Preberi članek

Januar 2017

Preberi članek
10
Preberi članek
22h00
|
Parada plesa: Brin Matko Juvančič&Ana Mesec&Matej Krajcer
V Paradi plesa, še vedno edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah, vas vabimo v družbo hiphoperja in pedagoga Brina Matka Juvančiča; v oddaji gostimo Ano Mesec in Mateja Krajcerja, ki se zelo zavedata kako pomebna je vez med pedagogom in plesalcem. Parada plesa, vsak drugi torek zvečer, ker je dan splesom odličen dan!
TV3
13
18h00
|
Knjiga življenja
Potovanje med tremi svetovi, tukajšnjim, zavednim in nezavednim, v plesni predstavi pod skupnim naslovom Knjiga življenja, ki jo bodo uprizorili na odru SNG Nova Gorica dne 13.1.2016 ob 18.00 in 14.1.2016 ob 15.00 in 18.00. V njej mladi plesalci z gibom, glasbo in igro prikažejo na eni strani razpetost med pričakovanji drugih in lastnimi sanjami, po drugi strani pa pripoveduje subtilno zgodbo dečka, ki bi želel postati glasbenik, a so pričakovanja njegove družine drugačna. Rdeča nit plesne predstave, predvsem pa nauk, da mora sleherni verjeti vase, slediti svojim sanjam in ne dovoliti, da ti morda kdo drug narekuje življenje. Pri tem je seveda izjemno pomembna podpora bližnjih, ožje družine in prijateljev. Glavni liki v Knjigi življenja spoznajo ,da krajšnjic ni, ampak velja predvsem zaupanje in vera, da zmoremo. Tako vas vabijo člani ŠK PRO DC na ogled njihove najnovejše predstave Knjiga življenja.
SNG Nova Gorica
14
19h30
|
Doktor Živago
Oglejte si ponovitev dramskega baleta Doktor Živago, ki sta ga za ljubljanski balet kreirala ustvarjalca in sicer zelo znana baletna umetnika, brata Jiři in Oto Bubeniček, ki sta svoji karieri dopolnila v hamburškem Baletu Johna Neumeierja ter v baletu Semperjeve opere v Dresdnu, danes pa se lahko pohvalita kot avtorja izjemno uspešnih predstav na uglednih plesnih odrih. Orkestru tokrat dirigira maestro Marko Gašperšič. Plešejo pa solisti in balet SNG Ljubljana. Ponovitve so na sporedu : 14., 15., 17., 18. in 19. februarja.
SNG Opera in balet Ljubljana
21
Preberi članek
20h00
|
Hamsa : Krog
Vabljeni na predstavo  orientalskega plesa, v kateri plesalke KUOD Bayani raziskujejo pet velikih elementov mediteransko-indijskega kulturnega prostora - zrak, vodo, eter, zemljo in ogenj, in jih uprizarjajo v orientalskem plesnem gibu, glasbi, stilu, prostoru in energiji. Frontalen plesni izraz je postal krožni, nova oblika prinaša nove izzive, vzorčenja in prehajanja. Lahno, nadzemeljsko, skrivnostno frfotanje se zlije v gladko valovanje oceana, rečni meander in pršenje vodnih kapljic, izhlapi v brezčasno vesolje in se zavrti z zvezdami, nato strdi v mehki čutnosti in zgosti na površini zemlje, iz veselega trenja se vžge iskra, barviti, dinamični, vroči plameni ogrejejo. Vsak trenutek v predstavi Hamsa, pet elementov orientalskega plesa, je ustvarjen v medsebojnem delovanju petih velikih elementov. Ta silno krhka in neskončno močna harmonija je življenje, bivanje onkraj dorečenega in hkrati tukaj in zdaj, ples Zemlje z zvezdami, meditacija v plesu ... Vse je povezano, vse je eno, brez začetka in brez konca, ves čas v gibanju in kroženju. Svet je tak, kot ga plešemo (idejna zasnova in umetniško vodenje: Nataša Kočar; koreografije: Nataša Kočar, Urša Perčič, Julia Tomšič; kostumografija: Karmen Bergant, Urša Perčič; plesalke: Jana Bogdanovski, Nataša Kočar, Nerlisa Osmičević, Ines Pajek, Urša Perčič,  Špela Rakovec, Nike Sekulo, Anita Šabotič, Julia Tomšič, Mira Vrankar; luč: Primož Jeras). Predstava bo na ogled še 28. januarja 2017 ob isti uri na isti lokaciji.
Ljubljana, Cankarjev dom, Štihova dvorana
24
Preberi članek
22h00
|
Parada plesa: Reportaža z državnega prvenstva v standardnih plesih
Vabljeni k ogledu ekskluzivne reportaže z državnega prvenstva v standardnih plesih, ki se bo odvijalo 21.1. (lokacija s strani Plesne zveze Slovenije še ni znana) na katerem bomo dobili nove najboljše plesne pare v sedmih starostnih kategorijah. Parada plesa, vsak drugi torek zvečer, ker je dan s plesom odličen dan!
TV3
28
17h00
|
Veveriček posebne sorte
Vabljeni na premiero in ponovitve predstave Veveriček posebne sorte v režiji Ivane Djilas in koreografiji Maše Kagao Knez. V gozdu je najpomembnejša stvar od vseh gibanje. Ali pač? Za mamo veverico in njene male veveričke ni nič bolj pomembnega od skakanja z veje na vejo, tekanja in lovljenja. O tem nihče ne dvomi, vse dokler se ne rodi poseben veveriček. Veveriček, ki ga ne ubogajo tačke. Veveriček posebne sorte. Prva premiera 28. 1. 2017 ob 11.00 – Festival Bobri v PTL, druga premiera ob 17.00, ponovitve 29., 30.januarja in 12. in 13.februarja.
Plesni teater Ljubljana
Preberi članek
Preberi članek
Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc. Za las zgrešila finale.
Sedmo mesto na evropskem prvenstvu v kombinaciji desetih plesov
Kolesnikov in Dolenčeva. V sebi želiva več!
Odplesala sva najino prvo skupno evropsko prvenstvo. Priplesala sva si sedmo mesto, s katerim sva zadovoljna, čeprav v sebi želiva več. Za ta več bova nadaljevala s trdim delom še naprej in to tudi ...
Preberi članek
Preberi članek
Koledar
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Do gladke kože in mladostnega videza brez lepotnega kirurga
Kozmetika Afrodita je lansirala novo obrazno linijo izdelkov 4D Collagen za popoln preporod kože
Zdravo, Tereza! se vrača z novo serijo vznemirljivih oddaj, kakršnih še niste videli!
V nedeljo, 19. 2., ob 18.20 na POP TV
Preberi članek
Preberi članek