Preberi članek

September 2017

Preberi članek
02
Preberi članek
10h00
|
Septembrske avdicije za sodobni ples in balet
Avdicija za smer sodobni bo potekala v soboto, 2. septembra 2017, ob 10.00 uri v prostorih Centra Premik, Neubergerjeva 9, Ljubljana. Avdicija za sprejem za študij baleta bo v Mariboru v ponedeljek, 4., in ponedeljek, 18. septembra 2017, ob 12.00 uri in ob 16.00 uri v prostorih Alma Mater, Slovenska ulica 17 in Ljubljani: četrtek, 7. september, in četrtek, 21. september 2017, ob 12.00 uri in ob 16.00 uri v prostorih Alma Mater, Kardeljeva ploščad 1. Vse o pogojih za vpis si lahko preberete na: spletnih straneh almamater.si. Za dodatne informacije in prijave so dosegljivi na e-naslovu: eneja.kovacic@almamater.si ali tel. št. 040 473 470.
Maribor, Ljubljana
05
Preberi članek
20h00
|
Blago(r) narodu
V PTL-ju bo 5. in 6. septembra ob 20. uri predvidoma zadnjič na ogled plesna predstava Blago(r) narodu (avtorstvo in koreografija: Sinja Ožbolt; dramaturgija Andreja Kopač; soustvarjalci in izvajalci: Ana Čigon, Sara Janašković, Sabina Schwenner, Dušan Teropšič, Matija Udovič, Eni Vesović; oblikovanje luči: Aljaž Zaletel; avtorska glasba: Matjaž Predanič; kostumografija: Urška Recer; scensko telo: Dušan Teropšič; producentka: Živa Brecelj; produkcija: Plesni Teater Ljubljana). "Tok nove predstave Sinje Ožbolt Blago(r) narodu napoveduje njen novi koreografski izliv, novo gibalno ostrino, ko se plesno tkivo vrtinči po odru kot razburkano morje, gnete človeške temne strani, pa vendarle da misliti, da je še nekje žarek, ki odseva optimizem in skupino presvetli kot urejeno in usmerjeno koreografsko strukturo," je za Parado plesa zapisala Daliborka Podboj.
PTL
06
Preberi članek
20h00
|
Bosonogi flamenko
V Centru Dansana se bo 6. septembra ob 20. uri začela sezona rednih tečajev bosonogega flamenka (prvi obisk je brezplačen). Pod imenom bosonogi flamenko se skrivajo kreativne plesne urice za vse ravni plesnega znanja, na katerih se uporabljajo prvine in gibalno besedišče flamenka in se dopolnjujejoo s sodobnim plesom. Zasnovala jih je plesalka Urška Centa, ki bo tečaj tudi vodila. Tečaji so primerni za oba spola in vse starosti od 12. leta. Na njih boste spoznavali svoje telo in prebudili plesnost, muzikalnost in pretočnost giba. Učili se boste plesne tehnike flamenka ter možgane urili z ritmičnimi vajami. Preko improvizacijske plesne ustvarjalnosti boste odkrivali sebi lasten gib in krepili svoje čustveno ter socialno zavedanje. Vse to boste počeli bosi in brez elementov, ki bi pogojevali gibanje.
Center Dansana, Vrtača 11, Ljubljana
08
20h00
|
Dance Amore (Zapleši ljubezen!)
 Družba priznanih slovenskih plesalcev latinskoameriških in standardnih plesov pod vodstvom Jurija Batagelja se je zbrala pred več kot desetletjem in ustvarila enkraten plesni, umetniški dogodek. Ustvarjalci so združili moči ter postavili paleto latinskoameriških in standardnih plesov na gledališke odre v obliki navdihujoče plesne predstave The 50's Show, katere nepozabna in čudežna zgodba do tedaj še ni bila povedana. Plesna predstava je kar šestkrat razprodala Gallusovo dvorano Cankarjevega doma, uspešno gostovala na Velikem odru Festivala Lent ter kar dvakrat napolnila eno največih kongresnih dvoran v Južni Evropi, NDK s kar pet tisoč sedišči. Danes se nadgrajena plesna zgodba pod produkcijsko hišo Dolphin Entertainment vrača na odrske deske. Gledalcem bo postregla s samimi presežniki: od razgibane scenografske podobe, prek glamuroznih kostumov, do ubranih plesnih korakov ter koreografij izvirne plesne zasedbe, ki se ji bo pridružilo še več plesnih prijateljev, tudi iz modernega plesa, jazza in hip-hopa. Umetniški vtis bosta nadgradila mlada in nadarjena vokalistka Zala Smolnikar v vlogi pretkane jazzovske pevke ter očarljivi pripovedovalec Domen Valič. Celotna zasedba vas bo popeljala v zgodbo plesnega spektakla pod novim imenom Dance Amore, Zapleši ljubezen!. Dogajalna kulisa Veliko jabolko; mesto preporoda in velikih priložnosti. Piše se leto 1947. Svet se ponovno optimistično prebuja in obrobje Brooklyna še nikoli ni bilo tako živahno. Zgolj 24 ur, prepletenih s plesnimi zgodbami iz newyorške soseščine, polne nočnih barov, utripajočih luči in glasnih ritmov. V vrelišču ustvarjalnega daru se srečujejo posamezniki iz različnega okolja, pestrih usmeritev in narodnosti, s skupno vizijo: z ljubeznijo do življenja ustvariti boljši jutri. Vpeti v hitro se spreminjajoče okoliščine se srečujejo s številnimi izzivi, ki tvorijo vrtinec čutenj in spletajo plesno pripoved. Žarometi zažarijo, ulice se prebudijo in zgodbe plesnih junakov oživijo skupaj z njimi. V mozaik zgodb so združeni nastopi plesnih duetov, prepleteni s točkami drugih modernih plesnih zvrsti, začinjenih z zapeljivim vokalom, ki gledalca vabi v razburkani svet nasprotujočih si čustev in buri njegovo domišlijo. V zraku je čutiti žar ljubezni na prvi pogled, dramatične posledice tragične zmote, grozo krvavega umora in humor živahnih uličnih likov. Predstava prikazuje paleto vseh desetih latinskoameriških in standardnih plesov z atraktivnimi koraki žgočega argentinskega tanga, umazane salse in energičnega swinga.Tudi vas bodo zasrbele pete! premiera 8. septembra ob 20.00, ponovitvi 9. septembra ob 17.30 in 20.00.
Gallusova dvorana Cankarjevega doma
10
Preberi članek
20h00
|
Mostovi
Na odru PTL bo 10. in. 11. septembra na ogled premiera gledališko-gibalnega projekta z naslovom Mostovi (avtor predstave in koncepta: Tin Grabnar, svetovalec za režijo: Tin Grabnar; režija: Barbara Polajnar, Metka Bahlen Okoli, Kolektiv15; dramaturgija: Urša Adamič; nastopajoči: Kolektiv15; producentke: Urša Adamič, Barbara Polajnar, Metka Bahlen Okoli; oblikovanje luči: Janko Oven; produkcija: Kulturno umetniško društvo Transformator;
koprodukcija: Plesni Teater Ljubljana). Živimo v času, kjer že dolgo ni več poenotenega pogleda na svet. Globalizem, migracije in nove tehnologije so povzročile trk med različnimi družbami. Na istem prostoru smo se znašli ljudje s kar najrazličnejšimi kulturami, prepričanji, običaji in veroizpovedmi. Vrženi smo v okolje, kjer moramo živeti drug z drugim, pa čeprav se ne poznamo. Zaradi nepoznavanja in strahu, se prepad med nami povečuje. Vsak sili na svojo stran brezna in le redkokdaj smo pripravljeni stopiti v dialog. Gledališko-gibalni projekt Mostovi bo ponudil točno to. Dialog v besedi, gibu in podobi med različnimi družbenimi skupinami. Dialog med različnimi verovanji. Dialog stališč. Gledališko-gibalna družbena izkušnja MOSTOVI je proces, ki se začne in konča v gledališču, vendar na svoji poti zaobjame veliko širši spekter in posega v dejanska družbena razmerja. Predstava na oder postavlja ljudi iz resničnih družbenih okolij - predvsem negledališke ljudi, ki s svojim telesom in besedo pripovedujejo zgodbe vsakdana.
Plesni Teater Ljubljana
12
Preberi članek
20h00
|
Chorus
V okviru festivala Spider in v sodelovanju s CoFestivalom bo v kinu Šiška premiera plesne predstave Chorus, ki je zmagovalni projekt razpisa za Kulturni evro 2016 (koreografija in režija: Žigan Krajnčan, Gašper Kunšek in Jan Krmelj; gibalni principi: Žigan Krajnčan in Gašper Kunšek; konceptualna zasnova: Jan Krmelj (DivinaMimesis); izvajalci: Sara Janašković, Žigan Krajnčan, Gašper Kunšek, Teja Modrijan, Kristýna Šajtošová in Alex Tesch; skladatelj & izvajalec glasbe: Kristijan Krajnčan; oblikovalec luči: Borut Bučinel; producenta: Nataša Zavolovšek in Mitja Bravhar; produkcija: Center urbane kulture Kino Šiška; koproducenti: Alien Express, Exodos Ljubljana, Plesna šola Urška in Urban Roof). Ustvarjalce predstave ples zanima kot trangresivna gesta, ki lahko preseže normirano in stvarno, saj je gibanje kot relacijska Reč vselej stvar medtelesnega in s tem zelo plodna možnost politične emancipacije. "Ples je vselej lociran vmes – v neki pogoj skupnosti. Nima lastne pozicije; dar je, ki ga prejmemo brez sprejetja, dar, ki ga damo brez dajanja. Skupaj lahko obstajamo le vmes, v praznih prostorih, črnih luknjah, naših nenehnih nesporazumih, ki vzpostavljajo resničnost. Eno smo lahko le skozi razliko," je v imenu ustvarjalcev zapisal Jan Krmelj.
Ljubljana, Kino Šiška
Preberi članek
22h00
|
Parada plesa. Katja Vidmar&Nina Ukmar
Parada plesa, še vedno edina oddaja o plesu na slovenskih televizijah, začenja svojo 25.- to sezono. V prvi oddaji bosta gostji plesalka, koreografinja in pedagoginja Katja Vidmar, ki je letos navdušila s predstavo Življenje je vrednota in hiphoperka Nina Ukmar, aktualna državna in evropska prvakinja v hihopu solo članice. Parada plesa, vsak drugi torek zvečer, ker je dan s plesom odličen dan!
TV3
13
Preberi članek
17h00
|
Veveriček posebne sorte
Znova vabljeni na predstavo Veveriček posebne sorte v režiji Ivane Djilas in koreografiji Maše Kagao Knez. V gozdu je najpomembnejša stvar od vseh gibanje. Ali pač? Za mamo veverico in njene male veveričke ni nič bolj pomembnega od skakanja z veje na vejo, tekanja in lovljenja. O tem nihče ne dvomi, vse dokler se ne rodi poseben veveriček. Veveriček, ki ga ne ubogajo tačke. Veveriček posebne sorte. "Veveriček posebne sorte je prisrčna plesno-lutkarska in glasbeno ritmična animacija, ljubka po svoji celostni zasnovi in izvedbi, tudi dovolj razgibana pa še neposredno naravno poučna, vsekakor enkratno zaokrožena uprizoritev, namenjena otrokom, tudi kar dobrodošla še za odrasle, ki se jo da  znova in znova gledati, tako kot se sledi animiranim risankam, ki se kar zasidrajo v srce … Na odru PTL je bila uprizorjena še ena  prisrčna predstava za najmlajše, za otroke od 2 do 8 let, ki bo, kot kaže, nova otroška odrska uspešnica, tako kot je bila že njihova prva ter večkrat nagrajena predstava za otroke Juri Muri v Afriki pleše." (Daliborka Podboj, Parada plesa)
Plesni Teater Ljubljana
14
Preberi članek
20h00
|
LakeLess
Na odru PTL-ja bo na ogled plesno-glasbena predstava LakeLess avtorjev in izvajalcev Maše Kagao Knez ter Marka Gregorčiča – Murata (koreografija: Maša Kagao Knez; avtorska glasba iz izvedba v živo (beatbox): Marko Gregorčič – Murat; kostumi: Jelena Proković & Tina Pavlin;
oblikovanje svetlobe: LCLights, umetniški sodelavci: Rosana Hribar, Andreja Kopač; produkcija: Studio 25; koprodukcija : Plesni Teater Ljubljana & SiTi Teater BTC). Plesalka in koreografinja Maša Kagao Knez in beatboxerski mojster Murat sta v predstavi LakeLess združila moči skozi zvočno-gibalno fuzijo, ki povezuje ples in beatbox, kar v slovenskem prostoru predstavlja svežino in novost. Duet LakeLess predstavlja neposredno komunikacijo, ki izhaja iz vsakodnevnih vzorcev in situacij, ki jih avtorja spretno transformirata v univerzalni jezik (gib in zvok). Pulzacija misli tako deluje kot eksterni jezik notranjih ritmov, ki se vrši preko inovativnih vzorcev, ki jih nastopajoča sproti izgrajujeta, interpretirata in dekonstruirata. LakeLess je neke vrste zvočno-gibalna fuzija s svežim učinkom na čutila.
Plesni Teater Ljubljana
15
19h00
|
Kamniti čevlji
Kamniti čevlji je plesno-igrana predstava, ki s povezovanjem različnih odrskih govoric ustvarja prazne prostore za ples zvočnih podob. Do njih vodi prepad, po katerem pademo skozi razpoke lastne psihe, a vedno nas ujame voda, ki nad nami prevlada. Komunikacija v stanju nemoči je otežena, gibanje skozi tekočino je drugačno, kar človeka plaši. Predstava je osnovana na plesu flamenka, katerega struktura med predstavo doživlja številne preobrazbe, fragmenti plesa tvorijo dialoge z besedo, različne govorice tako ustvarjajo celoto ter medkulturno vez. Gib in glas, zvočni ples, ki nadomešča besedo, kliče krik, mu odgovarja, forma, ki besedo vsrka, glas, ki gib vodi. Včasih ujeto, včasih oprto na ritem, včasih popolnoma prosto.
Pleše Anja Mejač, igra Voranc Boh.
Oder pod zvezdami, LGL
Preberi članek
19h30
|
Folklorni kimavčevi večeri
Med 15. in 17. septembrom se bodo na Ptuju v organizaciji Območne izpostave JSKD Ptuj že sedmič zapovrstjo odvili Folklorni kimavčevi večeri, festival, namenjen predstavitvi lokalnih folklornih skupin, tradicije in običajev ljudske kulturne dediščine. Poseben gost festivala bo mednarodno priznan hrvaški folklorni ansambel Lado, ki se bo slovenskemu občinstvu predstavil 16. septembra ob 19.30 v športni dvorani OŠ Ljudski vrt na Ptuju. Gre za enega najboljših profesionalnih folklornih ansamblov na svetu, katerega spektakularni nastopi so paša za oči in ušesa.
Ptuj, Dominikanski samostan, športna dvorana OŠ Ljudski vrt
Preberi članek
20h00
|
Linerafest 2017
Gorje pri Bledu bodo tudi letos gostile največji tridnevni festival plesa v vrsti v Sloveniji Linerafest 2017, največji tovrstni festival pri nas, ki bo potekal v od 15. do 17. septembra 2017 v telovadnici OŠ Gorje. Častni gost festivala bo mednarodno uveljavljeni in priznani plesni koreograf Roy Verdonk iz Nizozemske. Vrhunec festivala bo sobotni show spektakel z začetkom ob 20.30. Na gostovanju bo tudi atraktivna skupina iz Nemčije Members of dance, skupina, ki je prepoznavna po plesnem gledališču prepletenim s plesnim športom, v njej pa nastopa več kot 30 vrhunskih plesalk in plesalcev. V treh dneh trajajočega festivala bo več kot 250 plesalcev odplesalo skoraj 300 koreografij. Petnajst ur plesa pa pomeni, da bodo plesalci septembrski vikend v Gorjah zaznamovali z več kot 145 tisočimi plesnimi koraki.
Gorje pri Bledu
16
19h30
|
Veliki mednarodni baletni gala z Antonom Bogovom
Še pred iztekom letošnje jeseni se boste lahko na velikem odru Slovenskega narodnega gledališča Maribor ponovno poklonili baletni umetnosti z Velikim baletnim gala koncertom mariborskega baletnega prvaka Antona Bogova, ki ga prirejata Baletna akademija Antona Bogova in Balet SNG Maribor. Zanimiv umetniški program svečanega "praznika plesne umetnosti", ki ga sestavljajo plesne točke iz zakladnice klasične baletne literature in sodobnejše koreografske kreacije, bodo ob spremljavi Simfoničnega orkestra SNG Maribor predstavili mednarodno priznani prvaki evropskih baletnih prestolnic.
Veliki oder Slovenskega narodnega gledališča Maribor
Preberi članek
20h00
|
Bum teles
Avstrijska koreografinja Doris Uhlich, ki se je na CoFestivalu 2015 predstavila s predstavo More Than Naked, v delu Bum teles nadaljuje raziskavo sledi, ki jih materialnost telesa pušča v prostoru in odzvenu časa (koreografija: Doris Uhlich; plesalke in plesalci: Eyal Bromberg, Ewa Dziarnowska, Christina Gazi, Hugo Le Brigand, Mzamo Nondwana, Yali Rivlin, Roni Sagi, Anna Virkkunen; dramaturgija: Heike Albrecht, DJ: Boris Kopeinig; oblikovanje svetlobe: Bruno Pocheron, strokovni komentarji: Katalin Erdödi, Yoshie Maruoka, Christine Standfest; tehnično svetovanje: Gerald Pappenberger; produkcija: Theresa Rauter, Christine Sbaschnigg / insert (Theaterverein); koprodukcija: Tanzquartier Wien. Kot v vrsti svojih drugih koreografij se ustvarjalka tudi tokrat osredotoča na pulz skupinskega organizma in njegovo telesno nedokončanost, da bi lahko vanj nastavljala pasti ustvarjalnih in zvedavih vprašanj, privezanih na zavozlana mesta telesnih razmerij, ter tako subtilno zagotovila ustrezno koreografsko optiko tudi občinstvu. Nedokončanost se v predstavi razpre kot potencialnost, kot tista sila, ki skozi ponavljanje proizvaja konfiguracije majhnih razlik. Z njimi vznikajo novosti, presenečenja in z negotovostjo ustvarjajo spremembe, ki našim telesom zagotavljajo čas. Ponavljanje − kot ga z delikatnimi koreografskimi postopki razprostira Doris Uhlich, z delokacijo ritualnega mesta, v katerem že sam izbor plesalcev kot tudi komponiranje njihovih pojavnosti odpira prostor za motrenje iz različnih perspektiv − je namreč v nasprotju z reprezentacijo.
Ljubljana, Kino Šiška
18
Preberi članek
06h30
|
30. obletnica Plesnega Studia Intakt
Plesni Studio Intakt letos praznuje 30. obletnico in ob tej priložnosti vas vabijo na teden odprtih vrat od 18. do 22. septembra, ko bodo vsi tečaji za otroke in odrasle brezplačni.
Plesni Studio Intakt, Poljanska 29, Ljubljana
12h00
|
Avdicija za smer SODOBNI PLES
Vabljeni na novi avdiciji za Sodobni ples in Balet. Avdicija za smer SODOBNI PLES bo potekala v soboto, 2. septembra 2017 ob 10.00 uri v prostorih Centra Premik, Neubergerjeva 9, Ljubljana.  Avdicija za sprejem za študij BALETA bo v Mariboru v ponedeljek, 4. in ponedeljek, 18. septembra 2017 ob 12.00 uri in ob 16.00 uri v prostorih Alma Mater, Slovenska ulica 17 in Ljubljani: četrtek, 7. september in četrtek, 21. september 2017 ob 12.00 uri in ob 16.00 uri v prostorih Alma Mater, Kardeljeva ploščad 1. Vse o pogojih za vpis si lahko preberete na sledečih povezavah:
Sodobni ples: http://almamater.si/-s309 Balet: http://almamater.si/-s308
Za dodatne informacije in prijave smo dosegljivi na: eneja.kovacic@almamater.si  ali gsm: 040 473 470. 
Center Premik, Neubergerjeva 9, Alma Mater, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana in Alma Mater, Slovenska ulica 17, Maribor
Preberi članek
21h30
|
Meduza
V okviru Festivala Svetlobna gverila 2017 bo 18. septembra v Svetlobnem parku v Trnovem na ogled plesni performans avtoric in izvajalk Lize Šimenc ter Urše Rupnik (sodelavci: Tatiana Kocmur, Blaž Pavlica, Janko Oven, KS; produkcija: Studio za svobodni ples, koprodukcija: Plesni Teater Ljubljana, Festival Svetlobna gverila 2017, Forum Ljubljana). Kot ena najbolj arhaičnih mitoloških figur in simbolov ženskosti Meduza predstavlja binarnost per se – v grški mitologiji je tako popolna lepotica kot popolna pošast, simbolizira lepoto na eni in grozo na drugi strani. V najinem delu iščeva in vzpostavljava neko novo estetiko dekonstruiranega in ponovno sestavljenega izmuzljivega (ženskega) bitja.
Ljubljana, Trnovo, Svetlobni park ob Gradaščici
21
Preberi članek
20h00
|
Tobelija
Na odru PTL-ja bo 21. in 22. septembra na ogled plesna predstava Tobelija po motivih drame Ljubomirja Đurkovića (koreografija in izbor glasbe: Rosana Hribar; izvajalke in soustvarjalke gibat: Rosana Hribar, Maša Kagao Knez, Urša Rupnik; režija in scenografija: Nick Upper; dramaturgija: Andreja Kopač; oblikovanje luči: Aljaž Zaletel; glasba: Bocet la Înmormântare Stupca (Ciprian Porumbescu) Suceava, Sabu Martinez: Sabu's Jazz Espagnole Disc 1, TRAG: Jovano, Jovanke (instrumental) – (LIVE) Banjaluka 2013, Vasko Atanasovski, Vlatko Stefanovski, SPSCO: Jovano, Jovanke, Balkan Blues (Varius Artists) Disc 1: Vasile Pandelescu: Dela Hulbesti (Si Voce), Çiğdem Taştan: Jovano, Jovanke; izdelava kostumov: Katarina Škaper; producentka: Živa Brecelj; produkcija: Plesni Teater Ljubljana; koprodukcija: Studio 25). "Gib in celosten estetsko dovršen performans… Sama zgodba, fuzija čustev, menjavanje oblačil je plesu, plesni predstavi dalo občutek dinamičnosti, fluidnosti, predvsem pa moč, ki je ni mogoče opisati z besedami." (Daliborka Podboj, Parada plesa)
Plesni Teater Ljubljana
26
Preberi članek
22h00
|
Parada plesa. Vlasta Veselko & Tian Čehič
V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah predstavljamo plesalko Vlasto Veselko, ki je sodobnih ples zamenjala za tango. Gost bo tudi plesalec jazza, šova in moderna, sedemkratni državni in evropski prvak Tian Čehič. Parada plesa, vsak drugi torek zvečer, ker je dan s plesom odličen dan!
TV3
27
Preberi članek
20h00
|
Tulkudream
Vabljeni na ogled plesne predstave Tulkudream Tanje Zgonc (režija in montaža videa ter scenografija: Ema Kugler; avtorska glasba: Aldo Kumar; kostumografija: Alan Hranitelj; oblikovanje svetlobe: David Orešič; izvajalci na videu: Rosana Hribar, Klemen Janežič, Uroš Kaurin, Blaž Šef, Igor Sviderski, Anja Drnovšek, Jernej Gašperin, Maruša Geymayer - Oblak, Liza Grašič, Lena Hribar, Jaka Lah, Nataša Keser, Rok Kravanja, Robert Korošec, Maruša Majer, Anja Novak, Nina Rajić – Kranjac, Barbara Ribnikar, Ajda Smrekar, Nik Škrlec, Stane Tomazin, Ana Urbanc, Jaka Andrej Vojevec, Nina Vombergar, Vito Weis, Nina Zupančič ; asistentka režije videa: Ina Ferlan; direktor fotografije: Lev Predan Kowarski; postprodukcija zvoka: Boštjan Kačičnik; kompositing, barvne korekcije: Andraž Čok, Lev Predan Kowarski, Janez Ferlan; producentka: Katja Somrak; produkcija: Plesni Teater Ljubljana 2013; koprodukcija: VPK – Video produkcija Kregar). "Tulkudream je plesno meditativna oda o človekovem stvarjenju in njegovih povezavah z vesoljem, ki lahko v vsakem obiskovalcu spodbudi nova in njemu svojstvena obzorja estetskega čutenja ter filozofskega razmišljanja o času in življenju zemeljskega razodevanja." (Daliborka Podboj, Parada plesa)
Plesni Teater Ljubljana
Preberi članek
Preberi članek
Zvezde plešejo. Aljaž Škorjanec ljubljenec občinstva; Nadija Bičkova skoraj odletela iz oddaje!
V četrti oddaji presenečenje, saj sta se Nadija Bičkova in njen zvezdniški plesalec Dawood Ghadami borila za obstanek v oddaji
Opravimo s predsodki. Plesalke ob drogu športnice, ne striptizete! Zdaj tudi uradno.
Ples ob drogu odslej tudi uradna športna disciplina. Nov dosežek je dokončno zabrisal erotični predznak tega športa! Pobudnici ...
Preberi članek
Preberi članek
Koledar
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Umetnost z višjim ciljem. Za bolne malčke. Pediatrična klinika – barvita, slikovita, pravljična
Neprofitna organizacija Nordic Art Initiative je s partnerji, med katerimi je tudi Oriflame, iz puste bolnišnice ustvarila prijazen prostor
Čas je za moj hit. Veganski burgerji vas čakajo na mojih delavnicah!
Jesenske delavnice so pred vrati. V petek v ljubljanski Nami, na Good Food Festivalu v Dubrovniku, v Romansi...
Preberi članek
Preberi članek