Preberi članek

Oktober 2019

Preberi članek
06
Preberi članek
22h00
|
Parada plesa. Tina Dobaj & Michal Rynia & Nastja Bremec Rynia

V Paradi plesa, še vedno edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah si oglejte pogovor s Tino Dobaj, plesalko, koreografinjo in pedagoginjo iz Maribora. Plesni dvojec Michal Rynia in Nastja Bremec Rynia pa z MN Dance Company praznujeta 10. obletnico obstoja, ki jo bosta proslavila s predstavo De-set. Parada plesa, vsako drugo nedeljo zvečer, ker je dan s plesom odličen dan.

TV3

16
20h00
|
DE-SET

Predstava DE-SET nastaja ob desetletnici skupne ustvarjalne poti plesalcev Nastje Bremec Rynia in Michala Rynia, ustanoviteljev MN Dance Company. Preplet plesa, glasbe v živo in privlačnih vizualnih podob bo vseboval motive iz njunih dosedanjih predstav, ki tematizirajo večne resnice in vprašanja, tako najbolj intimna kot družbena, vedno pa ostajajo v tesnem zanimanju za človekovo bistvo, njegovo povezanost z drugim – najbližjim ali neznanim. Z njunim svojstvenim plesnim stilom ob korakih baleta, sodobnega plesa in hip hopa, ki ga odlikujejo izjemna doslednost, popolnost gibov in močan izraz, bosta spomine in zgodbe povezala v novo domišljeno obliko, ki jo bosta soustvarila z glasbeniki dua Silence.

Linhartova dvorana Cankarjevega doma

20
Preberi članek
22h00
|
Parada plesa. Lana Apotekar & Paulina Horvat & Miha Češnovar

Parado plesa zaznamujejo trije gibalci. Lana Apotekar iz Plesnega centra TBA prisega na hiphop in freestyle, Miha Češnovar in Paulina Horvat pa sta po osvojitvi naslova svetovnih pokalnih prvakov pred novimi rock n roll izzivi. Parada plesa, vsako drugo nedeljo zvečer, ker je dan s plesom odličen dan.

TV3

Preberi članek
Preberi članek
Ljubezenski valčki presenetili in navdušili!
Koreografska trojica Lukas Zuschlag, Jean Sébastien Colau in Vincenzo Veneruso na odru SNG Opera in balet Ljubljana
Življenje je vrednota znova na slovenskih odrih. Vabljeni v Postojno in Ravne!
S Katjo (Vidmar, op. u.) in plesalci nadaljujeva z uprizarjanjem predstave. Malce v druga ...
Preberi članek
Preberi članek
Koledar
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Jorge Bucay. Nihče ne more narediti zate, kar lahko sam narediš zase
Svetovno znani argentinski psihoterapevt in pisatelj po sedmih letih spet v Ljubljani; in navdušil z zgodbami, ki so ga naučile živeti
Zajtrk v postelji z ovsenimi palačinkami
Brez napora v nov dan z mojim receptom
Preberi članek
Preberi članek