Preberi članek

Junij 2017

Preberi članek
13
Preberi članek
22h00
|
Parada plesa. Eva Stramšek & Neža Blažič & Katja Kolarič
V Paradai plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah, bodo prevladovale ženske plesne ustvarjalke. Eva Stramšek prihaja iz orientalskega sveta, a ne more zatajiti korenin sodobnega plesa. Katja Kolarič in Neža Blažič pa sta študentki Akademije za ples, kjer se učita vseh plesnih zvrsti, njun cilj pa je postati profesionalna plesalka. Na koncu oddaje vas bo umetniški direktor in direktor Ljubljana Festivala Darko Brlek povabil na letošnjo že 65. edicijo poletnega festivala. Parada, plesa, vsak drugi torek zvečer, ker je dan s plesom odličen dan!
TV3
27
21h30
|
Carmina Burana - otvoritev 65. Ljubljana Festivala
Znameniti vzklik vladarici sveta O, Fortuna! bo letos doneče odprl 65. izdajo Ljubljana festivala, ki na otvoritvenem večeru postavlja na oder veličastno scensko kantato za simfonični orkester, zbor in pevske soliste Carmina Burana v spektaklu slavne gledališke skupine La Fura dels Baus iz Barcelone ter mogočnega vokalno-inštrumentalnega korpusa iz vse Slovenije. Skupina, ki za svoje nepozabne dogodke uporablja kombinacijo glasbe, svetlobnih efektov, videa, filma, akrobatike in plesa in izjemne scenografije, bo scensko kantato Carmina Burana spomladi izvedla v Barceloni in Madridu. Po navdušujoči predstavitvi skladbe 8. junija 1937 je avtor pisal založniku: "Vse, kar sem napisal doslej in kar ste, žal, natisnili, lahko daste v star papir! S Carmino Burano se začenjajo moja dela!" Kantata, ki je pravzaprav namenjena scenski izvedbi, je sestavljena iz 24 stavkov, v katerih nastopajo orkester, zbor in trije solisti. Besedilo iz 11. in 12. stoletja je večinoma v srednjeveški latinščini, a tudi v stari nemščini in francoščini, in predstavlja širok lok posvetnih tem o sreči, blaginji, minljivosti življenja, pomladi, o užitkih in nevarnostih pitja, iger na srečo, požrešnosti in poželenja.
Kongresni trg
Preberi članek
Preberi članek
Češki koreograf Mário Radačovský vizualiziral izkušnjo z rakom skozi Labodje jezero v svoji verziji
Gostovanje Baleta Narodnega gledališča Brno v Mariboru
Ne zamudite! Avdicija za nov projekt mednarodne skupine Balkan Dance Project Vol. 3!
Balkan Dance Project (BDP) v sodelovanju s Festivalom Velenje, Združenjem Profesionalnih baletnih plesalcev, koreografov in baletnih pedagogov ...
Preberi članek
Preberi članek
Koledar
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Love Nature. Do negovanega telesa v sozvočju z naravo
Pri Oriflamu so prenovili linijo izdelkov Love Nature, ki so zdaj povsem naravni, saj so biorazgradljivi
Vabljeni na moje delavnice v Ljubljani in Celju
V torek štartam s serijo kuharskih delavnic
Preberi članek
Preberi članek