Usti nad Labem, Sibiu, Maribor, 05.11.2018 | Barbra Drnač

Tekmovalni plesni vikend. Iliya Dobrev & Ana Mesec četrta; Stajanova delitev 46.−48. mesta.

Evropski pokal za člane v kombinaciji in svetovno prvenstvo za mladince v standardu
 Iliya Dobrev in Ana Mesec s trenerjem Blažem Pocajtom ter Žan in Ana Stajan
Iliya Dobrev in Ana Mesec s trenerjem Blažem Pocajtom ter Žan in Ana Stajan

Minuli vikend je bil za športne plesalce tekmovalen. V Usti nad Labem na Češkem, kjer se je pred časom odvijalo svetovno v disku, so parket športne dvorane Sluneta zavzeli plesalci, ki plešejo v čevljih za latin in standard. Devetinštirideseti plesni festival je ponudil lepo število tekmovanj, med njimi tudi evropski pokal v standardnih plesih za člane. Med devetnajstimi pari sta plesala tudi Iliya Dobrev in Ana Mesec, ki sta zasedla četrto mesto, za naš portal sta komentirala: "Zadovoljna sva tako s plesom kot z rezultatom. Tekma je bila lepo organizirana, imeli smo dovolj odmora med latin in standard rundami, kar je pri kombinacijskih tekmah kar redkost. Danes (v nedeljo, 4. 11., op. u.) pa pleševa tudi International standard, tako da imava pred sabo še en zanimiv dan." Iliya in Ana sta na nedeljski tekmi zasedla tretje mesto. Poleg njiju so plesali še Jure Bergant in Milana Chekanova, ki sta bila četrta, ter Akim Pekunov in Maša Kastelic, ki sta bila šesta. To tekmo je sodil tudi Blaž Pocajt, sicer trener vseh omenjenih parov.

Podelitev na evropskem pokalu (foto: FB)
Podelitev na evropskem pokalu (foto: FB)

V Sibiu v Romuniji pa se je odvijalo svetovno prvenstvo za mladince v standardnih plesih. Slovenske barve sta zastopala tretja z državnega prvenstva, brat in sestra Žan in Ana Stajan. Poleg njunega trenerja za standard, Mitje Novosela, je bila uradna spremljevalka para Natalija Banovič, ki je tudi njuna trenerka. Tokrat sta se Žan in Ana verjetno bolje počutila kot pred dobrim mesecem dni, ko ju je na svetovno prvenstvo v latinu spremljal Marko Vodnik, za katerega sta dejala, da je bil zanju "popoln tujec". Zasedla sta delitev 46. do 48. mesta, torej sta priplesala v drugo rundo. Natalija je prijazno komentirala njun nastop: "Tekma je bila organizirana tako, kot se za svetovno prvenstvo spodobi. Ana in Žan sta odplesala vsako rundo bolje. Glede na to, da je to njuno  prvo svetovno prvenstvo v standardnih plesih in da sta bila med manjšimi ter mlajšimi pari, saj je Žan star 13 let, smo z rezultatom zadovoljni. Zavedamo se, da je vedno lahko še bolje, zato so misli in treningi že usmerjeni na naslednje tekme in državno prvenstvo v standardnih plesih." Plesalo je 67 parov, glavni sodnik je bil Drago Šulek. Zmagala sta aktualna svetovna prvaka v latinu, Yaroslav Kiselev in Sofia Philipchuk iz Rusije.

Žan in Ana Stajan s trenerjem Matijo Novoselom in uradno spremljevalko ter tudi trenerko Natalijo Banovič (foto: osebni arhiv Natalije Banovič)
Žan in Ana Stajan s trenerjem Matijo Novoselom in uradno spremljevalko ter tudi trenerko Natalijo Banovič (foto: osebni arhiv Natalije Banovič)

Prihodnji vikend se na svetovno prvenstvo v kombinaciji odpravljata Jure Bergant in Milana Chekanova, in sicer v Varšavo. To bo njun prvi nastop na svetovni kombinatorski tekmi. Lani sta Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc zasedla sedmo mesto in za las zgrešila finale. Leta 2016 nismo imeli plesnega para na tekmi, sta pa zato 2015 in 2014 slavila Miha Vodičar in Nadija Bičkova. Težka naloga čaka Jureta in Milano v soboto, 10. novembra.

 

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Mladina pleše. Glej Larsa z Marsa! Od kapljice do oceana.
Dom kulture Kamnik ter Hiša otrok in umetnosti Ljubljana v znamenju mladostnega plesa
Fredi Novak. Jaz verjamem v kvaliteto, mlajši trenerji pa v politiko lobiranja.
Zakaj nismo več tako uspešni, kot smo bili od leta 1995 do 2010, botruje mnogo faktorjev ...
Preberi članek
Preberi članek
360°
Preberi članek
December 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Kariera po karieri s Špelo Pretnar, Jernejem Damjanom, Ivom Janom in Francijem Petkom
Zavarovalnica Triglav in zavod Vse bo v redu organizirala 4. Alumni srečanje z vrhunskimi športniki ter Mladimi upi
Zdravo, Tereza! V nedeljo se z Vikijem Grošljem povzpnemo na Triglav!
Zaključek tretje sezone oddaje bo spektakularen!
Preberi članek
Preberi članek