so bili precej izenačeni, nekje je šlo za las. Kristjan Burazer in Martina Plohl iz Urške sta zasedla četrto mesto, a bila nagrajena z nagrado občinstva, ki je bila novost na državnih prvenstvih.”Nisva razočarana, čeprav sva potiho pričakovala tretje mesto, a tudi ohranitev lanskega rezultata je dobra uvrstitev. Pari smo med seboj zelo izenačeni. Vesela sva nagrade občinstva, saj je prišla iz srca in to nama veliko pomeni,” je povedala Martina Plohl, ki si je za državno prvenstvo omislila kar dve obleki. V polfinalu je plesala v elegantni črni, v finalu pa v beli. Na srečo ima svojega sponzorja, in sicer Giga Dance iz Maribora.
Kristijan Burazer in Martina Plohl sta osrečila občinstvo in si priplesala njihovo nagrado, poleg četrtega mesta, seveda.
Kristijan Burazer in Martina Plohl sta osrečila občinstvo in si priplesala njihovo nagrado, poleg četrtega mesta, seveda.

Od tretjega mesta dalje pa so vsi pari prišli izpod plesnega kluba Fredi. Tretjeuvrščena sta postala Klemen Prašnikar in Aleksandra Averkijeva. Zanju sta navijala tudi Klemnova soplesalka v rubriki Zvezde plešejo v oddaji Spet doma Nina Osenar, ki je po razglasitvi dejala, da bi Klemen moral biti drugi, in Aleksandrin fant Andrej Škufca, ki je bil nad plesanjem obeh vidno zadovoljen. Glavnega iniciatorja rubrike Zvezde plešejo Maria Galuniča po pričakovanjih na tekmovanje ni bilo, saj jih obiskuje samo, če mu plačajo za vodenje le-teh. Drugače mu niti na misel ne pride, da bi se v soboto zvečer pripeljal v oddaljeno Rogaško Slatino, Rače ali Slovenj Gradec, kjer se običajno odvijajo prvenstva.
Jurij Batagelj odpira šampanjec (levo), Nina Osenar pa je v družbi Tomaža Miheliča navijala za Klemna Prašnikarja.
Jurij Batagelj odpira šampanjec (levo), Nina Osenar pa je v družbi Tomaža Miheliča navijala za Klemna Prašnikarja.

Tudi drugouvrščena Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta imela odličen nastop. Njun trener Fredi Novak je dejal, da sta se končno zbudila in da imata še precej rezerve. Sama sta bila z nastopom zadovoljna. “Vesela sva, da je toliko dobrih parov v konkurenci, ker tako bolje “grizeš”, pa čeprav so to tudi klubski kolegi. Misliva, da sva dobro plesala in bila sva neobremenjena z rezultatom,” sta povedala po tekmi. Nadija je bila v finalu odeta v črno kreacijo, ki je nastala po njeni ideji in jo je oblikovalka plesnih oblek Saša Pust tudi upoštevala, kar pa ni vedno tako. “Želela sem se počutiti samo jaz. Trenerka Daniela Novak in Saša Pust vedno pravita, da mora obleka poudariti ples, jaz pa sem želela, da se predvsem počutim dobro v njej, da sem to jaz. In to je danes res uspelo,” je Nadija pojasnila občasno oblačilno neskladje. 
Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta se po mnenju trenerja Fredija Novaka zbudila in zaplesala, tako kot znata.
Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta se po mnenju trenerja Fredija Novaka zbudila in zaplesala, tako kot znata.

Jurij Batagelj in Jagoda Štrukelj sta že pred tekmovanjem priznala, da sta malo nervozna, da to vendarle ni samo ena tekma kar tako. “Zdaj sva zadovoljna, a pred tekmo sva bila malo na trnih. Dobri pari smo bili v finalu in nikoli ne veš, kako se bo razpletlo.” No, stara/nova državna prvaka bi morala upoštevati tudi dejstvo, da zgodovinski vidik pri plesnem ocenjevanju tudi nekaj šteje. Televizijsko reportažo z državnega prvenstva si lahko ogledate v torek, 16.3.2010 ob 20.30 na TV Paprika in po novem tudi na Info TV, kjer bo Parada plesa na programu vsak torek ob 21.00, ko bo na sporedu premiera, ponovitve pa ob sredah ob 19.30, petkih ob 20.30, sobotah ob 15.30 in nedeljah ob 14.00. Direktor in urednik Info TV Vladimir Vodušek pa si je tudi v živo ogledal prvenstvo ne samo zato, ker se je odločil, da uvrsti v programsko shemo plesno oddajo, ampak tudi zato, ker je bil medijski sponzor državnega prvenstva.
Direktor in urednik Info TV Vladimir Vodušek je bil očitno navdušen nad plesnimi pari.
Direktor in urednik Info TV Vladimir Vodušek je bil očitno navdušen nad plesnimi pari.


Foto galerijo z državnega prvenstva si oglejte na www.fotomesec.com
Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
 • mjau
 •   |   19.3.2010  |  
 • 21:14
 • Moli, ti si mal za cajtom. Venturinka je najela Tino Jarc, da ji naredi program plesne šole, pa jo ta baba ni plačala dokler ni Drnačka napisala članek. Potem ji je pa slinasto dala samo polovico obljubljenega denarja. Vem iz zanesljivih virov. Najhujši je pa Venturinkin tip. Lopov prve klase.
 • Moli
 •   |   17.3.2010  |  
 • 11:39
 • Molitev, mene ne zanima kaj si misli Tina Jarc o kmerkoli. Dejstvo je, da dober novinar svojih osebnih sporov ne rešuje preko javnih člankov, ker ima slučajno to moč, da lahko piše kar mu pade na pamet.
 • opazovalec
 •   |   17.3.2010  |  
 • 0:46
 • Škoda edino, da se te debate, v kateri sem tokrat prvič sodeloval, čez kakšen teden izčrpajo (podobno kot humoristične serije) in potem moraš čakat na naslednje državno prvenstvo. Pa glavni igralci so vedno isti - freddy the killer in natalija banovič na eni strani, ter dva starša na drugi, ena gostojoča vloga (običajno ogranizator državnega prvenstva, ki je tudi dežurni krivec, če le-ta ni en izmed dveh glavnih igralcev) I'll be back
 • Djuro
 •   |   16.3.2010  |  
 • 23:54
 • Ej ...hvala Drnački in vsem, ki pišete tu gor.Že dolgo se nismo doma tako zabavali kot nocoj ob branju teh glupih (in občasno duhovitih)komentarjev .To je boljše kot marsikatera humoristična serija na TV.
 • molitev
 •   |   16.3.2010  |  
 • 22:01
 • Pozabila še na Sašo Pust, ki jo je Katarina enostavno odrezala od poslovilnega koncerta češ, da ni dovolj dobra zanjo in pri tem pozabila na vse sponzorske obleke, ki jih je Pustova šivala. Ampak saj kdo bi pa sodeloval pri pogrebih, kajne? Katarinca se udinja povsod drugod samo v svoji šoli ne.
 • molitev
 •   |   16.3.2010  |  
 • 21:58
 • Moli, daj mal vprašaj akj si misli o Katarini Venturini Tina Jarc, pa ti bo vse jasno ali pa šekaterega od pedagogov, ki so poučevali na plesni Zvezdi, pa ti bodo povedali kako je bilo delati po diktaturo Katarine Velike?
 • Moli
 •   |   16.3.2010  |  
 • 19:09
 • Zakaj PZS ignorira Drnačevo???? Če bi mogoče poročala objektivno in ne navijaško, bi bila njena beseda kaj vredna. Samo spomnite se kako gonjo je izvajala proti Katarini Venturini in še komu. Tako pa plesu bolj škodi kot koristi. Žal.
 • plesalka 2
 •   |   16.3.2010  |  
 • 18:13
 • ata, v športu ni dost, da sam prideš na tekmovanje, moraš tut kaj dat iz sebe da bi zmagal. Tut če si najboljši na svetu
 • sodnik z mednarodno licenco
 •   |   16.3.2010  |  
 • 16:34
 • Vse, ki razmišlajte tako kot starš podpiram in verjamem, da je tako. Alenka tole s kilerjem je pa res kruto, še bolj kruto je pa to, da je to res. Fredi je že veliko plesalcev in plesalk uničil. Glejte, kaj si pa naj človek misli ob dejstvu, da toliko boljši par, kot sta Jurij in Jagoda trenutno od ostalih, pride na državno z nervozo in z mislijo, da se lahko zgodi vse mogoče. Torej tudi to, da ju lahko premaga takšen par kot sta drugo uvrščena ali celo tretje uvrščena. Haloooo. Je mogoče to napoved skorajšnjega konca še kakšnega para. Ampak to je lahko samo zato, ker se njuna trenerja ukvarjata z vsemi možnimi drugimi stvarmi, predvsem pa s tem, da dokažeta da starši nimajo pojma. Kar se pa tiče 19x prvakov, me zanima kje sta danes, ko bi glede na osvojitev toliko naslovov morala rasturc delat. Branko, povej kdo in s kom noče delat in zakaj. Sicer je pa vsekakor sporno štiri dni pred izvedbo odpovedati partnerju dogovor, ki je bil sklenjen veliko prej. Tudi jaz se veselim ogleda današnje reportaže.
 • šahmat
 •   |   16.3.2010  |  
 • 15:39
 • čestitke tudi z moje strani za organizacijo. s soplesalcem sva se počutila odlično na tekmovanju, se potrudila kolikor je v najni moči trenutno glede najinega plesanja in res uživala tudi v odzivu publike. bravo! še več takšnih tekem.
 • Branko - Rolly
 •   |   16.3.2010  |  
 • 14:28
 • Aljaž in Valerija sta bila 19x državna prvaka. TUDI ZARADI TAKŠNE PODPORE SI ŽELIMO DELATI ŠE BOLJE!
 • Branko - Rolly - prejeli od družine Škorjanc (Alj
 •   |   16.3.2010  |  
 • 14:26
 • Spoštovani G. Branko Padjan in vsi Rolijevci, iskrene čestitke k uspešni organizaciji DP v LA plesih za leto 2010, sami smo dvakrat organizirali DP in prav zato vem, koliko dela je za vami, sploh v teh težkih časih, ko je tako težko pridobiti sponzorje, donatorje, vemo pa, da prav vsaka stvar stane. Bil je lep plesni večer, pravi filing pa je bil v Rogaški zato, ker je bila tekma narejena z dušo in ker je številno plesno navdušeno občinstvo dihalo z tekmovalci. Danes je težko napolniti dvorano , to je že skoraj redkost. Posebej pohvalim tistih nekaj besed v biltenu, kjer ste izrazili zahvalo staršem, ki ta cirkus plačujejo, drobna gesta z veliko vrednostjo, veste, včasih je potrebno samo to, da nekdo ve, da spoštuje to kar delaš To se ne more plačat, takega denarja ni na svetu,ki nadomesti ali kupi zadovoljstvo, ko veš, da delaš nekaj dobrega. Čestitke tudi za uvedeno novost, nagrado občinstva, ki je prava osvežitev, skratka , uspelo vam je. Tekmovalcem pa bodo ostale v spomin krasne kristalne stvaritve, ki so tako zelo krajevno posebne. Cenim vaše delo, saj sem v vseh teh dolgih letih spoznala, da brez takšnih , kot ste vi, ta stvar že zdavnaj ne bi več funkcionirala, škoda le, da vas je takih pravih plesnih entuzijastov tako zeloooo malo. Spoštujem šport, še posebej spoštujem in cenim športni ples, prav zato vam res iz srca iskreno čestitam in želim veliko uspehov še vnaprej.. lep pozdrav iz Slovenske Bistrice mama Nataša Škorjanec v imenu družine Škorjanec
 • bralec
 •   |   16.3.2010  |  
 • 10:57
 • eee kakšni komentarji, pa dajte zamenjat dejavnost, če vam športni ples ni všeč (p.s. povsod so ljudje zraven in različni smo si)...to vaše zlivanje žolča na ljudi ki garajo v plesu že vrsto let in ki so definitivno pripomogli k njegovemu razvoju je podlo. Ja res je, kruh si služijo s tem...pa verjamite je veliko manj enostavno kot 8 urc čičat v pisarni in imete vse popoldneve, večere in vikende prosto... Dajte se aktivno vključit in razvijat ples in PZS in ne samo glasno težit v smislu hrvaške pesmi in delu besedila: Malo nas je al nas ima...razbit če mo....ker s tem ne bo ples vaših otrok ali ples na sploh nič kakovostnejši. Ni čudno, da učiteljice v šolah bežijo pred vedno bolj pametnimi starši...to vašo energijo in čas ki ga namenjate temu portalu rajši namenite druženju z vašimi otroci...vsem bo lepše! Če pa mislite, da so ljudje v plesu tajkuni, pa ne vem kaj še čakate...začnite se bavit s to dejavnostjo!!!
 • opazovalec
 •   |   16.3.2010  |  
 • 10:50
 • Možno. Zakulisnih zadev pri frediju res ne poznam (pa tudi če bi, ne bi pisal tukaj o tem). Me je pa precej presenetilo njegovo sodelovanje v z Mariom, ker tam so plesalci (tako prej kot sedaj) nekako v vlogi dekoracije tiste njegove brezvezne oddaje in vse skupaj zgleda zelo žalostno, kljub temu, da sta oba para v zadnji oddaji zelo solidno plesala
 • alenka
 •   |   16.3.2010  |  
 • 10:08
 • Fredi je Fredi Kiler slovenskih plesalcev!!!! Jagoda in Jurij sta že razmišljala, da odideta od njega, a si ne upata, Škufca je tudi poskuša, pa ne upa, sicer je pa on vedno bil driska od odločitev, pa Vodičar bi Fredija zmikastil, če bi si upa, pa so vsi lepo tiho. Zdaj pa Fredi še z Zvezdami plešejo pobira smetano in polni svojo dvorano, ki je do včerja zevala prazna. Ja, starši, res nimate pojma.
 • starš
 •   |   16.3.2010  |  
 • 10:00
 • opazovalec, niste me prepričal. Fredi se pa že dolgo ni oglasil, ima pa močne zagovornike, ki ga "bežno" poznajo. Zaključujem tole debato, ker spoštujem Fredija kot trenerja in kot vsakega, ki mu je ples življenje. Moti me pa to, da je pameten tam, kjer ni in to vehementno razlaga na okoli.
 • opazovalec
 •   |   16.3.2010  |  
 • 9:53
 • starš, vem, koliko vas staršev sedi na trubinah, ker sem bil na KV turnirjih in državnih prvenstvih ravno tako v vlogi gledalca kot vi. Večina publike ste starši, posebej na KV, kar je žalostno. A tako pač je, športni ples ni tako zanimiv za ljudi kot nogomet in zato je v plesu tudi veliko manj denarja in posledično od tod vsi problemi organizatorjev, o katerih je prejle napisal Branko. Brankota osebno ne poznam, videl sem ga enkrat v življenju, poznam pa bežno fredija in še nekatere trenerje (nisem pa fredi - on definitivno ni nekdo, ki bi rabil svojega zagovornika tukaj, ker zna vsem zelo dobro povedat, kar jim zagre)
 • starš
 •   |   16.3.2010  |  
 • 9:44
 • Dodajam. Nobena od spodjih kritik, ki sem jih prebral ne leti na način treninga in usposobljenost trenerjev. Vsi se zavedamo, da imamo v Sloveniji vrhunske trenerje in to cenimo in spoštujemo. Vse ostalo (sistem, PZS, cene, tekmovanja...) pa mislim, da smo tu zato, da povemo svoje.
 • starš
 •   |   16.3.2010  |  
 • 9:37
 • opazovalec Fredi, Starši smo tukaj, ja smo! In če nas ne bi bilo, ne bi bilo vas. Se strinjamo. Lahko bi učili krave mukat, če ne bi bilo nas staršev, financerjev. Mogoče smo pa starši navdušili otroke za ples, kaj mislite. Ne boste verjeli, koliko staršev plesalcev sedi vsakič na tribuni. Zato lepo prosim, en spoštljiv odnos do vseh, ki nas ples zadeva tako čustveno kot finančno in še kako. Vljudnost in spoštovnaje je tudi del plesa in plesne kulture. Vsaj mene so tako učili. Ne podpisujem se zato, ker otrok starša, ki javno kritizira nima šans. To je resnica. Plačaj in bodi tiho!
 • Branko - Rolly
 •   |   16.3.2010  |  
 • 9:32
 • Pravkar pa sem dobil prispodobo na temo PZS, ki je zelo podobna bivši naši državi. Imamo predsedstvo, ki je sestavljeno tako da so zastopane sekcije (republike). imamo sekcije (republike) in imamo zeloooooo previlegirane sodnike in učitelje. (zveza komunistov). Mislim, da je čas za spremembe, če drugače ne je treba zamenjati vse ki že desetletja sedijo na najpomembnejših funkcijah. Aja pa še tole, kot organizatorji DP LA še do danes nismo prejeli pogodbe od PZS, ki smo jo pravočasno podpisali in poslali v podpis PZS ju.
 • Branko - Rolly
 •   |   16.3.2010  |  
 • 9:26
 • Fredi je posodil opremo po daleč najnižjih cenah na trgu. Tri dni sem to preverjal. Partnerjem, ki sem jih najprej potrdil sem želel dogovor nekoliko spremeniti ker pa v sloveniji velja.....če bo pa zraven ta in ta potem pa mene ne bo..........jasno kaže na zdravje duha v našem ljubem plesu. Vesel sem, da so kljub temu partnerji bili zadovoljni z brezplačnimi vstopnicami. Jutri v sredo ob 11 uri je zbor sekcije in vsi ki želite da se sliši vaš glas mi pošljite svoje mnenje na branko@rolly.si. In zakaj straši ne ustanovite npr. sindikat športnih plesalcev.....ali kaj podobnega ter se vključite v intenzivno delo PZS. Imam občutek, da so starši glasni predvsem takrat ko ni željenih rezultatov potem pa vse tiho do naslednje podobne priložnosti. Organizatorjem sploh ni lahko. Mi smo dobili kandidaturo pred tremi meseci. Opravil sem vsaj 6 sestankov na RTV SLO, da bi nastal posnetek reportaža ali prenos - žal brez učinka. Ni mi pa jasno zakaj PZS ignorira delo Barbare Drnač, ki edina skrbi za našo medijsko podobo. Vsi ostali se izogibajo plesa ko hudič križa. Dvorano smo pripravljali od petka ob 22 ure pa vse do pričetka tekme. Spali smo iz petka na soboto manj kot 5 ur. Želeli smo postaviti kulise - zavese, ki smo jih tudi imeli z sabo, vendar nismo smeli delati lukenj v zidu ali pa na naosilce, drugam se pa ni dalo pritrditi zaves. Vse ki želite vabim, da se nam pridružite v podobnih projektih kot volunterji in videli boste kaj vse je potrebno da tak dogodek nastane. Jaz sem srečen da nam je uspelo čeprav bi lahko o rezultatih pisal še naslednjih nekaj ur.
 • opazovalec
 •   |   16.3.2010  |  
 • 9:23
 • razprodaja, moram priznat, da pojma nimam, kakšne so cene najema take opreme, tako pri frediju kot pri profesionalnih podjetjih, samo sprašujem se, zakaj organizatorji večinoma ne najamejo za tako delo profesionalce, ki bi to opravili bolje in ceneje. Sem pa opazil, da vam staršem ni bilo ravno fajn slišati, ko vam je, v svojem stilu, napisal, da nimate pojma o plesu. Pa ga dejansko večinoma nimate, razen tistih nekaj, ki so včasih kaj trenirali. A kdo od vas staršev pleše med seniorji? Imamo en seniorski par, ki vadi pri frediju, čigar otrok, če sem prav obveščen, več ne pleše. Je kdo od vas kdaj sodeloval v kakšni rekreativni skupini za standard ali latin? Poznam dva taka para, noben od teh trenutno ne več pleše, pa enemu od teh dveh parov je sin že zdavnaj nehal trenirati (oba v Urški). Ostali ste se s plesom srečali kvečjem v kakšni plesni šoli, kjer vas niso nič naučili niti o družabnem plesu, ker so naše plesne šole zanič, kaj šele o športnem. Torej o športnem plesu veste enako, kot ve o nogometu povprečni gledalec nogometne tekme. Večinoma ste vglavnem v vlogi gledalcev, financerjev in prevoznikov svojih otrok na vaje in tekmovanja. Ni tako ?
 • meni je bilo fajn
 •   |   16.3.2010  |  
 • 8:31
 • Meni je bila tekma, fajn, sploh pa bom dane gledala še na televiziji, da podoživim še enkrat vse. Rezultati pa pač sodijo zraven
 • razprodaja
 •   |   16.3.2010  |  
 • 8:04
 • Tako da veste. Fredi ima najcenejše ozvočenje in razsvetljavo v Sloveniji. Aha, potem pa svizec... Za ozvočenja obstajajo profesionalna podjetja in usposobljeni tehniki, ne pa plesni učitelj, ki vtakne nekaj kablov in pokasira. Ko človek rata požrešen, mu ni pomoči. Sorry Fredi, drži se plesa. Aja, pa Renta kombi ima tudi. In zgleda, da po novem še svetovalnico za starše. Še finančno svetovanje za starše bo treba vključiti v ponudbo. Fredi RULZ!
 • opazovalec
 •   |   16.3.2010  |  
 • 7:47
 • mama, Fredi ni edini v sloveniji, ki ima nekaj zvočnikov in reflektorjev in če bi jih origanizatorji lahko dobili ceneje drugje, bi jih verjetno tam najeli
 • mama
 •   |   16.3.2010  |  
 • 7:37
 • Moram eno reč glede opreme, ki jo omenjate spodaj. G. Fredi organizatorjen posoja, za visoko najemnino, svoje ozvočenje in luči. Zakaj bi potem PZS nabavala opremo, ki bi bila za vse, če pa lahko eni dobro služijo.
 • Mitja
 •   |   15.3.2010  |  
 • 23:55
 • Haha,točno tako,...
 • plesalc
 •   |   15.3.2010  |  
 • 23:52
 • peter pipp in eva osolnik sta si še kako zaslužila drugo mesto. žal, anja in matej zgledata preveč otroško za starejše mladinsko kategorijo, kar pa tudi ni nič čudnega, glede na to, da je anja stara 13 let (če bi plesala v svoji starostni kategoriji, bi plesala pri Mlajših mladincih). pa tudi ne vem, kako lahko tako visok par kot sta Pipp-Osolnik imenujete "miši".. slaba prispodoba. Sploh pa je Peter naredil raztur v finalu. Pozabili ste napisati, kako se je starejši Erzin sprehodil čez finale (je zasluženo zmagal, nič ne rečem).
 • Mitja
 •   |   15.3.2010  |  
 • 23:11
 • Kar se tiče starejših mladincev moram posebej pohvaliti par PETER PIP in EVA OSOLNIK, ki sta v zadnjem letu naredila velik napredek in mislim, da sta si pošteno zaslužila 2. mesto. Ne razumem pa gospe Barbare Drnač, zakaj jih je poimenovala "SIVE MIŠI"?????? Prosim če to objasni?! Lp
 • plesalec
 •   |   15.3.2010  |  
 • 22:54
 • najprej bi prosil vse tiste ki niso organizirali tekmovanja ali vsaj pomagali naj drugič na čimbolj vljuden način povejo svoje želje, kdorkoli organizira tekmovanje od tega nima skoraj nič (le tu pa tam se zasliši njegovo ime pa še to bolj za to da se ve po komu pljuvati) 2. Fredi je izjemen človek in vsak ki ga je dobro spoznal to ve Pričakuje veliko od ljudi in na vsak način želi pomagati, je direkten in odkrit ..to plesalci rabimo in ne oblek s tono svetlečih kamenčkov in staršev ki bi bili raje kjerkoli drugje kot z nami na tekmovanju ps.: plesalka nebi se moral strinjati bolj!
 • ž
 •   |   15.3.2010  |  
 • 22:26
 • Mislim, da ima vsak po svoje prav. Fino bi bilo imeti več denarja, da bi lažje financirali plesalce, tekmovanja, lepe dvorane in vse ostalo kar zraven spada. Dejstvo pa je, da vsak daje prednost neki stvari in da vsi nikoli ne bomo zadovoljni. Smo pač taki, da zmeraj nad nečim nergamo - povsod. Vsak vleče na svoj konec in pljuva po drugih, da bi prikril svojo nesposobnost. Malo je takih, ki si upajo se javno izpostaviti in sprejeti tudi kakšno kritiko, ki pa se običajno spremeni v pljuvanje kar povprek in brez preverjenih informacij, čemur smo na tem mestu bili že nekajkrat priča. Žalostno je, da težko koga pohvalimo. Kakor koli že, državno je za nami in bilo je lepo in za ene bolj, za druge manj uspešno. Tudi meni je bolj všeč vrstni red mednarodnega sodnika, vendar so slovenski sodniki še vedno klubski carji, ki delajo po svoji gnili morali, razen redkih izjem. Če lahko živijo s tem... tudi vredu. Plesalci vlagajo ogromno časa in denarja, saj treningi in obleke SO dragi. Da le radi plešejo. Sicer pa se lahko pleše tudi v tujini, če v Sloveniji smrdi.
 • opazovalec
 •   |   15.3.2010  |  
 • 21:53
 • moli, sicer na zadnjih treh DP nisem bil, na prejšnjih nekaj ki sem bil so zavese bile in strinjam se, da olepšajo sceno in izboljšajo zvok (manj odmeva), žarometi ravno tako pripomorejo da je vse skupaj lepše itd ... Ampak verjemi, da zavese plesalcem bolj malo pomenijo, ko si na tekmi nimaš ravno časa, da bi jih občudoval, ravno tako so žarometi predvsem zaradi publike in ni ravno prijetno, ko ti svetijo v oči, pa tisti močni žarometi tudi precej grejejo. Tisti, ki so bili že na kakšni tekmi tudi vedo, da je pred finalom daljša pavza ter ostale podrobnosti, ki jih je navedla spodaj podpisana mona ... je pa na taki prireditvi treba urediti tisoč stvari in nikoli ne bo vse štimalo ... za 15 EUR pa ni ravno enostavno najti neko glamurozno zadevo, že vsak normalen rock koncert ali koncert klasike je 40 EUR in traja dve uri ... pa malo si preberite tisto, kar je napisala plesalka, zgleda mi res "iz srca" (sej, ne moremo vedeti, da to ni sestavil kakšen trener, ampak zgleda dosti avtentično, vsaj kolikor poznam plesne pare)
 • sodnik z mednarodno licenco
 •   |   15.3.2010  |  
 • 19:58
 • Branko, ti stojiš za svojimi stališči in dogovori. Sem slišal, da si štiri dni pred DP skenslal že dogovorjeno sodelovanje. Ne bom komentiral drugih spornih sodniških odločitev. Moj vrstni red med člani je naslednji. 1. Batagelj-Štrukelj, 2. Burazer-Plohl, 3. Halužan-Mashchyts, 4. Vodičar-Bychkova, 5. Prašnikar-Averkieva, Kralj-Kralj. 7.Khromov-Berkopec
 • Moli
 •   |   15.3.2010  |  
 • 19:42
 • Ah dajte no, tako težko in drago pa spet ni, da prostor malo okrasiš, seveda če ti je do tega. Tudi za plesalce je bolj prijetno plesat v estetskem okolju. Glede nekaterih plesnih trenerjev bi pa rekla, da jih je res lahko sram kako vehementno napišejo, da starši nimamo pojma.
 • plesalka
 •   |   15.3.2010  |  
 • 19:33
 • Pa dobro no, kaj ste prišli jest in pit na tekmo ali plesat? Ni čudno, da so že mlade plesalke....ah, vsak po svoji presoji. Vsak plesalec ve, kaj je dobro, da zaužije pred, med in po tekmi in se na to pripravi (pa če mama ne pripravi kakega sendviča, zna bit še boljše!) A ko greste v opero ali gledališče ali pa na nogomet tudi težite organizatorju, da v operi ni pestre ponudbe hrane in pijače? Z rezultati vsi nikoli ne bomo zadovoljni, ne v SLO, ne kje drugje...ker tako radi plešemo, moramo sprejeti dejstvo, da nas spremlja sojenje..., ki ne bo nikoli idealno!!! Uf, kako zna biti včasih v nasprtju z našimi pričakovanji...Res je sicer, da tekme že od zmeraj potekajo v grdih športnih dvoranah, a kot je nekdo že zapisal, veliko drugih možnosti pač ni...lahko pa začnete plesati balet...in sijali boste na odrskih deskah pod žarometi...Uživali smo v glasnem navijanju, uživali v plesu...če pa vam, dragi starši, res nikoli nič ni prav, pa pošljite babice in dedke da bodrijo vaše otroke in uživajo v našem plesu, vi pa med tem uživajte življenje v kakšni restavraciji. Aja, pa res ni bila najlepša dvorana, ampak saj tudi treniramo v ne ravno "zlatih" dvoranah...plešemo pa! Poskusite še vi, mamice in očetje, pri seniorjih lahko dobite pokal in na lastni koži boste občutili, kaj nam je, plesalcem, res pomembno...Vsekakor imamo plesalci še ogromno želja in prav je, da "priganjamo" to PZS, da ne bo le en otoček sivih glav, ki so zmeraj najbolj pametne, ampak nič ne pomaga, če to počnemo na tem portalu...potrebno bo zavihati rokave in kaj postoriti ne le kritizirati...čestitke organizatorju...na parketu je bilo fenomenalno!
 • Sara
 •   |   15.3.2010  |  
 • 18:15
 • Tekma je potekala brez zapletov (vsaj opazili jih nismo), speljana tekoče, a žal brez razlike med vsako KV tekmo. Malo glamurja si zasluži tudi prostor v katerem plešejo plesalci v svojih čudovitih oblekah. Vzdušje bi bilo bolj svečano in bi vse bolj pasalo skupaj. Bi pa na vseh tekmah ne bila odveč boljša ponudba hrane in pijače.
 • Branko - Rolly
 •   |   15.3.2010  |  
 • 18:00
 • ne glede kaj si gdo misli o meni in o Frediju se znava vsaj podpisati in stati za svojimi stališči. Sicer pa dragi ambiciozni starši, na skupščini nameravam sprožiti pobudo da bodo starši prisotni v organih PZS.
 • opazovalec
 •   |   15.3.2010  |  
 • 18:00
 • Hja, malo žalostno je brati vse te komentarje, predvsem staršev. Saj razumem vašo zagrenjenost, ker vaši otroci, kljub veliki količini vloženega denarja in časa, ne dosegajo želenih rezultatov. Pač se sprijaznite s tem, da jih večina nikoli ne bodo ratali zvezde, enostavno ker ne plešejo zadosti dobro, pa kuhinja in ostalo gor ali dol.
 • bučo
 •   |   15.3.2010  |  
 • 17:31
 • ja in kaj potem če sta bila par halužan/mašic v italiji pred drugo in tretje uvrščenim? pssh..to pa res ni merilo. a zdej pa ena open tekma kar postavlja merila??!? ne ne. in kolikokrt se je zgodilo da je biu nekdo pred vsemi in da je biu drugi za vsemi ostalimi glede na rezultate v sloveniji. to edino pri nekaterih malo načne živčke:) druge pa ponese v nebo kot da so najboljši in nad vsemi. no...nazaj na zemljo
 • starš
 •   |   15.3.2010  |  
 • 16:34
 • Gospod Fredi, skupaj z g. Brankotom vaju je lahko sram. Ne bom dolgovezil, ampak gospa je lepo napisala in vi seveda ne prenesete nobene kritike niti ne razlikujete dobronamerno kritiko od kritizerstva. Vaš nivo razmišljanja je na vašo žalost zelo nizek, zato ne spoštujete ljudi z drugačnimi pogledi oziroma mnenji. To ni prvič in nič novega z vaše strani. Vaši zadnji komentarji kažejo na osebo, ki ima velike probleme sama s sabo. Kaj se vi hvalite s kristalnimi vazami, lepe so ni kaj. In le s tem odgovarjate na pisanje gospe, ki je opozorila na veliko pomanjkljivosti ob tem dogodku. Žalostno. Sicer pa, kdo je bil sploh organizator prvenstva vi ali PK Rolly. Preberite si razpis,tam lepo piše od 1-3 mesta MEDALJE. Ah, saj res, verjetno je nekdo tretji zamočil. Pa kaj potem. Jutri je nov dan, pa novo prvenstvo. Sram naj vas bo, da s tako lahkoto in brez srčne kulture debatirate o osnovnem spoštovanju do vseh, ki se na kakršen koli način udeležujejo tovrstnih tekmovanj. A ni nekam čudno, da se vseposod kjer ste zraven, dogajajo milo rečeno neke kuhinje. DP v organizaciji PK Samba, pa tokratno prvenstvo, tudi organizacija zadnjih opnov v vaši organizaciji niso neke cvetke in je tudi tam veliko spornih zadev. Za 15,00 evrčkov, gospod Fredi, pričakujejo ljudje nekaj več, vsaj malo več. Za konec pa še to, vi govorite o človeški etiki in morali, vi ki ste že marsikoga razočarali in to predvsem kot človek.
 • dobronamerno
 •   |   15.3.2010  |  
 • 16:15
 • PZS bi morala imeti opremo, ki bi jo prispevala za vsako tekmo. Enkrat nabaviš in to je to. Ni velika investicija, če se seveda združi moči, tako pa je vsak organizator postavljen pred finančni problem najemanja opreme. Razen če komu to paše, da se oprema sproti najema. Ne bi bilo prvič?
 • Branko - Rolly
 •   |   15.3.2010  |  
 • 16:05
 • a dobronamerno - se popolnoma strinjam, toda ko organiziraš takšno tekmo 1x na vsak par let takšna investticija ni upravičena. Pripravljeni sMo sodelovati in skupaj z drugimi klubi sofinancirati kakšno tako zaveso.
 • Branko - Rolly
 •   |   15.3.2010  |  
 • 16:03
 • za dobronamerno - se popolnoma strinjam, toda ko organiziraš takšno tekmo 1x na vsak par let takšna investticija ni upravičena. Pripravljeni so sodelovati in skupaj z drugimi klubi sofinancirati kakšno tako zaveso.
 • Video
 •   |   15.3.2010  |  
 • 15:41
 • Kje na Youtube-u se da kaj videti? Pod katerim naslovom?
 • dobronamerno
 •   |   15.3.2010  |  
 • 15:40
 • Dekorativna zavesa bi rešila bedo telovadnice z ripstoli, koši ipd. Bil bi glamuroznejši ambient, bil bi boljši zvok, lepše fotografije. Vzdušje je bilo sicer enkratno. Čestitke Rollyu, da je sploh prevzel organizacijo. Čestitke pa predvsem plesnim parom, ki so uprozirili ta spektakel.
 • Branko - Rolly
 •   |   15.3.2010  |  
 • 13:21
 • Zahvaljujem se ekipi (posebej Moniki), sodelavcem, pokroviteljem na predanosti in izrednih naporih v minulem vikendu. Brez Vas nebi zmogel. Čeprav smo imeli vsi svoje favorite sem prepričan da lahko vsak doseže svojih 5min slave in zmagoslavja. Hvala tudi vsem, ki ste nam se zahvalili in nas pohvalili. Vsem pa , ki ste na kritizirali sporočam, da bomo vse kar ni čista hudobija vzeli kot učno uro za naprej. Vsi, ki nise mgli biti z nami si lahko veliko filmčkov ogledate na youtube. tudi Večer je nekaj pisal o tem na: http://www.vecer.com/clanekslo2010031505522122
 • fredi
 •   |   14.3.2010  |  
 • 23:54
 • Spoštovana gospa naključna obiskovalka! Mislim, da vam nihče ne brani včlaniti se v nek plesni klub in se lotiti organizacije plesnega turnirja.Kritizirati zna vsak.Da bi vas seznanil z vsemi težavami, ki se pojavljajo pri organizaciji takšne prireditve, bi presegalo obseg tega foruma.Z marsičem, kar ste omenila,se strinjam,vendar niste namenila niti ene lepe besede organizatorju (npr. za čudovite kristalne nagrade!), za kar je lahko sram Vas.Ker niste naključna obiskovalka! Res je, da je marsikateri plesni turnir v tujini organiziran mnogo bolje (Anglija,Nemčija,Rusija,Japonska),vendar mi nikar ne omenjajte Italije.V življenju sem sodil že kakih 700 turnirjev in sem v Italiji doživel že marsikatero presenečenje.Med drugim tudi to, da so nastopajoče pare ob 4h zjutraj vprašali, če želijo plesati finale zdaj, ali raje naslednji dan.Zavedati se morate,da imamo v Sloveniji registriranih približno 250 tekmovalcev,Italija pa približno 30 000.Samo v Moskvi se ukvarja približno 30 000 ljudi aktivno s športnim plesom.Glede na finančno krizo in skromne finančne možnosti slovenskih plesnih klubov, je bilo državno prvenstvo v Rogaški Slatini organizirano za slovenski nivo primerno.Vzdušje v dvorani je bilo enkratno,res pa je, da v Sloveniji nimamo niti ene primerne plesne dvorane.Vse lepe dvorane,vključno z omenjenimi, so desetkrat premajhne. Kar pa se tiče plesanja plesnega para Albigese/Dolenc:spoštovati je treba vse plesne pare, še posebej tiste,ki morajo skoraj vsakodnevno premagovati velike razdalje,da lahko trenirajo.Michele in Naja sta sigurno perspektiven plesni par, vendar vi nimate pravice komentirati sodniških odločitev.Vi lahko rečete,kaj vi mislite o kvaliteti plesanja.Kot trener štirikratnih članskih svetovnih prvakov vas moram podučiti, da je tehnika plesnega para Albigese/Dolenc tako pomanjkljiva, da so se sodniki odločili,da tesno zmago podelijo paru Erzin/Košutič.To,da ste pa delali primerjavo med mladinskim parom in članskimi pari,pa pomeni,da ste mogoče res naključna, vendar ste popolna nepoznavalka katerekoli plesne zvrsti.Iz spoštovanja do mladinskih parov mi človeška etika ne dovoljuje, da bolj direktno ovrednotim Vaš komentar.Če želite razumeti razliko med mladinci in člani,pridite na Zadobrovško 88 v Ljubljani, v Plesni center Fredi.Fredi Novak
 • plesalec
 •   |   14.3.2010  |  
 • 23:50
 • Mislim Barbara Drnač je pa čisto pozabla na par Damir Halužan in Anna Mashchyts v članski kategoriji. Če se ima za tako poznavalko plesa, bi lahko saj malo odprla plesne internetne strani in hitro opazla, da je ta par bil eden najbolj oškodovanih parov tega prvenstva. Za tiste ki neveste, je ta na zadnjem mednarodnem tekmovanju v Italiji v Bassanu zlahka ugnal tako Miha in Nadiyo kot tudi Klemna in Sasho! Vsekakor pa to predvsem leti na slovenske sodnike, ki bi se tud lahko začeli malo izobraževat, da bodo lahko kvalitetno odsodili takšna kakovostna članska finala kod je bil ta na državnem prvenstvu. Plesna zveza pa naj, če že vabi tuje sodnike, naj bodo ti saj boljši od slovenskih ne pa trikrat slabši.
 • kr en
 •   |   14.3.2010  |  
 • 23:34
 • mona; najlažje je pa bit popoln lajk in kritizirat vse po vrsti! Upam, da boš lahko kdaj ti organizirala državno prvenstvo in da bomo plesalci očitno dobili vsakage maserja, za jest in za pit kolko se ti poželi, postavla v telovadnico tolko avtomatov za kavo da bodo vsi dobili kavo ob pravem času, okrasila navadno telovadnico v prekrasno blackpoolsko plesno dvorano in povabila najbolše plesne sodnike tega časa,... vsi gledalci bodo sedeli v prestižnih stolih, okrašenimi s tropskim cvetjem in na vhodu te bodo čakali manekeni manekenov ali manekenke! Daj premisli preden sploh kaj napišeš! Nikoli ne bo tako da bo vsem ugajalo=) in ne delajte si utvar, tolko dnarja tolko muzike=)
 • limona
 •   |   14.3.2010  |  
 • 21:32
 • Mona, zakaj si pa šla na državno, če ti je bilo tako zanič?A ne ceniš pariv, ki so tekmovali?
 • sodniki budale
 •   |   14.3.2010  |  
 • 19:12
 • Morali bi zamenjat Bohakovo, ker je tak sodla, da je bilo men slabo. Sam za svoje pare.
 • sovražimo turkovo in amadejino mamo
 •   |   14.3.2010  |  
 • 19:11
 • Nista plačali izpisnice, nimata kaj iskati onadva plesalca na državcu. Bi blo treba spet peticijo pobirat. Natalija Banovič zakaj ne narediš revolucije in poveš naglas kaj vse ti je Turkova delala.
 • beda od bede
 •   |   14.3.2010  |  
 • 18:49
 • Res je bilo državno bedno, ampak saj so takšna vsa po vrsti. Vsaj hudega sranja s Turkom ni bilo, pa je že vse v redu. Starši so pa itak navajeni, da požirajo drek. Ta malima pa svetujem, da nehata trenirat pri Cigoju, ker bosta odjebala pri sodnikih oziroma najebala hahaha.
 • mona
 •   |   14.3.2010  |  
 • 16:50
 • Včeraj sem bila samo naključni obiskovalec državnega prvenstva v LA plesih v Rogaški Slatini. Že ko sem prišla pred šolo, kjer se je ta dogodek odvijal, nisem imela občutka, da se za vrati dogaja nekaj na državni ravni. Nato me zmoti cena, saj je bilo treba po osebi plačati 15,00 EUR. Ko pa pridem v dvorano, pa se je še ostanek sanj po nekem lepem plesnem prostoru in dogodku razblinil. Del telovadniškega parketa je bil ograjen v plesišče in obdan s tablami sponzorjev. Slovenska zastava je visela na mreži poleg zastave košarkarske zveze. O kakšnih dodatkih, kot so rože, zavese, dekoracije, ni bilo ne duha ne sluha. Obiskovalci so imeli na voljo samo en avtomat s kavami in sladkarijami. Nobene postrežbe pijače, prigrizkov, okrepčal. Nato pa še tri ure premora pred finalom!!!!!!! In kako si si lahko kratil čas? Nastopajoči so ostali v telovadnici, nakteri starši so odšli do bližnjih lokalov na kavo, ker je v telovadnici niso mogli dobiti, nekateri so iskali lokale s hrano, da bi nekaj pojedli (vendar je bila umetnost to najti!!!!). Skratka tri ure groze in lesenih klopi! In potem sledi pompozni finale brez cvetja, svetlobnih efektov. Podelitev nagrad ni potekala na stopničkah ampak v eni dolgi vrsti (kje je to že kdo videl!!??). Da ne govorimo podelitvi zahvalnih nagrad sodnikom, ko so se nekatere steklenice izročile brez vrečke, ni se vedelo, ali je potrebno dati tudi rože zraven steklenice,.... Med sponzorji se je zahvaljevalo cvetličarnam..In kaj so prispevale? Tistih nekaj rož za sodnice?????! In takšno prvenstvo je potekalo v kraju, kjer imamo v zdravilišču nekaj prekrasnih dvoran, namenjenih plesu. In predstavljajte si ta dogodek v takšni dvorani, s prečudovito notranjo opremo, rožami, dekoracijo,.. In potem bi človek z veseljem dal 15,00 EUR ali pa tudi 20,00 EUR. Organizatorji in plesna zveza Slovenije, sram vas je lahko, da se hvalite z državnim prvenstvom, saj s takšno organizacijo pokažete zaničevalni odnos do nastopajočih, do njihovega celoletnega truda! Tako malo so vredni, da jim še osnovnih potrebščin na tekmovanju ne zagotovite! Zelo sem vesela, da moji otroci ne plešejo in da nisem osebno vpletena. Resnično vam priporočam, da si greste ogledati kakšno takšno tekmo v tujino (npr. v Italijo), da boste videli, kaj vse ples pomeni in kako se ga da z malo smisla za lepoto prostora in z malo finančnimi sredstvi narediti res ČUDOVITEGA! Sojenja pa sploh ne bi komentirala, ker tudi če vključijo TRI tuje sodnike, še vedno znajo ostali naši sodniki dobro skuhati rezultate. To najbolje občutita Naja Dolenc in Michele Albigese, ki s svojo predstavo presegata še marsikateri članski par. Ampak ker je eden izmed njunih trenerjev Miša Cigoj, kateri je že odkrito spregovoril o sodniški kuhinji, sta kaznovana tudi onadva. To je lepo razvidno že iz uvodnega članka na vrhu strani!
 • Na špici
  Članice 2 z bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu v hip-hopu
  V sredo, 16. 10. 2019, je v nemškem Bremerhavnu potekalo svetovno prvenstvo v hip ...
  Preberi članek
  Preberi članek
  Oktober 2019
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  Preberi članek
  Preberi članek
  Preberi članek
  Preberi članek
  Magnetista. Prevzemite nadzor nad igro privlačnosti!
  Oriflame je k svoji paleti dišav dodal še eno parfumsko vodo, ki dokazano privlači
  Zajtrk v postelji z ovsenimi palačinkami
  Brez napora v nov dan z mojim receptom
  Preberi članek
  Preberi članek