Ljubljana/Velenje, 21.08.2019 | Barbra Drnač

Polona Boruta. Spremembe so dobrodošle v življenju!

Iz Plesnega studia N Velenje Nine Mavec Krenker v Mdance Marka Golubovića
Polona Boruta je mislila nehati plesati, a se ji je ponudila nova možnost ustvarjanja.
Polona Boruta je mislila nehati plesati, a se ji je ponudila nova možnost ustvarjanja.

Oj, draga Polona, avgust se preveša v zadnji del, in kot vidim, tudi ti prehajaš v zadnji del priprav oziroma stanje novih akcij. Kam te vodi pot od septembra naprej in zakaj si se odločila za menjavo plesne poti? Iz Plesnega studia N v Mdance.
Ja, res je letos je bilo kar napeto, ampak tako je življenje. Nekje se zgodba konča, da se lahko drugje začne nova zgodba. Spremembe pa so v življenju več kot dobrodošle, saj prinašajo nove izzive, nova spoznanja, nove ljudi in nove izkušnje.

...
...

Ostajaš v Velenju, ampak zakaj ravno Mdance? Predstavi nam ga?
V bistvu sem razmišljala, da bi nehala s plesom, a se je kot strela z jasnega pojavila nova priložnost. Nov direktor Mdancea, Marko Golubović, s katerim sva že prej sodelovala in plesala skupaj, mi je ponudil novo priložnost. Privlačile so me drugačne in nove ideje. Zakaj Mdance? Verjetno zaradi pozitivne energije celotne ekipe, ne bojijo se novosti in uresničujejo cilje, ki si jih zadajo. Mdance je namenjen vsem, ki bi radi plesali profesionalno ali pa se v prostem času le sprostili ob plesu in gibanju. Namenjen je tako začetnikom kot tudi plesalcem s predznanjem. Je plesna šola, rekreativni in kreativni studio v enem. 

...
...

Kaj boš poučevala in kako si načrtovala novo sezono?
V novi plesni sezoni bom sodelovala z novo dvanajstčlansko ekipo, v kateri je tudi moja sestra Lucija Boruta (smeh). Poučevala bom sodobni ples.
 
Ob prejemu listine Mete Vidmar (foto: Matej Maček)
Ob prejemu listine Mete Vidmar (foto: Matej Maček)

Sodi ta premik med tiste načrte 'raziskovanja, ustvarjanja in plesanja do onemoglosti', kot si nam zaupala ob prejemu listine Mete Vidmar?
Seveda, raziskovanje, ustvarjanje in plesanje do onemoglosti. Letos bo ogromno raziskovanja, saj plesalci Mdancea bazirajo na drugačnih plesnih tehnikah, kot pa je sodobni ples. To pa je tudi eden od vzrokov, zakaj sem se odločila sodelovati z Mdanceom, rada bi jim približala  plesni način izražanja, ki je meni blizu, in hkrati črpala iz njihove drugačnosti, kar se mi zdi odličen izziv.
 
...
...

Kdaj pa je Polona najbolj ustvarjalna in kdaj najbolj onemogla?
Najbolj ustvarjalna ponoči, ko sanjam koreografije in treninge (smeh). Najbolj onemogla sem, ko lenarim, ker telo ni navajeno biti pri miru, pa me malo začne vse boleti, mogoče je pa to samo emšo (smeh).
Kje si polnila baterije v poletnih mesecih in zakaj ravno tam?
Letos sva si z Urhom,  mojim neutrudnim sinom kar privoščila. Najdalj časa pa sva si polnila baterije na Hrvaškem. Ne vem, zakaj, a pot naju je odnesla tja.
Kaj svetuješ plesalcem in sploh vsem plesnim kreativcem ob začetku nove sezone, kaj je pomembno in kaj ne?
Včasih je treba reči tudi dovolj in usodo vzeti v svoje roke. In ne si preveč jemati k srcu, kaj imajo drugi povedati o vas. Predvsem pa dati najprej priložnost sebi.
Meni je pomembno, da  nikoli nimaš težav odgovarjati na moja vprašanja, zato ti kličem v nore jesenske plesne zmage. In hvala!
Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Moja vloga v predstavi Human je večplastna in predstavlja nekakšno avtoriteto
Plesalec, koreograf in pedagog Jernej Bizjak o sodelovanju s Kjaro Starič Wurst in novi predstavi Human
Hiša umetnosti Igen je odprla vrata 40. sezone!
Hiša umetnosti Igen Celje odpira vrata 40. sezone 2019/20 ob osmih vrhunskih pedagogih, ki bodo poučevali ljubitelje plesne umetnosti ...
Preberi članek
Preberi članek
360°
Preberi članek
September 2019
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Jorge Bucay. Nihče ne more narediti zate, kar lahko sam narediš zase
Svetovno znani argentinski psihoterapevt in pisatelj po sedmih letih spet v Ljubljani; in navdušil z zgodbami, ki so ga naučile živeti
Zajtrk v postelji z ovsenimi palačinkami
Brez napora v nov dan z mojim receptom
Preberi članek
Preberi članek