Glasovanje poteka od 19.12.2016 18:00 do 09.01.2017 18:00

Naj plesne zvezde leta 2016

Ob koncu leta že tradicionalno pogledamo, kdo so plesni ustvarjalci in ustvarjalke, ki so zaznamovali minulo leto. Med predloge smo uvrstili produkcijo, nastalo od 15. 12. 2015 do 15. 12. 2016, seveda tisto, ki smo jo imeli priložnost videti. Predloge smo podali Daliborka Podboj, Matevž Česen in Barbara Drnač. Tokrat smo oblikovali devet kategorij, kjer lahko izberete svojega favorita in glasujete zanj. Pet izžrebanih bo prejelo nagrado Parade plesa, in sicer atraktivno sponko, ki sta jo izdelali Dragica Herga in njena Pegasta mavrica.
Atraktivne sponke Parada plesa by Dragica Herga/Pegasta mavrica za glasovalce in ...
Atraktivne sponke Parada plesa by Dragica Herga/Pegasta mavrica za glasovalce in ...

Za naj plesalca predlagamo: Kanyja Michela Obengo, Mateja Vouška, Jana Ravnika, Filipa Jurića, Gašperja Kunška, Milana Tomašika in Petra Đorčevskega; za naj plesalko: Nejo Horvat, Stašo Tušar, Lano Klemen, Marišo Nač, Rito Pollacchi, Tjašo Kmetec, Veroniko Valdes; za naj plesni par: Nejo Horvat & Injo Orel, Urbana Marolta & Ano Zajc, Sašo Žepuharja & Hano Brezovnik, Ano Klašnjo & Lukasa Zuschlaga, Antona Bogova & Jeleno Lečić, Asami Nikishima & Yuyo Omakija, Tijuano Križman Hudernik & Matjaža Marina, Lizo Šimenc & Uršo Rupnik; za naj koreografa / koreografinjo: Matevža Česna, Kajo Lorenci, Matjaža Fariča, Tino Dobaj, Valentino Turcu, Rosano Hribar & Gregorja Luštka; za naj predstavo / koreografijo: Story trough my eyes, Nosila sem tuje otroke, Posvetitev pomladi, Sinkopa, Železno modra; za naj plesni dogodek: koncert Justina Bieberja in Andree Bocellija, 3. skupno državno prvenstvo PZS, projekt Lep je dan, Teden Edwarda Cluga, 2:0, Rdeča  Sled, Na vseh štirih, Ejlijen Expres; za naj ustvarjalca / ustvarjalko v tujini: Jureta Gostinčarja, Niko Kljun & Anžeta Škrubeta, Jerneja Bizjaka, Jureta Gostinčarja, Masho Johansson, Katjo Čuk; za naj skupino: hip-hop formacijo iz Športno kulturnega društva Plesni studio Novo mesto, šov dance formacijo Bolero, EnKnap Group, Art Dance Studio Portorož, Studio za svobodni ples, Briljantina teens; za naj bodočo zvezdo pa: Danajo Ažman, Liano Mali, Aljo Senčar & Jakoba KorošcaMiho Češnovarja & Paulino Horvat Zeilhofer, Assijo Sultanovo, Jana Trniniča, Kajo Vajdetič, Nino Bačani & Tinko Kovač & Nino Kramberger. Zmagovalci v posameznih kategorijah bodo prejeli atraktivno nagrado Parade plesa by Dragica Herga. Glasujete lahko do 9. januarja 2017.
... atraktivne nagrade zmagovalnim plesnim ustvarjalcem.
... atraktivne nagrade zmagovalnim plesnim ustvarjalcem.

Poglejmo, kdo so srečneži prejšnjega glasovanja. Beležnico in brisačo podjetja Nama so si priplesali: Ingrid Vrabl, Nives Rauh, Helena Golobič, Mojca Pernat, Uroš Frece, Tjaša Repič, Stanka Binder in Darja Maurič. Zmagovalec glasovanja pa je par Sašo Žepuhar & Hana Brezovnik, ki je s presunljivo točko Mrtvaški ples zmagal na 3. tekmovanju parov v ljudskih plesih. Sašo in Hana prejmeta brisačo za plažo, manjšo brisačo, skodelico in beležnico. Čestitamo nagrajencem in zmagovalcema, ki bodo nagrade prejeli po pošti na naslove, ki so jih dopisali ob glasovanju.
Čestitke zmagovalcema Sašu Žepuharju in Hani Brezovnik (foto: Peter Košenina)
Čestitke zmagovalcema Sašu Žepuharju in Hani Brezovnik (foto: Peter Košenina)
39%
Tina Dobaj
je v svoji najnovejši koreografski postavitvi Silhueta obudila gibljivi senčni svet silhuet, ki se razigra v svetlobnih poslikavah njenih plesnih oblik na stenah Minoritske cerkve v Mariboru
Glasuj >
16%
Story through my eyes
v koreografiji Matevža Česna je povzročila naježeno kožo in pustila solze v očeh tako sodnikom kot gledalcem, plesalci pa so si priplesali naslov svetovnih podprvakov v šov plesu
Glasuj >
12%
Miha Češnovar & Paulina Horvat Zeilhofer
sta državna prvaka med mlajšimi mladinci, osvojila sta naslov pokalnega zmagovalca za leto 2016 in bila deveta na tekmi za svetovni pokal
Glasuj >
11%
Lana Klemen
iz Plesnega kluba Kazina je postala tretjič svetovna prvakinja v šov plesu v kategoriji otrok
Glasuj >
5%
Gregor Luštek & Rosana Hribar
koreografski tandem, ki je znova razprl ustvarjalne poljane in skreiral predstavo Ali se vse začne s poljubom za madžarsko skupino Eva Duda Dance Company (foto: Miha Sagadin)
Glasuj >
3%
Matevž Česen
koreograf in trener iz Plesnega kluba Bolero ima največ osvojenih naslovov državnih, evropskih in svetovnih prvakov ter podprvakov; njegovi plesalci so na stopničkah stali kar 26-krat
Glasuj >
2%
Neja Horvat
iz Plesnega kluba Urška, ki trenira v Plesnem centru Mimi, je mladinska svetovna prvakinja v modernu, evropska podprvakinja v modernu, svetovna in evropska podprvakinja v jazzu, svetovna podprvakinja v šov plesu
Glasuj >
2%
Briljantina teens
so ponovno osvojili naslov svetovnih prvakov v rokenrolu na prvenstvu v Sočiju
Glasuj >
2%
Na vseh štirih
predstava Plesne izbe Maribor v koreografiji Dalande Diallo predstavlja inovativni plesno-glasbeni dogodek ob ozvočeni leseni mizi s šestimi uglašenimi stoli (foto: Saša Huzjak)
Glasuj >
1%
Urban Marolt & Ana Zajc
iz Plesno športnega društva Artifex sta evropska podprvaka in četrta na svetu med hip-hop mladinskimi pari
Glasuj >
1%
Šov dance formacija Bolera
je s koreografijo Matevža Česna Spinal Cord postala svetovni prvak
Glasuj >
1%
Tjaša Kmetec
baletna solistka ljubljanskega baleta, ki je v dramskem baletu Dr. Živago tenkočutno zasnovala kompleksni lik Lare in subtilno vtisnila podobo mlade ženske, ki jo nosijo valovi neizpetih iluzij in strasti (foto: Darja Štravs Tisu)
Glasuj >
1%
Petar Đorčevski
baletni solist ljubljanskega baleta je v dramskem baletu Dr. Živago Jirija Bubenička pristno izpostavil moški šarm ter sex-apeal Viktorja Komarovskega, kvartopirca in osvajalca ženskih src (foto: Darja Štravs Tisu)
Glasuj >
1%
Liana Mali
iz Plesnega kluba Kazina je mlada plesalka, ki z izjemno eleganco iz leta v leto kaže večji napredek
Glasuj >
1%
Liza Šimenc & Urša Rupnik
ustvarjalni duet, ki je z avtorsko koreografijo Meduza prispel v finale mednarodnega baletnega tekmovanja v Beogradu, na VII. Plesni nacionali pa navdušil v statiki meditativne izvedbe boginj (foto: Drago Videmšek)
Glasuj >
1%
Matjaž Farič
se je v predstavi Synesthesia loteval doživljanja čutnih zaznav na odrski sceni, ko tudi gledalci postanejo del teh zaznav
Glasuj >
1%
Plesalci Studia za svobodni ples
so v koreografiji Urše Rupnik Zadnjič in skupinski predstavi X na kvadrat zasnovali zelenilo ob ljubljanski Špici ter ga prekopirali v preddverje Španskih borcev v času festivala Živa in se izkazali kot kompaktna plesna skupina (Foto: MM)
Glasuj >
1%
Sinkopa
plesalke flamenka Ane Pandur Predin se ob soustvarjalcih, Mauricia Valdesa in Jureta Pohlevna, izkaže kot nova paradigma umetniških povezav in glasbeno-plesnih sintez (foto: Drago Videmšek)
Glasuj >
0%
Milan Tomašik
je plesalec, ki mu nikakor ne primanjkuje ustvarjalnega navdiha, kar smo lahko doživljali ob njegovi predstavi Solo 2016
Glasuj >
0%
Nina Bačani & Tinka Kovač & Nina Kramberger
so dijakinje Konservatorija za glasbo in balet Maribor, ki so odlično izvedle pas de trois Odelisk iz baleta Gusar, s katerim so osvojile tretjo nagrado na tekmovanju TUTU (foto: Erno Sebastian)
Glasuj >
0%
Železno modra
v koreografiji in izvedbi Milan Tomašik & Co je predstava, kjer se sodobni čas povezuje z barokom lahkotnih plesnih korakov in se plesni jezik bogati s šarmom commedie dell arte
Glasuj >
0%
EnKnap Group
je leto 2016 zaznamovala z izvedbenimi različicami mednarodnih scenskih utripov in plesnimi lupingi koreografov Guya Naderja, Marie Campos in Adrienne Hold (foto: EnKnap)
Glasuj >
0%
Posvetitev pomladi
se v koreografskem triptihu Jane Menger, Rosane Hribar in Maše Kagao Knez lušči v treh fazah prodornih sil pomladnega rojevanja (foto: Sunčan Stone)
Glasuj >
0%
Neja Horvat & Inja Orel
iz Plesnega kluba Urška, ki trenirata v Plesnem centru Mimi, sta svetovni podprvakinji in evropski prvakinji med jazz mladinskimi pari
Glasuj >
0%
Filip Jurič
član mariborskega baleta, ki je navdušil z dovršeno baletno izvedbo ter plesno dinamiko v izvedbi Lakadema v baletu Gusar koreografa Aivarsa Leimanisa (foto: Tiberiu Marta)
Glasuj >
0%
Gašper Kunšek
je bil za svoj avtorski solo Bit vode nagrajen na tekmovanju Opus 1 za najboljšo plesno izvedbo, na festivalu Živa pa je njegov plesni cunami pljusknil še bolj konkretno ter pričaral tekoča in energetska stanja vode (foto: Matej Korošec)
Glasuj >
0%
Veronika Valdes
je solistični izliv o tenkočutnem anonimnežu na festivalu Živa barvala z energijo vode in v ostrini gibalnih izlivov koreografsko zaokrožila svojo izpoved v avtorski miniaturi Liquid Anymus (foto: MM)
Glasuj >
0%
Tijuana Križman Hudernik & Matjaž Marin
mariborska solista, ki sta plesna lika Olge in Lenskega krasila z žarom ljubezenske sreče v odlični plesni izvedbi v baletu Jevgenij Onjegin (foto: Tiberiu Marta)
Glasuj >
0%
Kaja Lorenci
je zasnovala projekt Morda na videz kdaj kot vsi drugje v telesni govorici gibalnega minimalizma skupine plesalcev (foto: Nada Žgank)
Glasuj >
0%
Jan Trninič
dijak Konservatorija za glasbo in balet Maribor je v koreografiji Gaja Žmavca Mannish Boy osvojil prvo nagrado na baletnem tekmovanju TUTU in se odlično predstavil na svečanem baletnem koncertu (foto: Erno Sebastian)
Glasuj >
0%
Jernej Bizjak
svoje dni plesalec in koreograf Kazine je danes aktiven na mednarodni plesni sceni, lociran na Danskem, s prvencem V objemu sprožilca ali pot do točke nič pa je s plesom odlično predstavil novodobna depresivna stanja
Glasuj >
0%
Kany Michel Obenga
iz Športno plesnega društva Pro dance studio je mladinski svetovni in evropski prvak v jazzu ter modernu in svetovni podprvak v šov plesu
Glasuj >
0%
Ejlijen Expres
ustvarjalnega tandema nove dobe, Žigana Krajnčana in Gašerja Kunška, ki se je potrdil kot duet plesne generacije novih obzorij, ki svobodno korespondira z gibalnimi ter plesnimi sistemi in se ne izgublja v 'predalčkanju' plesnih stilov ali oblik (foto: Borut Bučinel)
Glasuj >
0%
Staša Tušar
iz Plesnega kluba Urška, ki trenira v Plesnem centru Mimi, je članska svetovna prvakinja v jazzu, svetovna podprvakinja v šov plesu in tretja na svetu v modernu
Glasuj >
0%
Jan Ravnik
iz Plesnega kluba Bolero je članski svetovni podprvak v modernu in šov plesu
Glasuj >
0%
Lukas Zuschlag & Ana Klašnja
duet, ki je znova zaživel v siju izvedbe glavnih junakov na premieri baleta Romeo in Julija koreografa Yourija Vamosa, ko sta po poškodbi in virozi le uresničila svoj želeni premierni izziv (foto: Darja Štravs Tisu)
Glasuj >
0%
Katja Čuk
je našla svoj trenutni dom v Kolumbiji, v mestu Cali, kjer kot plesna pedagoginja s Fundacijo Casa Narjanja poučuje ples, še posebej je navdušena nad salso caleno, ki jo bo poskušala prinesti tudi k nam
Glasuj >
0%
Anton Bogov & Jelena Lečić
sta zrelo in v solističnem osebnem slogu zaplesala vlogi Onjegina in Tanje v baletu Jevgenij Onjegin koreografinje Valentine Turcu (foto: Tiberiu Marta)
Glasuj >
0%
Yuya Omaki & Asami Nakashima
sta na baletnem tekmovanju v Varni med 155 tekmovalci osvojila bronasti medalji in izstopala v solističnih vlogah v baletu Gusar mariborskega baleta
Glasuj >
0%
Nosila sem tuje otroke
je zanimiva upodobitev psiholoških stanj ter misli na plesni sceni, ki bremenijo ženski svet in jih avtorica Vita Osojnik senči na videoprojekciji, plesna kompozicija pa se odvija na odrski površini (foto: Nada Žgank)
Glasuj >
0%
Kaja Vajdetič
je obetavno ime iz Plesnega foruma Celje, ki se je na festivalu Živa potrdila s koreografijo Kaj da pet minut, kaj vzame? ter z avtorskim solom tišine Utopila bom morilce valov (foto: MM)
Glasuj >
0%
3. skupno državno prvenstvo sekcij PZS
je že tretje leto zapored združilo plesalce modernih tekmovalnih plesov, latinskoameriških in standardnih plesov
Glasuj >
0%
Koncert Justina Bieberja & Andree Bocellija
na nastopih obeh svetovnih zvezdnikov je sodelovala plesna ekipa Bolera
Glasuj >
0%
Matej Voušek
iz Plesnega kluba Kazina je članski svetovni in evropski podprvak v jazzu
Glasuj >
0%
Teden Edwarda Cluga
je Opera in balet SNG Maribor posvetila koreografskemu opusu Edwarda Cluga (foto: Tiberiu Marta)
Glasuj >
0%
2:0
v koreografiji Gorana Bogdanovskega, ko je po 15 letih obudil plesno uspešnico Fičo baleta 1:0 in je zavladalo veselo vzdušje ob odprtju Co festivala z dozorelim baletnim timom v 'kopačkah'
Glasuj >
0%
Sašo Žepuhar & Hana Brezovnik
sta s presunljivo točko Mrtvaški ples zmagala na 3. tekmovanju parov v ljudskih plesih (foto: Peter Košenina)
Glasuj >
0%
Hip-hop formacija Športno kulturnega društva Plesni studio Novo mesto
je članski evropski in svetovni prvak s koreografijo SoFLY avtorja Žige Sotlarja
Glasuj >
0%
Nika Kljun & Anže Škrube
slovenska ambasadorja plesa, koreografa in plesalca delujeta v Ameriki in sta že močno vidna na svetovnem plesnem zemljevidu
Glasuj >
0%
Alja Senčar & Jakob Korošec
sta osvojila drugo nagrado na državnem baletnem tekmovanju TUTU, navdušila z duetom Plamen Pariza v koreografiji Nikolaia Čilnikova (foto: Erno Sebastian)
Glasuj >
0%
Masha Johansson
je svetovna prvakinja v salsi, s svojim možem Giancarlom poučuje salso v Aucklandu, kjer so njene ure razprodane za nekaj časa vnaprej
Glasuj >
0%
Akademija za ples
je končno startala in pod vodstvom Rosane Hribar ter Sveborja Svečaka plesalci pridobivajo akademska znanja v okviru Alme Mater Europaea
Glasuj >
0%
Lep je dan
je projekt Europe Donne, in 15. oktobra so že tretjič zapored zaplesala slovenska mesta v ritmu Anje Rupel in pripomogla k ozaveščanju o raku na dojkah
Glasuj >
0%
Jure Gostinčar
je tekmovalni ples zamenjal za sodobnega in našel svoj plesni pristan na Malti kot član ZfinMalta Dance Ensemble
Glasuj >
0%
Rita Pollacchi
solistka ljubljanskega baleta je odlična klasična balerina in tudi plesalka mnogoterih obrazov ter izvrstno karikiranih plesnih vlog; v fantovski vlogi med skupino Beračev v Romeo in Juliji je preprosto blestela (foto: Darja Štravs Tisu)
Glasuj >
0%
Valentina Turcu
je znova osvojila svet baletne umetnosti z novo dramsko zasnovo baletnega neoklasicizma Jevgenij Onjegin v izvedbi baleta SNG Maribor, kjer je 30 plesalcev oživilo čas ruske buržoazije
Glasuj >
0%
Mariša Nač
balerina je igralsko odkritje na ljubljanskem baletnem odru; s svojim mladostnim šarmom je vlogi Julije vtisnila tudi lik radovednih ter upornih ljubljanskih najstnic
Glasuj >
0%
Assija Sultanova
dijakinja Konservatorija za glasbo in balet Maribor je bila več kot opazna v ljubki prezenci v plesih ženskega mariborskega baletnega ansambla na predstavah baleta Gusar (foto: Erno Sebastian)
Glasuj >
0%
Art Dance Studio Portorož
je v koreografiji Siniše Bukinca Odpiram se. Rastem poskrbel za svojevrstno plesno ter koreografsko presenečenje na festivalu Živa, ko je v različnih plesnih oblikah snoval srčno toplino (foto: MM)
Glasuj >
0%
Rdeča – Sled
avtorski solo projekt Matjaža Fariča ob njegovi 30. obletnici umetniškega ustvarjanja, ko se je intimna izpoved petdesetletnika razlila po scenski ploskvi (foto: Sunčan Stone)
Glasuj >
0%
Hweol
je plesni prvenec v izvedbi in ustvarjalni zasnovi dueta Jerce Rožnik Novak ter Leona Mariča, ki ob avtorski glasbi Kaia Strobla domiselno prevaja kinetiko vrtenja v dorečeno koreografsko zasnovo (foto: Sunčan Stone)
Glasuj >
0%
Danaja Ažman
iz Plesnega kluba Bolero je odločna, hip-hopu predana mlada plesalka in svetovna podprvakinja v kategoriji hih-hop otroci
Glasuj >
Preberi članek
Preberi članek
V Mariboru se je zgodil Broadway! Dobesedno!
Predstava oziroma muzikal Titanik navdušil vse
Katja Dance Company s predstavo Življenje je vrednota v dvorani Vatroslav Lisinski!
Pa se je zgodilo! Ekipa Katja Dance Company se je 16. maja s svojo dobrodelno multimedijsko ...
Preberi članek
Preberi članek
Pripleši si nagrado
Preberi članek
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
The One Colour Obsession. Najintenzivnejša šminka doslej. Bodite drzne, izstopite iz množice!
Z Oriflamovo šminko bodo vaše ustnice opaznejše, zapeljivo mehke in gladke
Prihaja Tereza’s Choice!
S slovenskim podjetjem Organa smo pripravili popolnoma vegansko linijo izdelkov!
Preberi članek
Preberi članek