Ljubljana, Litija, 01.02.2018 | Matevž Česen

Prvi letošnji pokalni turnir v modernih tekmovalnih plesih. V Litiji več plesalcev kot kdajkoli prej

Bilo je nekaj novih koreografij, a še vedno tudi veliko starih
Disco, disco ...
Disco, disco ...
Začela se je sezona 2018 za moderne tekmovalne plese. Minuli vikend smo prvič po letu 1991 gledali tekmo v Litiji, ki jo je pripravilo Plesno športno društvo NLP pod vodstvom Nataše Lovše Pepelnak in v organizacijski izvedbi Tadeja Premka.
Tadej Premk v akciji ...
Tadej Premk v akciji ...

Na prvi pokalni turnir, na katerem tekmovalci zbirajo točke za oblikovanje reprezentance in hkrati s tem si pridobijo kvalifikacijo za nastop na državnem prvenstvu, se je prijavilo več plesalcev kot kadarkoli prej. Morda je temu botrovalo tudi to, da letos ni bilo prvega pokalnega turnirja že v novembru oziroma bolj ali manj isti tekmovalci tekmujejo v več zvrsteh in posledično so tekmovanja mnogo večja.
...
...

Tako smo v sobotnem tekmovalnem delu imeli celo dve plesišči, a kljub temu se je prireditev začela pred deveto uro zjutraj in končala nekaj po enajsti uri zvečer. Organizator je bil suvereno kos celotnemu dogajanju, vse je teklo hitro in gladko brez zapletov. Dvorana je bila zelo lepo pripravljena in številni sponzorji so za najboljše tekmovalce pripravili tudi nagrade. Med tekmovanjem sta bila organizirana celo brezplačni izlet in ogled rudnika Sitarjevec za vse tiste, ki jim je čas to dopuščal.
...
...

Prvi dan je bila dvorana polna gledalcev, medtem ko je bila drugi dan manj obiskana, čeprav so organizatorji vsem prebivalcem Litije velikodušno ponudili brezplačni vstop. Prijazni sodelavci Plesnega športnega društva NLP so se trudili, da bi bilo vzdušje prijazno in veselo, a kljub temu se je čutila tekmovalna napetost.
...
...

Videli smo kar nekaj novih koreografij, a še vedno tudi veliko starih. Znova je bil opazen prehod plesalcev iz enega v drug klub, kar očitno postaja zadnja leta trend. Sprva se je to začelo pri street disciplinah, čedalje več je tega tudi pri art disciplinah. Kot je ponavadi na tekmovanjih, so bili eni zadovoljni bolj, drugi manj. Sodniške ocene so bile v večji meri jasno odločene, kdo je boljši in kdo slabši. Ko kot zunanji opazovalec gledaš tekmo, je jasno, kdo je res dober in kdo pač ne, veliko pa je povprečja, zato je razumljivo, zakaj so sodniške ocene tako raznolike.
...
...

"Ko se sprijazniš, da gre pri plesu pri ocenjevanju za zelo subjektivno mnenje, je lažje, ko tekmuješ zato, da bi bil ti boljši in ne proti drugim, je se lažje, in ko nehaš misliti, kaj si drugi mislijo, je več možnosti za obvladovanje treme in posledično boljšega nastopa," pravi športni psiholog Aleš Markl Vičič, ki sem ga pred nekaj dnevi poslušal na njegovem seminarju. Prva tekma v sezoni je bila konkretno naporna in prihodnji pokalni turnir je že čez štirinajst dni, zato srečno vsem plesalcem v novi sezoni!
Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Mladina pleše. Glej Larsa z Marsa! Od kapljice do oceana.
Dom kulture Kamnik ter Hiša otrok in umetnosti Ljubljana v znamenju mladostnega plesa
Fredi Novak. Jaz verjamem v kvaliteto, mlajši trenerji pa v politiko lobiranja.
Zakaj nismo več tako uspešni, kot smo bili od leta 1995 do 2010, botruje mnogo faktorjev ...
Preberi članek
Preberi članek
360°
Preberi članek
December 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Kariera po karieri s Špelo Pretnar, Jernejem Damjanom, Ivom Janom in Francijem Petkom
Zavarovalnica Triglav in zavod Vse bo v redu organizirala 4. Alumni srečanje z vrhunskimi športniki ter Mladimi upi
Zdravo, Tereza! V nedeljo se z Vikijem Grošljem povzpnemo na Triglav!
Zaključek tretje sezone oddaje bo spektakularen!
Preberi članek
Preberi članek