Preberi članek

Maj 2017

Preberi članek
02
Preberi članek
22h00
|
Parada plesa. Ivan Jarnec&Ana Ekart, Tadej&Katjuša Premk
V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah vam predstavljam dva plesna para. Ivan Jarnec in Ana Ekart plešeta športni ples in sta skupaj osvojila že osem naslovov državnih prvakov. Tadej in Katjuša Premk pa sta brat in sestra, ki hiphopata in napovedujeta ustanovitev lastne hip hop skupine. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan.
TV3
11
10h00
|
Vrhunska delavnica s Sadé in Kristino Alleyne
Med 11. in 14. majem v Plesnem Studiu XXV organizirajo vrhunske plesne delavnice z izjemnima plesalkama, koreografinjama in pedagoginjama Sadé in Kristino Alleyne. Sestri dvojčici prihajata iz Londona in sta znani predvsem kot plesalki slovite Akram Khan Dance Company. Po atletski karieri sta se usmerili v ples ter se poleg sodobnih plesnih tehnik izpopolnjevali v afriških plesih, hip hopu ter cirkuških veščinah. Pod imenom Alleyne Dance, s sedežem v Londonu, ustvarjata lastne predstave ter s svojimi deli in delavnicami gostujeta po vsem svetu. Kot pedagoginji in koreografinji sta redni gostji ImPulsTanza na Dunaju in drugih pomembnih mednarodnih plesnih festivalih). V  Plesnem Studiu XXV bosta vodili delavnico sodobnega plesa, ki sta ju poimenovali Dynamics, Rhythm & Texture (srednji in višji nivo) ter delavnico Afro-fusion (srednji nivo), kjer povezujeta principe afriških plesov s svojim plesnim izrazom. Nebzamudite!
Plesnem Studiu XXV na Parmovi 25 v Ljubljani
16
20h00
|
Življenje je vrednota
Življenje prinaša in odnaša. Trosi trenutke, ki bežijo mimo nas in če jih ne ulovimo, spolzijo kot veter. S plesnim multimedijskim projektom Življenje je vrednota pod častnim pokroviteljstvom gospe Vlaste Nussdorfer, varuhinje človekovih pravic Republike Slovenije, smo ustvarili predstavo, ki se dotika tistih, ki se soočajo z boleznijo (RAK), ki se splazi v naša življenja tiho in spremeni vse - vzame pogum, smeh, čas ... ko človek obnemi, obstane, otopi in išče odgovore, brska po svoji preteklosti, čuti strah in se boji prihodnosti. Skozi gib in glasbo nas plesna predstava nagovarja, da razmislimo o življenju, bolezni, ljubezni in trpljenju, a vedno najdemo pot v svetlobo, cenimo trenutke in se zavedamo življenja kot univerzalnega darila. Plesalka in koreografka, scenaristka in producentka, avtorica veznega besedila in izbora glasbe: Katja Vidmar, glasbena gostja: Klara Jazbec, plesalci: Tian Čehič (sokoreograf), Maj Žan Peršin, Alja Gomilar Zickero, Neža Erznožnik, Maja Adamič, Irena Pfundner, Peter Capuder, Živa Stanovnik, Tim Lomčar, David Vehovec, Tilen Podakar, luči in projekcija: Miha Mramor, produkcija, fotografije, projekcija: Albert Podrekar
Španski borci v Ljubljani
22h00
|
Parada plesa. Mirjam Podobnik & Hana Brezovnik & Anže Kerč
V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah, gostimo koreografinjo in pedagoginjo Mirjam Podobnik, ki ostaja zvesta Plesni šoli Kazina od svojih začetkov poučevanja dalje. Plesali bomo tudi v ritmu folklore saj bosta gosta člana Akademske folkolrne skupine France Marolt v.d. umetniški vodja Anže Kerč in Hana Brezovnik, ki je zadolžena za starejšo plesno skupino.  Parada, plesa, vsak drugi torek zvečer, ker je dan s plesom odličen dan!
TV3
27
19h30
|
69, letna predstava Akademske folklorne skupine France Marolt
Akademska folklorna skupina France Marolt se bo z letno plesno predstavo 69 odmaknila od tradicionalnih zasnov in pristopov k plesni produkciji ter skušala angažirano odgovoriti na ključna vprašanja (po)ustvarjalnih konceptov plesa na Slovenskem. Temeljno vprašanje, ki ga bo z umetniškim (po)ustvarjanjem odprla, je refleksija sprememb odrske umetnosti skozi različna obdobja ustvarjanja, na način, da si bodo ob bok postavljena na eni strani dela koreografov starejše generacije in na drugi dela koreografov mlajše generacije. Akademsko folklorno skupino France Marolt je leta 1948 ustanovil France Marolt, prvi slovenski etnomuzikolog. S samo tremi pari je postavil temelje razvoja največje slovenske folklorne skupine, ki danes redno nastopa tako doma kot v tujini in svoje občinstvo vedno znova navduši z letno produkcijo na največjem odru v Sloveniji – Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. V devetinšestdesetih letih nenehnega delovanja si je skupina prislužila številna priznanja in nagrade. Najbolj je ponosna na zlati častni znak svobode Republike Slovenije in na status društva, ki deluje v javnem interesu na področju kulture. Skupino, ki je del Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, trenutno sestavlja 125 članov, razdeljenih v štiri plesne skupine, dve pevski skupini in dva glasbena orkestra. Skupino vodi v. d. umetniškega vodje Anže Kerč, ki je vodenje prevzel od dr. Tomaža Simetingerja, pred njim pa je dolga leta skupino vodil prof. Mirko Ramovš. Skupina med letom izvede več kot šestdeset koncertov, krajših nastopov in delavnic ter številne samostojne projekte. Lahko se pohvali z veliko protokolarnimi nastopi, polnimi dvoranami v Cankarjevem domu ter z izkušeno plesno in pevsko izobraženo skupino. Premiera 27. maja ob 19.30, ponovitev 28. maja ob 18.00.
Linhartova dvorana Cankarjevega doma
30
Preberi članek
22h00
|
Parada plesa. Maša Kagao Knez & Alice Stojko Saliu
Parado plesa, edino oddajo o plesu na slovenskih televizijah bosta zaznamovali ženski plesni umetnici. Maša Kagao Knez je specialistka za afriški ples, ki ga je nadgradila še z mnogimi plesnimi stili. Alice Stojko Saliu prihaja iz Ajdovščine in nekateri jo poimenujejo kar tempirana plesna bomba. Parada, plesa, vsak drugi torek zvečer, ker je dan s plesom odličen dan!
TV3
Preberi članek
Preberi članek
Veliki festival plesa pod taktirko Aje Jung je svetovnega formata
Med 24. marcem in 11. aprilom je bil Beograd v znamenju velikih plesnih zvezd
Zmagovalka Poprocka. Skladba Ob kavi ima dober beat, na katerega se lahko pleše.
Petkov zmagovalni nastop je koreografiral Marko Golubović. Ker je bil to moj prvi javni nastop za slovensko javnost, sem nastop želela maksimalno izkoristiti ...
Preberi članek
Preberi članek
Koledar
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Oblikovalec Tommy Hilfiger in modna ikona Gigi Hadid skupaj v Ljubljani
Emporium bogatejši za modni dvojec Hilfiger & Hadid
Zaključek druge sezone v velikem stilu. Moja gostja bo svetovno znana Annabel Langbein!
V zadnji oddaji bomo pekli potico in pesino torto
Preberi članek
Preberi članek