Ljubljana, 09.03.2010 | Barbra Drnač

Ekskluzivno: posebej za slovensko publiko bo Shen Wei tudi zaplesal

Po navdušenju nad lepotami Bleda se je kitajski koreograf Shen Wei odločil, da bo v svoji predstavi Zgibanje zaplesal tudi sam
Get the Flash Player to see this player.
Danes zvečer se obeta plesna poslastica in vsi tisti, ki še omahujete ob odločitvi, ali si ogledati predstavo Skica/Zgibanje ali ne, vam bo v sredo zagotovo žal, če ne boste sedeli v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Ne samo zato, ker vas čaka odličen ples in še bolj premišljena koreografija, ampak tudi zato, ker se je mojster Shen Wei odločil, da se pridruži svojim plesalcem na odru. Še vedno v vrhunski plesni formi in pod vtisom nedeljskega obiska Bleda, med ponedeljkovim sprehajanjem po Ljubljani se je odločil, da slovensko publiko nagradi še s svojim lastnim plesnim doprinosom. Tako bo postal del svojega plesnega ansambla Shen Wei Dance Arts in odplesal v drugem delu celovečernega nastopa, v Zgibanju. Takšnih plesnih avantur si ta mednarodna plesna zvezda ne privošči prav pogosto. Njegov fokus so plesalci in v tem trenutku nova nastajajoča koreografija za monaški balet, ki jo bo predstavil 8. julija. Shen Weia v Monte Carlu častijo kot velikega že formiranega umetnika. Leta 2004 je prejel nagrado Nižinski za najbolj perspektivnega koreografa in njihovo sodelovanje je zato konstantno. 
Kitajski koreograf, ki živi v New Yorku je navdušen nad Bledom in Ljubljano.
Kitajski koreograf, ki živi v New Yorku je navdušen nad Bledom in Ljubljano.

Na včerajšnjem pogovoru z novinarji, bil je precej potrpežljiv, saj se je posvetil vsakemu posebej, je za naš portal povedal. “Zelo sem vesel, da sem v vaši deželi. Sicer pa imam tukaj prijatelja Andreja, ki kar ni mogel verjeti, da sem s skupino res tukaj. Zelo me zanima, kako bo vaša publika sprejela moje delo, kaj vse si boste predstavljali, ko bodo pred vami plesali moji plesalci. Sicer pa vam povem, da ga sprejemajo zelo različno … Moj proces dela, vsakič ko postavljam novo predstavo, traja precej dolgo. Zagotovo kakšno leto ali pa še več. Okoli sebe imam zbrane plesalce, ki so zame umetniki, zato sem tudi skupini dal ime Shen Wei Dance Arts. Ples je ena največjih umetnosti, ki združuje vse ostale. Sem srečen človek, da lahko delam plesne predstave in jih delim z vami.” 
Shen Wei bo oblekel kostum iz predstave Zgibanje in zaplesal posebej za slovensko publiko.
Shen Wei bo oblekel kostum iz predstave Zgibanje in zaplesal posebej za slovensko publiko.
Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Na špici
Članice 2 z bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu v hip-hopu
V sredo, 16. 10. 2019, je v nemškem Bremerhavnu potekalo svetovno prvenstvo v hip ...
Preberi članek
Preberi članek
Oktober 2019
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Magnetista. Prevzemite nadzor nad igro privlačnosti!
Oriflame je k svoji paleti dišav dodal še eno parfumsko vodo, ki dokazano privlači
Zajtrk v postelji z ovsenimi palačinkami
Brez napora v nov dan z mojim receptom
Preberi članek
Preberi članek