Preberi članek

September 2017

Preberi članek
08
20h00
|
Dance Amore (Zapleši ljubezen!)
 Družba priznanih slovenskih plesalcev latinskoameriških in standardnih plesov pod vodstvom Jurija Batagelja se je zbrala pred več kot desetletjem in ustvarila enkraten plesni, umetniški dogodek. Ustvarjalci so združili moči ter postavili paleto latinskoameriških in standardnih plesov na gledališke odre v obliki navdihujoče plesne predstave The 50's Show, katere nepozabna in čudežna zgodba do tedaj še ni bila povedana. Plesna predstava je kar šestkrat razprodala Gallusovo dvorano Cankarjevega doma, uspešno gostovala na Velikem odru Festivala Lent ter kar dvakrat napolnila eno največih kongresnih dvoran v Južni Evropi, NDK s kar pet tisoč sedišči. Danes se nadgrajena plesna zgodba pod produkcijsko hišo Dolphin Entertainment vrača na odrske deske. Gledalcem bo postregla s samimi presežniki: od razgibane scenografske podobe, prek glamuroznih kostumov, do ubranih plesnih korakov ter koreografij izvirne plesne zasedbe, ki se ji bo pridružilo še več plesnih prijateljev, tudi iz modernega plesa, jazza in hip-hopa. Umetniški vtis bosta nadgradila mlada in nadarjena vokalistka Zala Smolnikar v vlogi pretkane jazzovske pevke ter očarljivi pripovedovalec Domen Valič. Celotna zasedba vas bo popeljala v zgodbo plesnega spektakla pod novim imenom Dance Amore, Zapleši ljubezen!. Dogajalna kulisa Veliko jabolko; mesto preporoda in velikih priložnosti. Piše se leto 1947. Svet se ponovno optimistično prebuja in obrobje Brooklyna še nikoli ni bilo tako živahno. Zgolj 24 ur, prepletenih s plesnimi zgodbami iz newyorške soseščine, polne nočnih barov, utripajočih luči in glasnih ritmov. V vrelišču ustvarjalnega daru se srečujejo posamezniki iz različnega okolja, pestrih usmeritev in narodnosti, s skupno vizijo: z ljubeznijo do življenja ustvariti boljši jutri. Vpeti v hitro se spreminjajoče okoliščine se srečujejo s številnimi izzivi, ki tvorijo vrtinec čutenj in spletajo plesno pripoved. Žarometi zažarijo, ulice se prebudijo in zgodbe plesnih junakov oživijo skupaj z njimi. V mozaik zgodb so združeni nastopi plesnih duetov, prepleteni s točkami drugih modernih plesnih zvrsti, začinjenih z zapeljivim vokalom, ki gledalca vabi v razburkani svet nasprotujočih si čustev in buri njegovo domišlijo. V zraku je čutiti žar ljubezni na prvi pogled, dramatične posledice tragične zmote, grozo krvavega umora in humor živahnih uličnih likov. Predstava prikazuje paleto vseh desetih latinskoameriških in standardnih plesov z atraktivnimi koraki žgočega argentinskega tanga, umazane salse in energičnega swinga.Tudi vas bodo zasrbele pete! premiera 8. septembra ob 20.00, ponovitvi 9. septembra ob 17.30 in 20.00.
Gallusova dvorana Cankarjevega doma
15
19h00
|
Kamniti čevlji
Kamniti čevlji je plesno-igrana predstava, ki s povezovanjem različnih odrskih govoric ustvarja prazne prostore za ples zvočnih podob. Do njih vodi prepad, po katerem pademo skozi razpoke lastne psihe, a vedno nas ujame voda, ki nad nami prevlada. Komunikacija v stanju nemoči je otežena, gibanje skozi tekočino je drugačno, kar človeka plaši. Predstava je osnovana na plesu flamenka, katerega struktura med predstavo doživlja številne preobrazbe, fragmenti plesa tvorijo dialoge z besedo, različne govorice tako ustvarjajo celoto ter medkulturno vez. Gib in glas, zvočni ples, ki nadomešča besedo, kliče krik, mu odgovarja, forma, ki besedo vsrka, glas, ki gib vodi. Včasih ujeto, včasih oprto na ritem, včasih popolnoma prosto.
Pleše Anja Mejač, igra Voranc Boh.
Oder pod zvezdami, LGL
19
19h30
|
Veliki mednarodni baletni gala z Antonom Bogovom
Še pred iztekom letošnje jeseni se boste lahko na velikem odru Slovenskega narodnega gledališča Maribor ponovno poklonili baletni umetnosti z Velikim baletnim gala koncertom mariborskega baletnega prvaka Antona Bogova, ki ga prirejata Baletna akademija Antona Bogova in Balet SNG Maribor. Zanimiv umetniški program svečanega "praznika plesne umetnosti", ki ga sestavljajo plesne točke iz zakladnice klasične baletne literature in sodobnejše koreografske kreacije, bodo ob spremljavi Simfoničnega orkestra SNG Maribor predstavili mednarodno priznani prvaki evropskih baletnih prestolnic.
Veliki oder Slovenskega narodnega gledališča Maribor
Preberi članek
Preberi članek
'Plejsalo de se dosta pa fejst!' Murskosoboška Front@ letos v znamenju hip-hopa in sodobnega plesa.
Vabljeni na tradicionalni plesni festival na sever Slovenije
Michal Rynia in Nastja Bremec poročena. Nepozaben dan, sanjska zabava, sanjski ples!
Po devetih letih skupnega življenja sva se dokaj na hitro odločila, da najino ljubezen proslaviva s poročno zaobljubo. No in se je zgodilo - 27. julija ...
Preberi članek
Preberi članek
Koledar
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Poletje je. Ne zanemarite nohtov in rok. Zaščitite in navlažite jih.
Oriflamova krema z oljem rakitovca bo navlažila in zaščitila vaše roke, vlažilni gel The One pa bo obnovil suhe in lomljive nohte
Osvežilna proteinska acai skleda
Recept je bil pripravljen za trgovino Superhrana in Veganfest, najdete ga na moji spletni strani www.teresamisu.com
Preberi članek
Preberi članek