Ljubljana, 11.06.2018 | PR-CoraViento, Melita Goljevšček

Odveč srce. Doza flamenka, smeha, ženske energije, osebnih zgodb v gibu in glasbi

Plesno kulturno društvo CoraViento vabi na predstavo svojih izjemnih flamenko plesalcev
V predstavi bodo zaplesale tudi Adriana Vučković ...
V predstavi bodo zaplesale tudi Adriana Vučković ...

V Plesno kulturnem društvo CoraViento že odštevajo dneve do velikega dogodka leta. Prihodnjo nedeljo, 17. junija, se bo ob 19. uri v Šentjakobskem gledališču začel večer njihovih čudovitih plesalcev. Celo leto pridnega dela se je obrestovalo in letos plešejo, kot pravijo, še več in še bolje.
... Katarina Kuliš ...

... Katarina Kuliš ...

V prvem delu večera se bodo predstavili s koreografijami tradicionalnega flamenka, v drugem pa bo na vrsti premiera prve plesno-gledališke predstave projektne skupine PKD CoraViento, ki jo sestavljajo njihove najbolj nadobudne učenke, ženske ustvarjalke različnih generacij, narodnosti in poklicev. V jeziku flamenka se združujejo v predstavi Odveč srce (avtorji in nastopajoči: Adriana Vučković, Alla Abramova, Danijela Grgić, Katarina Kuliš, Neža Bojovič, Polonca Valič, Tomaž Pačnik; mentorstvo: Urška Centa; kostumografija: Mateja Čibej).
... Danijela Grgić ...
... Danijela Grgić ...

"Mestece je v nekaj mesecih zraslo iz niča. Zgradile so ga v eni sapi, brez želje, da bi ostalo. Brez načrtov za prihodnost. Kljub temu je obstalo in, ne da bi vedel kdaj, svoje ulice napolnilo s pristnostjo, s katero so stopale v svoj vsakdan. Z mimobežnimi pogovori, nagajivim smehom, zasanjanim iskanjem in ranljivostjo so mu nevede vdahnile dušo, živo in opazno daleč naokoli. Ustvarile so mesto s tisočerimi stranskimi ulicami, temnimi skritimi kotički, pisanimi durmi in naoknicami, vabljivimi vonjavami in vse bolj naraščajočim hrupom, ki je zvenel že skoraj kot glasba. V njem je vsaka oblikovala svojo četrt, raznoliko in drugačno od ostalih, v kateri je gospodovala ulicam in ni nikomur dolgovala pojasnila, zakaj počne to, kar je je volja. V svoji samovoljnosti so nevede pognale temelje, ki so segali tako globoko v tla, da jih ni premaknilo nič več. Nikoli. Še danes je mesto njihovo in po njem plešejo, kjer želijo,” so med drugim zapisali o predstavi.
... (foto: Blaž Fortuna)
... (foto: Blaž Fortuna)

Torej vabljeni na dvourno dozo flamenka, osebnih zgodb v gibu in glasbi, lepote, smeha, barv, morebitnih simpatičnih nezgod in vsega, kar pač sodi zraven. Dobrodošli predvsem zato, da boste tisto noč z njimi del edinstvenih in mogočnih trenutkov, ki bodo ostali.


 

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Miloš Isailović. Na oder Cankarjevega doma prihajam miren in spokojen
Pogovor s plesalcem naslovne vloge v baletu Edwarda Cluga Peer Gynt
Katja Dance Company. Najdražji plesni čeveljci za Martino Smodiš!
V izredno čast nam je, da smo se ustvarjalci in plesalci, zbrani pod okriljem Katja Dance ...
Preberi članek
Preberi članek
360°
Preberi članek
Januar 2019
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Feet Up. Lahkih nog naokrog tudi pozimi
Z Oriflamovimi izdelki bodo vaše noge lahkotnejše in privlačnejše
Vroča veganska čokolada
Enostavna vroča pijača brez sladkorja za mrzle dni
Preberi članek
Preberi članek