Ljubljana, Brežice, 07.02.2018 | Melita Goljevšček, PK Lukec

Lukec Open. Plesna poslastica v Brežicah. Fantastično vzdušje, poleg pokalov tudi denarne nagrade

Na dogodku v brežiški športni dvorani se je zbralo več kot 1100 plesalcev modernih tekmovalnih plesov iz 52 različnih plesnih klubov in šol iz Slovenije, Hrvaške ter Srbije

V soboto, 3., in nedeljo, 4. februarja 2018, je Plesni Klub Lukec v Športni dvorani Brežice izvedel že 4. 'Master Dance Festival' Lukec Open. Na festivalu se je tokrat predstavilo več kot 1100 plesalcev modernih tekmovalnih plesov iz 52 različnih plesnih klubov in šol iz Slovenije, Hrvaške ter Srbije. Festivala se je udeležilo tudi več kot 100 plesalcev iz domačega Plesnega kluba Lukec.

...
...


S svojimi nastopi so si seveda priplesali tudi priznanja; zlato so prejeli: Force, urban skupine formacije (plesalci PK Lukec in Plesni Val Celje), ki so zmagali še v svoji kategoriji; elitno srebrno priznanje: Problem, urban skupine mladinci, Mad Tamptation, urban skupine člani; srebrno priznanje: Ray, urban skupine seniorji, ki so si priplesali še zmago v svoji kategoriji.

...
...


Elitno bronasto priznanje so si priplesali: Purple Fire, jazz skupine mladinci, ki so k temu dodali še zmago v svoji kategoriji, Gloruous Squad, urban formacije otroci, Madness, urban formacije mladinci, So What, urban formacije seniorji, ki jim je pripadla še zmaga v svoji kategoriji; bronasto priznanje so osvojili: Žana Colarič, modern solo mladinci, Harem Passion, orient skupine seniorji, ki so ob tem še zmagali v svoji kategoriji,  More Than You Know, urban formacije otroci, Liga prvakov, urban formacije otroci.

...
...


V posebnem tekmovanju 'Urban battle challenge' so sodelovali tudi plesalci: Korina Vintar, Svit Sevšek, Maruša Grmšek, Ema Zildžović, Zala Popijač ter Koni Krala Kerin in Mark Gerjevič, slednja sta si uspela priboriti mesto v izločilnih bojih med 16 najboljšimi.

...
...


Plesni festival se je končal z 'Master dance gala' večerom, na katerem se je predstavilo 20 najboljših skupin in formacij omenjenega dogodka. Med njimi so bile tudi tri skupine Plesnega kluba Lukec; barve domačinov so zastopali plesalci skupine Mad Temptation Eva Krošelj, Maja Koretič Urbanč, Maša Tekavčič, Nina Škoberne, Ana Škoberne, Kaja Popelar in Neja Tomše, plesalci skupne Problem Zoija Hana Kozole, Korina Vintar, Svit Sevšek, Valentina Pirc, Maruša Grmšek, Stela Resnik in Ana Jurman ter plesalci skupine Force Maja Koretič Urbanč, Maša Tekvačič in Mark Gerjevič skupaj s plesalci Plesnega Vala Celje.

...
...


Zmaga na 'Master dance gala' večeru je pripadla plesalcem skupine Force, ki jo sestavljajo plesalci PK Lukec in Plesnega Vala Celje. Drugo mesto si je priplesala skupina Moonlight iz Plesnega društva Libero, 3. mesto pa formacija Bad Things iz Plesnega kluba Bolero iz Ljubljane. Najboljšim solistom, parom ter zmagovalcem gala večera so v letos podelili za 2430 evrov namenskih denarnih nagrad za nadaljnje usposabljanje in razvoj plesalcev.

Azra Selimanović je vodila plesni dogodek.
Azra Selimanović je vodila plesni dogodek.


Za odlično vzdušje je poskrbela voditeljica festivala Azra Selimanovič, plesne točke pa so ocenjevali: Vika Kozakova iz Slovaške, Slobodanka Tintor iz Hrvaške, Gordana Oreščanin in Dušanka Dekić iz Srbije ter Željko Božič, Matic Zadravec, Nejc Osovnikar in Dušan Vodlan iz Slovenije.

...
...


Vzdušje v napolnjeni brežiški dvorani je bilo fantastično in festival je tudi letos požel ogromno pozitivnih odzivov, zato 'Lukci' z veseljem napovedujejo njegovo nadaljevanje tudi v letu 2019.

... Foto: Aleksandar Živaljević (Girafon Studio)
... Foto: Aleksandar Živaljević (Girafon Studio)

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Evropsko v standardu. Trener Blaž Pocajt zadovoljen z 29. in delitvijo 50.–51. mesta naših parov.
Iliya Dobrev in Ana Mesec sta zasedla 29. mesto, Jure Bergant in Milana Chekanova pa delitev 50.–51. mesta
Danilo Rošker. Še veliko ustvarjalnega navdiha in uspešnih predstav!
Draga Valentina, ob tvojem visokem umetniškem jubileju se ti želim najprej zahvaliti ...
Preberi članek
Preberi članek
360°
Preberi članek
Februar 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Šopek Cankarjevih pisem. Razkrita človeška podoba velikega umetnika
Pisma so tudi slavospev Rožniku in izraz hvaležnosti ljudem, pri katerih je Ivan Cankar živel
Veganski bananini krofi
Tudi krofi brez sladkorja so lahko sladki in slastni
Preberi članek
Preberi članek