Ljubljana, 22.05.2019 | Barbra Drnač/PR Ljubljana Festival

Na Ljubljana Festival prihaja flamenko predstava Oda času slovite Maríe Pagés.

4. julij bo v znamenju svetovno znane flamenko plesalke in podarjamo dve vstopnici za ogled
Oda času
Oda času

V okviru letošnjega Ljubljana Festivala (LF) prihaja na oder Križank oziroma se znova vrača, da smo natančni, plesna ustvarjalka María Pagés s svojo vročo predstavo Oda času, v kateri v ospredje postavlja minljivost časa in vpliv le-tega na človeško telo, hrepenenje, umetnost in življenje. "Navdih je plesalka črpala iz svojega osebnega in profesionalnega življenja, v plesno predstavo pa je spretno vpeljala številne elemente, med drugim tudi misli znanih zgodovinskih osebnosti, kot so Platon, Marguerite Yourcenar, Jorge Luis Borges, John Cage, Marcel Duchamp, Octavio Paz in drugi," so zapisali v PR-službi Ljubljana Festivala.

María Pagés znova prihaja na Ljubljana Festival. Tokrat s predstavo ...
María Pagés znova prihaja na Ljubljana Festival. Tokrat s predstavo ...

María Pagés je bila rojena v Sevilli in je svetovno uveljavljena umetnica, poznana po lastnem konceptu estetike flamenka. Plesalka, za katero je umetnost brezmejna, si je upravičeno izbojevala pomemben prostor na svetovni plesni sceni. Z uporabo konvencionalnih kod v jeziku flamenka in raziskovanjem njegove notranjosti ter zunanjosti se je Pagésova uveljavila kot prava pionirka ustvarjanja flamenka – zvrsti umetnosti, ki se nenehno razvija in je vselej sodobna in živa. V svoji dolgoletni plesni karieri je nastopila na vseh prestižnejših odrih sveta, za svoje delo pa je prejela tudi številne mednarodne nagrade.

... Oda času ...
... Oda času ...

V Slovenijo se vrača po letu 2013, ko je odplesala Flamenko in poezija, ter 2014 z Avtoportretom. Po prvi predstavi je naša recenzentka Daliborka Podboj zapisala: "Bil je to enkraten plesni večer v objemu flamenka Marie Pagés, tudi enkratno glasbeno doživetje v sozvočju vokalov, strun kitar in plesnih korakov flamenka. Škoda, da je bil le en večer, kajti dober glas se ravno tako širi od ust do ust, in to zelo hitro, tako bi gotovo navdušenci tega večera poskrbeli, da bi se zapolnil še en večer poletnih festivalskih Križank." Zato ne ponovite napake in si že zdaj zagotovite vstopnico za enkratno flamenko doživetje na odru ljubljanskih Križank.

...
...

Za vas pa imam ponudbo, in sicer si bo nekdo od vas lahko brezplačno ogledal predstavo, saj Ljubljana Festival podarja dve vstopnici za ogled Ode času. Preprosto 'lajkajte' objavo na moji FB-strani, pripišite, zakaj vas flamenko navdušuje, označite tistega, s katerim bi šli gledat strastni flamenko, jaz pa bom izžrebala enega, ki si bo ogledal predstavo 4. julija v ljubljanskih Križankah. No če bo slučajno vreme nenaklonjeno, je rezervna lokacija Cankarjev dom. Končna lokacija bo določena na dan dogodka in objavljena na spletni strani Ljubljana Festivala www.ljubljanafestival.si, kjer tako ali tako najdete vse potrebne informacije. Ole, na ples!

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Ljubezenski valčki presenetili in navdušili!
Koreografska trojica Lukas Zuschlag, Jean Sébastien Colau in Vincenzo Veneruso na odru SNG Opera in balet Ljubljana
Življenje je vrednota znova na slovenskih odrih. Vabljeni v Postojno in Ravne!
S Katjo (Vidmar, op. u.) in plesalci nadaljujeva z uprizarjanjem predstave. Malce v druga ...
Preberi članek
Preberi članek
360°
Preberi članek
Oktober 2019
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Jorge Bucay. Nihče ne more narediti zate, kar lahko sam narediš zase
Svetovno znani argentinski psihoterapevt in pisatelj po sedmih letih spet v Ljubljani; in navdušil z zgodbami, ki so ga naučile živeti
Zajtrk v postelji z ovsenimi palačinkami
Brez napora v nov dan z mojim receptom
Preberi članek
Preberi članek