Radlje ob Dravi, Madrid, 10.11.2013 | B. Drnač & M. Goljevšček

Pričakovano. Med člani slavila Miha Vodičar in Nadija Bičkova

Na državnem prvenstvu v kombinaciji sedem novih državnih prvakov
Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta v svojo zbirko dodala še eno zmago.
Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta v svojo zbirko dodala še eno zmago.
Po treh datumskih spremembah se je končno v soboto, 09. novembra 2013, v športni dvorani OŠ Radlje ob Dravi odvilo letošnje državno prvenstvo v kombinaciji 10 plesov. Na parket je stopilo 42 parov, eden manj kot lani, iz 14 slovenskih plesnih klubov, v starostnih kategorijah od mlajših pionirjev do članov. Organizator letošnjega prvenstva je bila kar krovna plesna organizacija plesalcev Plesna zveza Slovenije.
Na tokratnem tekmovanju se je pomerilo 42 parov.
Na tokratnem tekmovanju se je pomerilo 42 parov.

Tekmovanje se je kljub najnižjemu številu parov v zgodovini slovenskega plesa odvijalo v dveh delih. Popoldanski del se je začel s polfinalnimi tekmovanji, v večernem delu pa so se plesni pari pomerili v finalnih odločitvah. Pred začetkom finalnega dela sta tekmovalce in gledalce pozdravila župan občine Radlje ob Dravi Alan Bukovnik in predsednik Sekcije standardnih in latinskoameriških plesov pri Plesni zvezi Slovenije Herman Tomažič.
Miša Cigoj & Nika Bagon ...
Miša Cigoj & Nika Bagon ...

Za dve kategoriji je bilo jasno, kdo bo novi državni prvak, in sicer za Mišo Cigoja in Niko Bagon (Plesni klub Urška Ajdovščina), ki sta kot edini par nastopila v kategoriji profesionalcev. "Zakaj ima Slovenija vedno manj parov? Prvič. Ker vedno stavi na napačne pare, ki niso kos nalogam, ki so pred njimi Drugič, ker vsak par doživi na mednarodni tekmi hendikep, ki ima v panelu slovenskega sodnika. Zamislite se malo...," je takoj po tekmi zapisal MIša Cigoj na socialno omrežje Facebook.
Miha Vodičar & Nadija Bičkova ...
Miha Vodičar & Nadija Bičkova ...

Favorita za naslov novega svetovnega prvaka v kombinaciji Miha Vodičar in Nadija Bičkova (PK Pingi) pa sta zmagala v članski konkurenci.
Jure Bergant & Ana Mesec ...
Jure Bergant & Ana Mesec ...

Jure Bergant in Ana Mesec (PK Urška Ljubljana) sta slavila zmago v kategoriji starejših mladincev. "Na plesišču sva si ustvarila dobro atmosfero in sva uživala v najinem nastopu. Z rezultatom sva seveda zadovoljna in bi se rada zahvalila celemu Urška Active teamu, ki naju je spremljal in navijal za naju. Letošnje leto je bilo res uspešno in se še nadaljuje. Midva delava naprej, verjameva v najin par in si zastavljava nove cilje, saj sta pred nama še dve leti starejših mladincev," sta za naš portal sporočila očitno zadovoljna Ana in Jure.
Ivan Jarnec & Ana Ekart ...
Ivan Jarnec & Ana Ekart ...

Ivan Jarnec in Ana Ekart (PK Pingi Maribor) sta premagala konkurenco v kategoriji mladincev.
Uroš Lazić & Maruša Pinter ...
Uroš Lazić & Maruša Pinter ...

Varovanca Natalije Banovič Uroš Lazić in Maruša Pintar (Društvo plesni center Samba) sta si priplesala zmago med mlajšimi mladinci.
Brin Hlade & Tosia Robar Žerak ...
Brin Hlade & Tosia Robar Žerak ...

Tudi Brin Hlade in Tosia Robar Žerak prihajata iz Sambe in sta naslovu državnih prvakov v latinu ter standardu dodala še kombinacijo, pa čeprav je Brin teden pred prvenstvom ležal z virozo v postelji.
Luka Južnič & Živa Antončič ...
Luka Južnič & Živa Antončič ...

Luka Južnič in Živa Antončič (PK Jasmin Kočevje) prav tako dopolnjujeta zbirko državnih prvakov v latinu in standardu še s kombinacijo v kategoriji mlajših pionirjev.
Sodniška ekipa ... (Foto: Marko Mesec)
Sodniška ekipa ... (Foto: Marko Mesec)

Sodniško ekipo so tokrat sestavljali: Andrej Novotny, Nataša Ambrož, Dejan Kolenc, Alenka Bohak, Brane Križnar, Niko Basarič in Saša Pust, katere izjavo si lahko preberete v rubriki Ritem izjav.
Vse rezultate si lahko ogledate na spletni strani Plesne zveze Slovenije, fotogalerijo pa na www.fotomesec.com
Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
 • Dušan Vodlan
 •   |   12.11.2013  |  
 • 18:35
 • Dragi prijatelji športnega plesa, spoštovni starši, moj boj, s peščico ljudi, ki nas vse skupaj že toliko let držijo v temi in nas žalijo in žalijo naše otroke, naše trenerje in končno tudi naše denarnice, se počasi nagiba v pravo smer v smer svobode in poštenosti, ter morale in etike. Za to se že dvajset let in več trudim in jim dokazujem da ne delajo prav. Leta 97 sem dr. Zagorc poslal na osmih straneh predloge in pobude ter videnja razvoja športega plesa, in nič. Nič, niti poklicala me ni, v vseh teh letih. V zadnjem času nas je zmeraj več in zdaj imamo zgodovinsko priložnost, da presežemo to arogantno in ne vem kašno še vladavino Kljuna in njegovih podrepnikov. Danes se je zame in s tem za vse nas, ki se trudimo zgodila prva velika poštenost, mala zmaga a lahko preraste v ogromno. Disciplinska komisija PZS je oprostila mene in naš klub krivde za katero me je preganjal g. Miha Lampič. Poleg tega sem danes sklenil generalno sponzorstvo Term Olimia Podčetrtek za naše uspešno tekmovanje Krško Open, ki bo po novem Slovenja Open in sicer bo v novi športni dvorani v Podčetrtku. Torej že sedaj vabljeni na plesni spektakel 07. 08. 06. 2014. To je dragi starši naša skupna zmaga, ker brez vas tudi mi ne bi imeli energije delati uspešnega tekmovanja. No, ne vem, če veste, da so nam hoteli velmožje na PZS tekmo vzeti, a se nismo dali in smo jo dobili nazaj. Porabili smo pa ogromno energije, ki bi jo lahko usmmerili drugam. To so boji in podobno se tudi Ga. Karmen v predsedstvu sooča z njihovimi podlimi in zahrbtnimi dejanji. In ko mi delamo se oni ukvarjajo z prirejanjem razultatov, z statutom, ki jm bo omogočal vladavino do smrti. Tito je bil eden, v PZS immao takih kar nekaj, večnih. Zdaj je čas, da to agonijo prekinemo, zato vas tudi jaz vabim na skupščino. Dragi strši vi ste v 60 letni zgodovini edini sponzor tega športa, zato imate pravico, da se sliši vaš glas. Prosim pridite v čim večjem številu, da skupaj izbojujemo ta neenak boj, ki traja že tako dolgo. Zdaj grem na trenig potem pa na pir, da proslavim danjašnji uspešen dan. Z menoj bo komlplet moja družina, ki mi daje moč in podporo, da nadaljujem. Vsem lp, tiste pa ki se ne podpisujete, prosim, da se vsaj kuturno izražate.
 • zahvala
 •   |   12.11.2013  |  
 • 13:52
 • tudi jaz sem pozabila pokalcek,v garderobi. Poštenemu najditelju se vnaprej zahvaljujem,ker je to moj spomin na to državno prvenstvo
 • Karmen Arko
 •   |   12.11.2013  |  
 • 13:14
 • Ko bo redna skupščina in se bo pripravljalo poročila, bomo tudi člani Iniciativnega odbora podali izčrpno poročilo o uspehih in neuspehih, saj si med drugim prizadevamo tudi za transparentnost dela PZS in njenih organov. Kot starš, takrat še brez kluba, sem se že zavzemala za boljše pogoje in za večjo pomoč zveze plesalcem. Ko smo formirali plesni klub, so se moja prizadevanja razširila še na boljše pogoje dela klubov. Takrat smo se predsedniki malih klubov združili in osnovali Iniciativni odbor. Veliko plesalcev in staršev komunicira z nami, saj ni potrebno, da ste člani Iniciativnega odbora, vsaka sugestija, je dobrodošla. Seveda pa se nam lahko brez zadržkov tudi pridružite, če želite. Priimki na glavnih funkcija PZS pa se niso zamenjali, vsaj pri glavnih funkcijah ne. Če bi se, bi bilo po mojem mišljenju veliko lažje delati. Glede simpatiziranja z aktualnim vodstvom sekij in predsedstva sem prepričana, da se starši in plesalci, ki poznajo naše cilje veliko bolj nagibajo na našo stran, saj nikomur, ki dela v dobro plesalcem in klubom ne škodujemo, samo koristimo. Nekaj pa lepo prosim vse skupaj, vsaj za več kot polovico podpisnikov pod Iniciativni odbor mi lahko verjamete, da si ne želimo, niti ne potrebujemo funkcij v PZS. Imamo resne in odgovorne službe in svojo poklicno kariero. Kar počnemo za ples, počnemo ljubiteljsko in z velikim intuziazmom! Na funkcije smo kandidirali z enim samimi motivom, lažje namreč vplivamo na delovanje znotraj sistema, kot zunanji opazovalci.
 • Starš
 •   |   12.11.2013  |  
 • 12:43
 • ga.Karmen Glede vpliva staršev v klubu, stvar ni tako preprosta. Plesalci in starši smo velikokrat v različnem razmerju s trenerji. Prvič so to trenerji naših otrok in drugič, gre poleg strokovnega tudi za finančno razmerje, pogostokrat pa so trenerji tudi sodniki, kar stvar še dodatno zakomplicira. Zamer ne sme biti ;) Interesov je nešteto in v tej "kalni" vodi vsak krmari, kot se mu zdi najbolje in kolikor zmore. In starši pogosto finančno pregorimo :( O tem skušam odpreti debato in narediti premik v podporo plesalcem. To, dragi iniciativni odbor in vodstvo PZS vključite v svoj program. PODPORO PLESALCEM! (treningi, potovanja, štartnine) Za vse ostalo bomo poskrbeli mi, starši (prevoz na trening, hrana, topla postelja, obleka, podpora...) ;)
 • stars 2
 •   |   12.11.2013  |  
 • 11:59
 • ga.Arko,koliko staršev je v vašem inicijativnem odboru oz.članov predsedstva in odbora pzs?Mislim na starše plesalcev,ki nimajo svojih klubov,koliko je takšnih"navadnih"staršev? Kaj ste do sedaj spremenili ali naredili,da je drugače oziroma,da je boljše?Nekaj smo že naredili,nekaj pa še bomo naredili,to je zal odgovor politične narave.Kaj tako dobrega je narejenega,da kakor lahko vidimo iz dneva v dan propadamo? Sam se pristaš inicijativnega odbora in zagovornik sprememb vendar pa ne vem,kaj se bo potem spremenilo,razen priimki na funkcijah pzs?Apetiti bodo verjetno ostali popolnoma identični.Vsaka čast g.Vodlanu za njegovo izpostavljanje in odkrito bojevanje,vendar pa je zelo osamljen v tem,saj velika večina članov io simpatizira tudi na nasprotni strani.
 • Karmen Arko
 •   |   12.11.2013  |  
 • 11:56
 • Pozabila sem dodati, da bi res želela čim večje vključevanje staršev, kot glavnih financerjev v dogajanja, saj starši lahko vplivate na predstavnike svojih klubov, da podprejo prizadevanja vseh, ki želijo boljše razmere v slovenskem plesu. Vaša prisotnost na skupščini vam bo omogočila vpogled v zatečeno stanje in verjamem, da se bodo tudi vam utrnile kakšne dobre ideje za premik :)
 • Karmen Arko
 •   |   12.11.2013  |  
 • 11:50
 • Globoko spoštovanje, dragi starš, z moje strani! Vse vaše besede so na mestu. Plesalci morajo biti vedno in povsod na prvem mestu, saj zaradi njih obstojajo klubi, sekcije in na koncu PZS. Tudi v tem sva enakega mnenja, da mora biti predsednik kluba, sekcije, še posebno pa PZS oseba, ki je sposobna poskrbeti za plesalce in za spoznorje. Res smo lahko ponosni na naše funkcionarje, ki so vključeni v WDSF, IDO in WDC. Delujejo v korist plesa, verjamite mi. V plesu ni visokih honorarjev. V predsedstvu in v sekcijah honorarjev tudi ni. Iz osebnih izkušenj pa vem, da se da plesalca pripeljati v svetovni vrh tudi z nižjim propračunom...Plesalci rabijo podporo, klubi potrebujemo plesalce, vsi skupaj pa potrebujemo plesalcem in klubom prijazno krovno organizacijo s pravnimi akti, ki bodo omogočali več vpliva na njeno delovanje in ne tako, kakor je sedaj, ko o vsem odloča peščica ljudi, ki jim je na prvem mestu zaslužek, ali pa potovanja, število plesalcev, pogoji za delo in počutje plesalcev in klubov pa so jim deveta briga.
 • Starš
 •   |   12.11.2013  |  
 • 11:30
 • Ga. Karmen, kaj pa naj starši delamo na skupščini. Zijala pasemo in se izpostavljamo. Verjetno niste imeli to v mislih. Potem pa nam bodo očitali, da se nočemo aktivno vključiti. Če že imate dobre namene, v kar ne dvomim, potem postavite plesalce na prvo mesto in potem vse ostalo (klube, organizacijo, sistem). Pričakujem, da bo predsednik PZS nekdo, ki bo sposobem priskrbeti sponzorje za plesalce. PZS ima sicer dobre temelje in lahko smo ponosni na vse položaje, ki jih imajo slovenski funkcionarji pri WDSF, če bodo le delovali tudi v korist slovenskega plesa in ne samo za svoje visoke honorarje. Po videnem v tujini, so naši kadri pogosto nadpovprečni a kaj, ko se pozablja na plesalce. Včasih se je dalo plesati poceni, danes ne gre več. Svetovni prvak ima letni proračun tudi do 100.000€. To ni več pravljca ampak vrhunski šport/kultura najvišje kategorije. PLESALCI RABIJO PODPORO!!!
 • starš3
 •   |   12.11.2013  |  
 • 11:00
 • Se popolnoma strinjam z vsemi starši pred menoj. Imel sem priliko poslušati predloge Iniciativnega odbora, ki so nekateri tudi dobri, samo na žalost ne sprejemajo nobenih argumentov proti - kar oni vseskozi očitajo drugim. Poleg tega kar močno mešajo jabolka in hruške, marsikaj kar očitajo PZS je namreč stvar klubov in sekcij in zlasti v klubih dejansko marsikje zadeve niso urejene. Poleg tega kot starš plesalcev MTP-ja vedno bolj dobivam občutek, da smo vsi skupaj ujetniki sekcije SLP in njihovih interesov...
 • stars 2
 •   |   12.11.2013  |  
 • 10:38
 • Bravo "stars",vse zapisano drzi kot pribito,vsi bi samo radi prišli na položaje.PZS je kot naša zal samo še lepa državica.Potapljamo se ne glede na vladavino vsak trga zasen in tako bo tudi ostalo še nekaj časa dokler ne zmanjka pogače.
 • Karmen Arko
 •   |   12.11.2013  |  
 • 10:33
 • Mami 2 bi rada odgovorila, da sodniški honorar ni pretiran. Mislim, da se giblje med 100 in nekaj več €, kar je odvisno od potnih stroškov. Bolj bi se želela osredototočiti na Starša. Tudi člani Iniciativnega odbora smo se nekaj let sparševali, kaj sploh lahko naredimo, da se bodo razmere za naše otroke in ostale plesalce izboljšale. Pa smo ugotovili, da samo stokanje in pritoževanje ne pomaga in smo se organizirali. Sedaj smo močna opozicija okostenelemu "večnemu" sistemu organizacije PZS in s svojim delovanjem smo dosegli že kar nekaj pozitivnih premikov. Naše delo v organih predsedstva je zelo naporno, za vsak predlog, ki ga plasiramo jih dobimo po glavi. Ne bomo odnehali, dokler bo Sloveniji še vsaj 10 plesnih parov. Vendar pa včasih resnično potrebujemo več pomoči iz zaledja in ne samo simpatiziranja in tihega strinjanja. Pridružite se nam osebno ali vsaj napišite vaše predloge. Več glav več ve. Res smo starši glavni financerji sistema, zato imamo vso legitimno pravico, da smo slišani. Sedaj nas je nekaj (tudi z vašo pomočjo)članov predsedstva in odborov PZS in smo dobro spoznali, kako vse skupaj funkcionira. Finance, akte in večino odločitev drži v rokah ena oseba, ki tako ali drugače kroji slovensko plesno sfero, z večno izjavo, da je vse super, da PZS dela odlično, da smo od vsepovsod samo pohvaljeni (odličen sistem-nas imajo drugi za vzgled , odlični akti, super organizacija). Tudi pismeno izjavo imam, da se zaradi mene delo naše odlične organizacije PZS ves čas nekaj zatika. Kdor ima čas in komur ni vseeno, ali pa se želi natančneje seznaniti z glasovalnim strojem PZS, res vabljen na skupščino, kjer se bo sprejemal dopolnjen predlog sprememb statuta, ki ga je pripravila komisija PZS v sestavi Zorana Kljuna, Mihe Lampiča in Jadrana Živkoviča. Predloga Iniciativnega odbora kljub pravočasnem posredovanju po sklepu predsedstva ne bodo niti uvrstili na dnevni red. Skupščina je javna, bo pa v Bloudkovi dvorani, v Hali Tivoli (nad ledeno dvorano), v četrtek, 14.11.2013, ob 13. uri. Če že namenite toliko denarja za vaše otroke in plesalce, reskirajte še čas, da pridete na skupščino in v živo doživite demokracijo PZS :) Pridite, tudi predstavniki klubov in starši MTP plesalcev, če vam ni vseeno...
 • bravo
 •   |   12.11.2013  |  
 • 9:56
 • starš bravo ! ni fora v sodnikih, sistemu in kdo vodi pzs in nevem kakšnem razkolu med wdsf in wdc. vsi plešejo v wdsf tukaj, ampak problem je v financah! finance !! tale odbor, res vse skritizira. sej ne rečem, res ni v rožicah, ampak vsi bi lahko kaj naredili. tisti sestanki niso nič, če se že tok časa pogovarjajo in delajo pa se nič ne spemeni, potem je treba ubrati drugo pot. PLES JE DRAG ŠPORT ! in res nima pomena ostalo kot pa za začetek urediti res finance. okoliški klubi imajo zelo malo dobrih parov, ker nimajo pravega kadra, zato vsi boljši odidejo k večjim klubom. so pa okoliški klubi zelo pomembni za začetne pare ! vendar, ali denar dati parom , ki so boljši in rabijo veliko vlaganja, če hočemo imeti uspešne in kakovostne pare, ali pa parom, ki so na začetku in se sploh še ne ve, ali bodo vztrajli v tem in kaj se bo zgodilo z njimi ? še sam ne vem ali bo moj otrok vztarjal ali ne, vem samo to da sem sponzor za enkrat JAZ
 • Starš
 •   |   12.11.2013  |  
 • 9:20
 • Toliko nas vsi vabite ne vem kam. Kaj pa naj starši naredimo, kaj? Tudi vi ste predstavniki klubov in nobenega zagotovila ni, da boste delali v korist plesalcev na prvem mestu in ne vaših klubov, katerih lastniki ste in ki vas preživljajo. Tu se pač borite za pogačo, do katere starši in plesalci nimamo dostopa. In dokler starši plačujemo vse, čisto vse, mi je prav vseeno kdo vlada in kdo bo vladal. Podprem samo statut, v katerem bo pisalo, da PZS sofinancira vsakega reprezentanta v višini najmanj 10.000€/leto in statut, ki bo določil ceno (zgornjo mejo) individualne ure v Sloveniji. Vse ostalo je za nas pesek v oči oz. bitka lastnikov za prevlado in svoj kruh. Vem, da je veliko odprtih vprašanj, ki bi mi jih radi razložili in vem, da so tudi odgovori zelo smiselni (sem spremljal) in nikogar ne kritiziram, samo želel sem predstaviti pogled starša - financerja sistema). Prva in najpomembnejša zadeva so stroški, ki starše izmolzejo do konca. Tu je najprej potrebno nekaj narediti, zato tudi osip parov. Ne toliko zaradi sodnikov ali pokvarjenega sistema.
 • mama2
 •   |   12.11.2013  |  
 • 9:08
 • Mene pa zanima kakšni so na dan honorarji temle našim presvetlim sodnikom , k sodijo našim otrokom; a so enaki v vseh kategorijaj; standard, MTP..... res bi rada vedla kok tile "maherji" dobijo na dan, da je celo za pokale zmankal, SRAMOTA
 • Dušan Vodlan
 •   |   11.11.2013  |  
 • 14:19
 • Tudi mene je sram, da so prav to storili, na kar jih med drugim že tako dolgo opozarjamo, da se nam gre za tekmovlace in boljše pogoje za klube in njihove člane. Ne pa za to kar se njim gre, za denar, denar.....in svoje lastne interese. Čestitka Karmen za tole zgodbico, ki veliko pove o ljudeh na vrhu PZS, ki so pravi rušitelji in uničevalci športnega plesa.
 • Branko Padjan
 •   |   11.11.2013  |  
 • 13:52
 • VABIM NA SKUPŠČINO V ČETRTEK KJER BOSTE LAHKO ZNANE OBRAZE VIDELI V POPOLNOMA DRUGAČNI LUČI. Čas je za spremembe in to kričim že kar nekaj časa. Brez vaše podpore ne bo šlo ne glede v kakšni vlogi ste. Spet se pripravlja priviligiran statut kjer si bogovi zagotavljajo oblast. To da vse manj ljudi pleše v tekmovalnem sistemu ni pomembno, POMEMBNA JE OBLAST !
 • Karmen Arko
 •   |   11.11.2013  |  
 • 13:16
 • Resnična zgodba: Med vožnjo na DP v kombinaciji me moja 7 let stara vnukinja pobara:"Babi, koliko nas bo tekmovalo?". "Hana, trije parčki boste!" ji odgovorim. "Super babi, no pol bova pa spet dobila pokal !" vsa navdušena odvrne mala sedemletnica. "Joj, Hana, veš, nisem čisto sigurna , da bodo pokali..!"ji zamišljeno odvrnem, v skrbi, da ne bi bila preveč razočarana, ker sem vedela, kdo je organizator, in nisem zaupala v kvaliteto organizacije...."Pa babi, kaj ti je, to je državno prvenstvo! Saj veš, da na državnem prvenstvu so pokali!", prepričano zavrže mojo bojazen plesalka v mlajši pionirski konkurenci. A si predstavljate, kakšno je bilo počutje najmlajših, ko ni bilo pokalov?! Sedemletnica ve, kako bi moralo biti organizirano državno prvenstvo!!! In to naj bo med drugim tudi motivacija za treninge in udeležbe na državnih prvenstvih? Sram naj vas bo! Mene je pred mojimi pionirčki bilo pošteno sram za nekaj, za kar pravzaprav sploh nisem bila odgovorna.
 • Odstopanja
 •   |   11.11.2013  |  
 • 13:07
 • Ampak to, da lahko zmaga samo en, se pa, upam da, strinjamo, strinjamo, strinjamo ;)
 • NA ZUNANJI
 •   |   11.11.2013  |  
 • 12:00
 • Ja in zakaj so določena odstopanja ??? Zakaj morajo soditi svoje pare bolje ?? Zakaj Zakaj Zakaj
 • ZUNANJI
 •   |   11.11.2013  |  
 • 11:31
 • Bravo , vsaj enkrat realni rezultati.So določena nejasna( ??)odstopanja pri posameznih sodnikih, vendar so to objektivne ocene in bo vedno tako.V glavnem , pa so kar zadeli. Lp
 • Psevdonim
 •   |   11.11.2013  |  
 • 11:23
 • To se zgodi takrat ko imajo zadnje dva ali trije ali celo štirje pari isto število križcev za vstop v naslednjo rudno oziroma finale. To se dogaja zelo pogosto. Skoraj na vsaki tekmi v tujini, v Sloveniji pa je to res bolj poredko, ker se ponavadi za večina ve , kateri bodo v finalu, kot stalnica.
 • Ime
 •   |   11.11.2013  |  
 • 11:14
 • Mislim da s tem pa res ni jič narobe , če so jih sedem podali v finale, pač dva para z isto število pikam. To je stalnica in res med mlajšimi so tako majhne razlike. To ji kriterij za slabo sojenje, vendar tam kjer tujina pokaze VEČKRAT drugače kot so pa sojenja v sloveniji pa je kriterij za slabo sojenje.
 • ???
 •   |   11.11.2013  |  
 • 10:52
 • Vodlan nima pojma.STOP
 • mama
 •   |   11.11.2013  |  
 • 10:43
 • g. Dušan Bravo.Starši dajmo se združit, pojdimo na skupščino in jim v obraz povejmo, ne da potem po klubih in na tekmah razpravljamo, ne upamo pa si na glas povedat, ker bo potem otrok slabše ocenjen
 • Dušan Vodlan
 •   |   11.11.2013  |  
 • 10:29
 • Spoštovani .. in ostali, odgovorno kot človek, ki se že 40 let ukrvarjam s plesom in od tega 25 let s tekmovlanim športnim plesom, da si panel sedmih sodnikov ne more privoščiti od osmih parov soditi sedem v finale. STOP. Sedem v finalu je redkost pri 12 parih. STOP. Če sodniki poznajo kriterije sojenja in sodijo objektivno se to ne more zgoditi. STOP. In ker sodijo po pripadnosti, všečnosti ali zaradi denarja in ne po kriterijih se to dogaja. STOP. To je megla, zavajanje in tako lahko sodi vsakdo. STOP. To ni kredibilno in ni zaupanja vredno. STOP. In ne zgledujte se po tujini, ni vse zlato kar se sveti. STOP. In lep pozdrav vsem.
 • gnoj
 •   |   11.11.2013  |  
 • 10:19
 • bravo beda to je gnoj.
 • BEDA
 •   |   11.11.2013  |  
 • 10:17
 • Ja sodniki re delajo kar hočejo in jim nobeden nič ne reče, nobeden nič ne more. Samo poglejte rezultate v vseh kategorijah, od ml. pionirjev, do konca. Ambrožova, Pustova, Bohakova..... sodijo dobro svoje pare , pa če so boljši od drugih al ne. To je beda. To je GNOJ. Pa se noben na PZS- ju ne vpraša zakaj je tak sodila ali sodil......... Škoda besed, to je GNOJ !!!!
 • ..
 •   |   11.11.2013  |  
 • 9:36
 • Se strinjam ! Samo ne s tem da so jih sedem sodili v finale. S tem pa res ni nič narobe. To se redno dogaja v tujini , na svetovnih in evropskih prvenstvih. Sploh pa pri mlajših kategorijah, ko se jim kvaliteta spreminja iz plesa v ples , in iz slike v sliko, sodnik pa venomer ne gleda vse hkrati.
 • Dušan Vodlan
 •   |   11.11.2013  |  
 • 9:26
 • Spoštovani starši in ostali ljubitelji plesa, v četrtek je izredna izredne skupščine, ki ni bila sklepčna, zato jo ponavljamo. Pridite in povejte kaj vas moti. Lahko pa mi tudi pišete na dvodlan@gmail.com ali pokličete na 040663059. Pridružite se Iniciativnemu odboru za spremembe. Na tej skupčini se sprejema nov statut, mi imamo svoj predlog, ki bo omogočal večjo enakopravnost članicam in članom. To agonijo je treba prekiniti, V dobrih desetih letih smo iz 170 parov prišli na skromnih 40. To je zame že nekaj časa signal, da je treba nekaj storiti. Ljudje na PZS in sodniki-trenerji pa gledajo samo na svoj žep in nič drugega, vsi po vrsti, brez izjeme. Dobro se pa ve kdo so kolovođe v vseh teh letih. Ja, ni dovolj govoriti, da je ples najlepši dvoranski šport, ga je takega tudi treba gojiti in razvijati, ne pa se iti to bedo od sojenja. Pogletjte, če ni to alarm, sedem sodnikov med mlašimi mladinci ni moglo odločiti kdo sta najslabša para med osmimi pari in so jih sodili sedem v finale. Ja če to ni razlog za nezupanje vsem sedmim potem ne vem kje te ljudje živijo. Pridite na skupščino in povejte na glas kaj vas muči, le tako lahko s skupnimi močmi kaj naredimo za boljši jutri slovenskega športnega plesa.
 • tata
 •   |   11.11.2013  |  
 • 9:06
 • zelo žalostno kako malo parov na DP? Ko me drugi starši sprašujejo, da bi otroke dali v ta šport, ker jih to zanima, a ko jim poveš računico se vsak prime za glavo, in nam pravi a ste vi nor', treningi, ure, tekme, obleke,.... otroci pa nobene podpore od reprezentace, samo kako si močan vse sfinancirat, kam lahko voziš na ure, plesalci iz majhnih klubov praktični nimajo možnosti, pa še sodniki vsak na svojo stran vlečejo,...
 • mama
 •   |   11.11.2013  |  
 • 9:02
 • ja očitno bomo morali starši finalistov zbrati denar še za pokale, da jih bodo otroci lahko dobili; za mlajše ketegorije so pokali največ, kar otrok lahko dobi in pzs jih prikrajša še za to!!!dajte se zbudit, a za ind. ure pa znate kasirat!!
 • opazovalec
 •   |   10.11.2013  |  
 • 23:57
 • S strani plesne zveze lepo organizirano tekmovanje,res pa je da so manjkali pokali,vsaj pri tistih najmlajših.
 • Prošnja, nujno!
 •   |   10.11.2013  |  
 • 23:21
 • Včeraj sem po koncu tekmovanja v garderobi pozabil pokal, če ga je kdo vzel naj me prosim obvesti na pokal@nariši.si :))))
 • Menjam PZS za voz gnoja
 •   |   10.11.2013  |  
 • 22:30
 • Sramota za PZS in vse clane IO sekcije, da niso poskrbeli vsaj za pokale, kje so casi g. Vodlana in njegovih organizacij tekmovanj. Tille kreteni so mu se Krsko Open hotel vzet. Debili stari res bodo nehal sele ko ne bodo imeli komu sodit!!!
 • šparamo
 •   |   10.11.2013  |  
 • 22:20
 • Pokali so pa bli fuuuulll lepi.
 • Pa smo spet tam
 •   |   10.11.2013  |  
 • 21:56
 • Sojenje vseh sodnikov ni bilo realno, to mislim predvsem za mlajše kategorije kjer se vidi kako Pingijevci svoje naprej potiskajo. Če bi bili sodniki nevtralni bi bile uvrstitve pomešane in bi zasluženi zmagali. Lp
 • plesalka
 •   |   10.11.2013  |  
 • 21:11
 • Leglo starih kozlov meče slabo luč na to lepo plesno mladino! Kdaj bodo že pobrali kufre in šli - Ambroževa, Pustova, Bohakova, Križnar, Basarič...a ne bi šli dedije mal plesat učit. Pustite mlade naj delajo!!!
 • Na špici
  Članice 2 z bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu v hip-hopu
  V sredo, 16. 10. 2019, je v nemškem Bremerhavnu potekalo svetovno prvenstvo v hip ...
  Preberi članek
  Preberi članek
  Oktober 2019
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  Preberi članek
  Preberi članek
  Preberi članek
  Preberi članek
  Magnetista. Prevzemite nadzor nad igro privlačnosti!
  Oriflame je k svoji paleti dišav dodal še eno parfumsko vodo, ki dokazano privlači
  Zajtrk v postelji z ovsenimi palačinkami
  Brez napora v nov dan z mojim receptom
  Preberi članek
  Preberi članek