Riga, Maribor, 17.12.2018 | Barbra Drnač

Svetovno v latinu. Lakič & Potočarjeva 45.−47. mesto; Djordjevič & Gedlova 66.−67. mesto.

Starejšemladinska para sta na svetovnem prvenstvu v latinu predvsem nabirala izkušnje
Nino Djordjevič in Ana Gedl ter Nal Jakič in Jasna Potočar (foto: osebni arhiv)
Nino Djordjevič in Ana Gedl ter Nal Jakič in Jasna Potočar (foto: osebni arhiv)

Letošnje zadnje svetovno prvenstvo je pripadlo starejšim mladincem, in sicer se je v Rigi zbralo 79 plesnih parov, ki so se potegovali za naslov najboljšega para na svetu v latinskoameriških plesih. Ta naslov sta osvojila Rusa Egor Kulikov in Maria Goroško, tudi aktualna evropska prvaka. Naše barve sta zastopala dva para, in sicer Nal Lakič in Jasna Potočar, tretja z državnega prvenstva, ter Nino Djordjevič in Ana Gedl, ki sta na državnem zasedla peto mesto. Državna prvaka Matic Vučina in Tosia Robar Žerak ne plešeta več, prav tako je razpadel par, podprvaka Jan Hafner in Pina Eržen.

Nal Lakič in Jasna Potočar s trenerjem ...
Nal Lakič in Jasna Potočar s trenerjem ...

Nal in Jasna sta s tremi pari delila 45. do 47. mesto in za naš portal sporočila: "Vesela sva in hvaležna, da sva lahko zastopala Slovenijo v latinskoameriških plesih na svetovnem prvenstvu za starejše mladince. Veliko časa in volje sva vložila v najin trening, se trudila kljub zdravstvenim težavam in bolečinam. Pri tem sta nama bila v veliko oporo trener Vedran Ćelić in celotna ekipa Plesnega kluba Feniks, kjer trenirava. Spodbuda, finančna pomoč in razumevanje staršev so nama omogočili udeležbo na tekmovanju. Plesala sva dobro, ob izredno močni konkurenci parov sva z uvrstitvijo v naslednji krog zadovoljna. Želela sva si višje, z doseženim 45. mestom pa sva po dobrem letu skupnega treniranja potrdila, da se v latino plesih odlično ujameva. Hvala vsem v Sloveniji, še posebej v Novem mestu in Ljubljani, ki so za naju držali pesti in navijali. Zahvaljujeva se najinim staršem, trenerjem, sponzorjem in vsem, ki naju na različne načine podpirajo na plesni poti."

... Vedranom Čelićem ...
... Vedranom Čelićem ...

Nino in Ana pa sta delila 66. do 67. mesto. Takole sta komentirala svoj nastop: "Svetovno prvenstvo je bilo dobro organizirano. Udeležilo se ga je 79 plesnih parov in morava priznati, da nisva pričakovala, da bodo tako dobri. Najin trener je bil s plesom zadovoljen, a vseeno ni bilo dovolj za naslednjo rundo. Upava, da se svetovnega prvenstva naslednje leto spet udeleživa in izboljšava letošnji rezultat. Za to pa je potrebno še veliko dela."

... Vedran Čelič, Ana Gedl, Nino Djordjevič in Natalija Banovič (foto: osebni arhiv)
... Vedran Čelič, Ana Gedl, Nino Djordjevič in Natalija Banovič (foto: osebni arhiv)

V sodniški ekipi ni bilo slovenskega predstavnika, uradna spremljevalka obeh parov pa je bila Natalija Banovič, ki je po tekmi sporočila: "Tekma je bila lepo organizirana. Konkurenca je bila zelo močna. 45.−47. mesto sta si priplesala Nal in Jasna. To je njuno zadnje leto pri starejših mladincih. Nino in Ana sta dosegla 66. mesto. To je njuno prvo leto pri starejših mladincih, zato smo toliko bolj veseli, da sta se tega tekmovanja sploh lahko udeležila, ker do zadnjega sploh nismo vedeli, kdo bo drugi par, ki se bo lahko udeležil tega tekmovanja. Glede na rajting lestvico je to mesto pripadalo Ani in Ninotu. Oba para sta odplesala suvereno. Vedno se da odplesati še boljše, zato bodo misli in treningi usmerjeni že na naslednja tekmovanja."

Ivan Jarnec in Ana Ekart sta bila pred dvema letoma 43. ta.
Ivan Jarnec in Ana Ekart sta bila pred dvema letoma 43. ta.

Še pogled na arhivske rezultate. Lani na tekmi nismo imeli slovenskega predstavnika, predlani, torej leta 2016, pa sta Ivan Jarnec in Ana Ekart dosegla 43. mesto, Aljaž Planinšek in Kristina Zvonar pa 56. mesto. Kam pleše slovenski športni ples, pa razmišlja in verjetno buri duhove Fredi Novak v rubriki Ritem izjav.

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Mladina pleše. Glej Larsa z Marsa! Od kapljice do oceana.
Dom kulture Kamnik ter Hiša otrok in umetnosti Ljubljana v znamenju mladostnega plesa
Fredi Novak. Jaz verjamem v kvaliteto, mlajši trenerji pa v politiko lobiranja.
Zakaj nismo več tako uspešni, kot smo bili od leta 1995 do 2010, botruje mnogo faktorjev ...
Preberi članek
Preberi članek
360°
Preberi članek
December 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Kariera po karieri s Špelo Pretnar, Jernejem Damjanom, Ivom Janom in Francijem Petkom
Zavarovalnica Triglav in zavod Vse bo v redu organizirala 4. Alumni srečanje z vrhunskimi športniki ter Mladimi upi
Zdravo, Tereza! V nedeljo se z Vikijem Grošljem povzpnemo na Triglav!
Zaključek tretje sezone oddaje bo spektakularen!
Preberi članek
Preberi članek