Preberi članek

September 2019

Preberi članek
03
20h30
|
Svetlana Zakharova in prijatelji

V ukrajinskem Lucku rojena balerina Svetlana Zakharova je začela plesati pri šestih, le štiri leta kasneje pa je bila sprejeta na državno koreografsko šolo v Kijevu. Ko je leta 1995 na mednarodnem tekmovanju mladih baletnikov v Sankt Peterburgu kot najmlajša tekmovalka osvojila drugo nagrado, se je odzvala na vabilo sanktpeterburške akademije Vaganova in tam nadaljevala izobraževanje, pri tem pa preskočila kar dva razreda, kar se je zgodilo prvič v celotni zgodovini te šole. Že naslednje leto se je pridružila baletnemu ansamblu Marijinega gledališča in postala leta 1997, pri svojih osemnajstih, glavna plesalka zasedbe, od leta 2003 pa je članica baletnega ansambla Bolšoj teatra. Odlikujeta jo izjemno tehnično mojstrstvo in nadarjenost, kar ji omogoča, da se je zasidrala med najboljše balerine svoje generacije. Nastopila bo s skupino prvovrstnih plesalcev, solistov najvidnejših baletnih ansamblov, in predstavila nekaj najlepših baletnih koreografij. Pridružil se jim bo Simfonični orkester RTV Slovenija pod vodstvom dirigenta Pavla Kliničeva, prav tako člana Bolšoj teatra.

Križanke (Rezervna lokacija v primeru slabega vremena je Cankarjev dom. Končna lokacija bo določena na dan dogodka!)

08
Preberi članek
22h00
|
Parada plesa. Reportaža z dunajskega festival ImPulsTanz 2019

Vabljeni k ogledu eksluzivne reportaže z dunajskega plesnega festivala, ki se je odvijal že 36. ič. ImPulsTanz se lahko pohvali z zvezdami in tistimi, ki bodo to še postale. Skoraj stoodstotno prodane vstopnice in več kot 136.500 gledalcev in akterjev se veseli dunajskega poletja. Med njimi tudi slovenski kreativci Urša Rupnik, Blanka Kefer, Jan Rozman, Sebastijan Geč pa zvezde Wim Vandekeybus, Joe Alegado, Madonin Salim Gauwloos, Archie Burnett, Steven Cohen, Ivo Dimchev, direktorja Ismael Ivo in Karl Regensburger. Parada plesa, vsako drugo nedeljo zvečer, ker je dan s plesom odličen dan.

TV3

14
20h00
|
Avant - garde

Avant - garde je plesna predstava, ki združuje profesionalne slovenske plesalce. Predstavo sestavljajo različne plesne zvrsti in pogledi na plesno umetnost. Zaradi potrebe po netekmovalnosti in nastopanju na velikih odrih v okolju naše plesne scene, bo to prvi dogodek ki združuje plesalce iz cele Slovenije in jih med sabo ne primerja ali iznačuje kot pripadnike katerih koli oznak, šol, brandov ali ustanov. V sodelovanju z izbranimi plesalci, se bodo predstavili aktivni koreografi, ki v svojem žanru samostojno ustvarjajo že nekaj časa. Bistvo Avant - garde predstave, je da kot plesalci in umetniki končno stopimo skupaj in proslavimo ples, kvaliteto in raznolikost naše skupnosti. Vabljeni, da se nam pridružite v začetkih novega obdobja; kjer se mlajša generacija med seboj podpira in sodeluje ter postavlja vzor za plesalce, ki prihajajo za nami.

SiTi Teater

22
Preberi članek
22h15
|
Parada plesa. Petar Đorčevski & Kjara Starič Wurst

Vabljeni v Parado plesa, še vedno edino oddajo o plesu na slovenskih televizijah. Predstavljamo vam načrte novega umetniškega vodje ljubljanskega baleta Petra Đorčevskega in plesalko, koreografinjo in pedagoginjo modernega izraza Kjaro Starič Wurst, ki napoveduje novo predstavo Human. Parada plesa, vsako drugo nedeljo zvečer, ker je dan s plesom odličen dan.
 

TV3

26
20h00
|
Human

Kjara's Dance Project z jagodnim izborom mednarodnega plesnega talenta predstavlja novo predstavo: Human. Skupina sodobnih nomadov nas bo v prepoznavno fluidnem in drznem gibu popeljala na potovanje med tehnološkim in organskim. Naključni kolektiv, ki niha med individualno samozadostnostjo in plemensko skupnostjo, se znajde v tranzitnem prostoru letališča. V prostoru brezdomnega globalnega odra, ki ni ne tukaj ne tam. Dramatični trenutki napetosti, resnični in občasno humorno nad-resnični, so postavljeni na hiper post-moderno prizorišče, ki vdira v nas in izpostavlja naša najbolj krhka in intimna človeška stanja. Kjara's Dance Project je projektna plesna skupina, ki združuje odlične slovenske, ameriške in italijanske sodobne in baletne plesalce. Zadnjih 8 let njihove predstave privabljajo v dvorane Cankarjevega doma široko publiko starih in mladih plesnih navdušencev, vključno z gledalci, ki sicer ne zahajajo na plesne predstave. Kjarin gib je mešanica baletne stiliziranosti in človeške vsakdanjosti, stil, s katerim se poistoveti širši in raznovrstni krog občinstva. Premiera bo 26. septembra, ponovitev pa 27. septembra.

Linhartova dvorana Cankarjevega doma

Preberi članek
Preberi članek
CCN Ballet de Lorraine in stoletje Mercea Cunninghama
Ob gostovanju Baleta iz Lorene in velikega mojstra sodobnega plesa
Prihaja Državno Maroltovo srečanje najboljših odraslih folklornih skupin!
V soboto, 26. oktobra 2019, se bodo na Državnem Maroltovem srečanju 2019 pomerile najbolj ...
Preberi članek
Preberi članek
Koledar
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Magnetista. Prevzemite nadzor nad igro privlačnosti!
Oriflame je k svoji paleti dišav dodal še eno parfumsko vodo, ki dokazano privlači
Zajtrk v postelji z ovsenimi palačinkami
Brez napora v nov dan z mojim receptom
Preberi članek
Preberi članek