Preberi članek

April 2017

Preberi članek
04
Preberi članek
22h00
|
Parada plesa. Roni Savković, balet HNK Split, Naja Furlan
V Paradi plesa, še vedno edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah vam predstavljamo koreografa Ronalda Savkovića, ki za ljubljanski balet postavlja Simfonijo otožnih pesmi avtorja Tomaža Pandurja. Obiskali smo balet HNK Split se pogovarjali z umenriškim direktorjem baleta Igorjem Kirovim ter slovenskima plesalcema Gabrielo Mede in Urošem Škaperjem, ki plešeta v tem ansamblu. Na koncu oddaje vas bo Naja Furlan odpeljala na Tahiti in vam predstavila ples ori Tahiti. Parada plesa, vsak drugi torek zvečer, ker je dan s plesom odličen dan.
TV 3
13
19h30
|
Simfonija otožnih pesmi
Režiser Tomaž Pandur je v miselnem konceptu baleta Simfonija otožnih pesmi vstopil v pokrajino časa, v imaginativni, nepojasnjeni in težko dotakljivi ris našega bivanja, v pokrajino življenja in smrti, v intimno zgodovino izgub, v iskanje resnice – kot potnik, ki vidi dlje v čas in prostor. Na glasbo Henrika Mikołaja Góreckega je ustvaril sedem scenskih ikon, ki z narativnim tokom sovpadajo z likovnostjo suprematizma. V drugi realnosti, v drugem toku zavesti, v razpokah in ranah je naslikal poemo neizrečenega v iskanju definiranja absolutne lepote, vsega tistega, kar se v migracijah misli ne da ubesediti, a se manifestira z jezikom gledališča. V Simfoniji otožnih pesmi je Tomaž Pandur v sodelovanju s koreografom Ronaldom Savkovićem skulpturiral čas nedosegljivega, neizrekljivega in neotipljivega, kibernetični čas gledališke miselne enačbe. Premiera 13. aprila, ponovitve pa: 14., 18., 19., 20., 22. in 23. aprila.
SNG Opera in balet Ljubljana
18
Preberi članek
22h00
|
Parada plesa. Anita Čanadi, Nika Zidar, Mihaela Wrabra Kucler, Manca Dolenc
V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah, vas vabimo v družbo ženskih energij. Za vas bodo plesale flamenko Manca Dolenc in Mihaela Wabra Kucler, iz Plesne izbe prihajata koreografinja Antita Čanadi in plesalka Nika Zidar. Seveda ne bomo pozabili na 29. april svetovni dan plesa. Poslanico sporoča ameriška legenda Trisha Brown. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan.
TV 3
Preberi članek
Preberi članek
Igra in igra. Igriva in pristna kompozicijska izvedba odličnih plesalcev Arnie Zane Company
Sloviti koreograf Bill T. Jones po dvajsetih letih spet v Ljubljani. S sodobnim plesnim večerom navdušil v cankarju.
Jernej Bizjak. Poleg plesanja predstavlja networking nove izzive in izkušnje.
Minuli vikend sem se udeležil 21. mednarodnega plesnega tekmovanja International Solo Dance Theatre Festival v Stuttgartu. Na festivalu sem se predstavil ...
Preberi članek
Preberi članek
Koledar
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Bruce Springsteen. Kako mu uspeva? Geni, naravni talent, želja po slavi, ljubezni, seksu ...?
Pri založbi Učila International je izšla težko pričakovana avtobiografija kultnega newjerseyjskega rokerja v slovenskem jeziku
V nedeljo vas peljem v čarobno Wanako
Na meniju bodo zdrave solatke in skok s padalom
Preberi članek
Preberi članek