Kišinjev, Maribor, 01.05.2018 | Barbra Drnač

Žan Ravnikar in Zara Avsec zadnja, Jan Hafner in Pina Eržen devetnajsta!

V Moldaviji dve veliki tekmovanji; udeležba slovenskih parov bolj klavrna
Slovenska plesna ekipa pred moldavijskim parlamentom (foto: FB)
Slovenska plesna ekipa pred moldavijskim parlamentom (foto: FB)
V Moldaviji v Kišinjevu sta se minuli vikend odvijali dve veliki prvenstvi. V soboto je 34 mladinskih plesnih parov zaključilo svetovno prvenstvo v kombinaciji. Žal je naš par Žan Ravnikar in Zara Avsec, sicer državi prvak v latinu, končal na zadnjem mestu, zmaga pa je šla v Rusijo k Jaroslavu Kiselevu in Sofii Philipchuk. Brin Hlade in Laura Walter sta lani, ko sta nas zastopala, med 31 pari zasedla 24. mesto.
Žan Ravnikar in Zara Avsec sta aktualna državna mladinska prvaka v latinu. (Foto: Marko Mesec)
Žan Ravnikar in Zara Avsec sta aktualna državna mladinska prvaka v latinu. (Foto: Marko Mesec)

V nedeljo pa sta v konkurenci 27 parov na evropskem prvenstvu v kombinaciji plesala starejša mladinca Jan Hafner in Pina Eržen, državna prvaka v standardu in druga v latinu, ter zasedla 19. mesto. Par je nekako dosegel enak rezultat kot lani Ivan Jarnec z Ano Ekart, ki sta bila med 28 pari 18. Pina in Jan sta nastop takole komentirala: "Evropsko prvenstvo v desetih plesih se je odvijalo v lepi dvorani, vse je potekalo po predvidenem urniku, le plesišče je bilo zelo majhno. V Moldavijo smo prispeli že v petek, saj sva načrtovala, da bova plesala tudi ´youth latin´, vendar sem zbolela, imela sem visoko vročino in prebavne težave. Kljub temu sva odplesala po najboljših močeh in sva z rezultatom zadovoljna. Zahvaljujeva se staršem za podporo in oporo ter najinim trenerjem Tatijani (Lahvinovič Galčun, op. u.), Zoranu (Plohlu, op. u.) in Alekseyu (Galčunu, op. u.). G. Basarič (Niko, op. u.) je odlično opravljal nalogo spremljevalca, za kar se mu najlepše zahvaljujeva."  Na komentar Žana in Zare pa še čakam.
Jan Hafner in Pina Eržen sta državna prvaka v standardu (foto: osebni arhiv)
Jan Hafner in Pina Eržen sta državna prvaka v standardu (foto: osebni arhiv)

Uradni spremljevalec obeh parov je bil že omenjeni Niko Basarič: "Ko smo v petek prišli na letališče v Kišinjev, so nas organizatorji začudeno gledali, ker nas ni bilo na njihovem seznamu, čeprav je PZS (Plesna zveza Slovenije, op. u.) pravočasno sporočila, da pridemo z Dunaja. Čehe so pričakovali iz Moskve, čeprav smo skupaj leteli. Toliko o organizaciji, ker večkrat kritiziramo naše organizatorje, ki so za stopnjo boljši. Nekako so potem organizirali prevoz do hotela. Vmes je začelo deževati, tako da smo naše bivanje v Moldaviji začeli nekoliko mokri. Zelo hitro se je pokazalo sonce in vsi veseli smo pričakovali tekmovanje v soboto. Žal je s petka na soboto Pina zbolela (viroza) in smo morali odpovedati njuno udeležbo na WDSF jouth-latin tekmi. Isti dan je potekalo svetovno prvenstvo junior  ll v desetih plesih. Tekmovalo je 34 parov. Rezultati so: 1. Jaroslav Kiselev-Sofia Philipchuk, Rusija; 2. Anton Porceso Gozun-Paola Popinin, Moldavija; 3. Razvan George Batranu-Ana Maria Dica, Romunija in 34. Žan Ravnikar-Zara Avsec. Celo soboto je uboga Pina preživela v sobi blizu toaletnih prostorov. V nedeljo zjutraj se je odločila, da bo kljub slabosti tekmovala na evropskem prvenstvu za starejše mladince v desetih plesih. Med 27 pari sta za dane razmere odlično odplesala in se uvrstila v drugo rundo ter zasedla 19. mesto. Vrstni red prvih treh: 1.Vladislav Untu-Polina Baryshnikova, Moldavija; 2. German Pugachev-Ariadna Tishova,  Rusija; 3. Gedvinas Meskauskas-Ugne Bliujute, Litva. Po dolgem času je bilo tekmovanje v prelepi dvorani 'Palace of Republic'. Zaradi tega je bilo plesišče nekoliko manjše in kvadratne oblike, kar je vnašalo dodatno zmedo med plesalce," je bil komentar Nika po tekmi.
Matic Vučina in Tosia Robar Žerak pa sta državna starejšemladinska prvaka v latinu (foto: Marko Mesec)
Matic Vučina in Tosia Robar Žerak pa sta državna starejšemladinska prvaka v latinu (foto: Marko Mesec)

Na tekmi je bil tudi par Matic Vučina in Tosia Robar Žerak, ki je na odprti tekmi v latinskoameriških plesih med starejšimi mladinci zasedel 17. mesto med 48 pari, med člani pa delitev 31.-32. mesta med 49 pari. Slovenskih sodnikov na tekmi ni bilo.
Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Ljubezenski valčki presenetili in navdušili!
Koreografska trojica Lukas Zuschlag, Jean Sébastien Colau in Vincenzo Veneruso na odru SNG Opera in balet Ljubljana
Članice 2 z bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu v hip-hopu
V sredo, 16. 10. 2019, je v nemškem Bremerhavnu potekalo svetovno prvenstvo v hip ...
Preberi članek
Preberi članek
360°
Preberi članek
Oktober 2019
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Magnetista. Prevzemite nadzor nad igro privlačnosti!
Oriflame je k svoji paleti dišav dodal še eno parfumsko vodo, ki dokazano privlači
Zajtrk v postelji z ovsenimi palačinkami
Brez napora v nov dan z mojim receptom
Preberi članek
Preberi članek