Preberi članek

Julij 2017

Preberi članek
04
20h00
|
Kneginja Čardaša
Z opereto Kneginja Čardaša se je madžarski skladatelj Emmerich Kálmán za vselej zapisal med vodilne skladatelje tega žanra. Premieri na Dunaju leta 1915 je sledilo kar 500 ponovitev. Osrednja tema zgodbe, ki se dogaja v Budimpešti in na Dunaju na začetku 20. stoletja je prepovedana ljubezen med slavno kabaretno pevko Silvijo in Edvinom, ki je plemiške krvi in so mu starši namenili konteso Stazi. Goreča ljubezen mladih zaljubljencev ima vse več podpornikov in na koncu zmaga ter preseže omejujoče razlike v družbenem statusu. Strastne vznemirljive melodije priljubljenih arij in ansamblov, začinjene s čardašem, so se prikupile občinstvu vsega sveta ne samo na odrskih deskah, pač pa tudi v filmih. Tokrat bodo zazvenele pod vodstvom dirigenta Veseljka Barešića in režiserja Ivana Lea Lema s Hrvaške v združenih močeh ljubljanskega opernega ansambla in zagrebškega Gledališča Komedija. Premiera 4.7. ob 20.00; ponovitve 12., 13. in 14.7. ob 20.00.
Križanke
Preberi članek
22h30
|
Poletna Parada plesa. Reportaža z Dunajskega plesnega festivala ImPulsTanz
Pozdravljeni v poletnem pregledu Parade plesa v katerem vam bomo predstavili nekaj plesnih reportaž in pogovorov z ustvarjalci, ki so zaznamovali minulo sezono. Zagotovo je to na prvem mestu reportaža s tradicionalnega plesnega festivala ImPulsTanz, ker se vsako leto na Dunaju zbere plesna elita plesalcev, koreograf in tistih, ki so željni plesnega znanja. Stop wishing and start moving pa je letošnji moto, ki se bo vrtel med 13. julijem in 13. avgustom. Poglejte kako je bilo lani.
TV3
11
Preberi članek
22h00
|
Poletna Parada plesa. Reportaža z državnega prvenstva v standardnih plesih
Pozdravljeni v poletni Paradi plesa. Plesalci športnega plesa se na začetku leta zberejo na prvem od treh državnih prvenstev in sicer na tistem v standardnih plesih. Januarja so se in mi z njimi, odpravili v Kočevje, kjer je tekmovalo 38 parov.
TV3
18
Preberi članek
22h30
|
Poletna Parada plesa. F&B Acrobatics & Žan Jeršin & Nipke
Pozdravljeni v poletni Paradi plesa. Težko ju je bilo ujeti saj sta vedno nekje na poti med zemljo in zrakom, F&B Acrobatics, ki slišita na ime Blaž Slanič in Filip Kržišnik sta bila gosta decembrske oddaje. Gosta sta bila tudi Žan Jeršin in Nipke polna novih in novih idej.
TV3
23
16h00
|
Le plesat me pelji
Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) in Kulturno umetniško društvo Beltinci v nedeljo, 23. 7. 2017, vabita v Beltince, kjer se bo odvil prvi del prireditve Le plesat me pelji. Na dogodku se bo predstavil prvi del letošnjih najboljših odraslih folklornih skupin Slovenije: Vodilna skupina Akademske folklorne skupine Ozara, Kranj; Mladinska folklorna skupina Kulturnega društva Svoboda Mengeš; Folklorna skupina Dragatuš; Folklorno skupina Sveti Jurij ob Ščavnici; Vodilna skupina Folklornega društva Kres, Novo mesto in Folklorna skupina Jurovčan Kulturnega društva Ivan Cankar Jurovski Dol. Nastopajoče bo pozorno spremljala in ocenjevala strokovna žirija v sestavi Klavdija Žabot, Leonida Novak in Petra Trobec, ki bo ob koncu prireditve najboljšim podelila zlato plaketo s pohvalo. Dogajanje, ki bo potekalo v okviru 47. Mednarodnega folklornega festivala v Beltincih, se bo začelo že ob 15.30 s povorko vseh nastopajočih po ulicah Beltincev in plesno dobrodošlico, ki jo bodo pripravili domačini. Nato se bo ob 16. uri v Beltinskem parku predstavil prvi del letošnjih najboljših odraslih folklornih skupin Slovenije.
Beltinci
25
Preberi članek
22h00
|
Poletna Parada plesa. Svebor Sečak & Baletno tekmovanje v Lendavi
Pozdravljeni v Poletni Paradi plesa. Marčevska oddaja je bila posvečena Akademiji za ples in pogovoru z dekanom te ustanove dr. Sveborjem Sečkom. Obiskali smo tudi tekmovanje mladih baletnih plesalcev v Lendavi in se prepričali koliko talenta premore slovenska baletna pedagogika.
TV3
Preberi članek
Preberi članek
'Plejsalo de se dosta pa fejst!' Murskosoboška Front@ letos v znamenju hip-hopa in sodobnega plesa.
Vabljeni na tradicionalni plesni festival na sever Slovenije
Michal Rynia in Nastja Bremec poročena. Nepozaben dan, sanjska zabava, sanjski ples!
Po devetih letih skupnega življenja sva se dokaj na hitro odločila, da najino ljubezen proslaviva s poročno zaobljubo. No in se je zgodilo - 27. julija ...
Preberi članek
Preberi članek
Koledar
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Poletje je. Ne zanemarite nohtov in rok. Zaščitite in navlažite jih.
Oriflamova krema z oljem rakitovca bo navlažila in zaščitila vaše roke, vlažilni gel The One pa bo obnovil suhe in lomljive nohte
Osvežilna proteinska acai skleda
Recept je bil pripravljen za trgovino Superhrana in Veganfest, najdete ga na moji spletni strani www.teresamisu.com
Preberi članek
Preberi članek