Bratislava, Čengdu, Ljubljana, 10.09.2017 | Barbra Drnač

Napet plesni vikend. Dve svetovni in evropsko prvenstvo za športne plesalce!

Bratislava in Chengdu, gostujoči mesti standardnega plesa
Pina Eržen, Jan Hafner, Ana Ekart in Ivan Jarnec s slovensko zastavo na svetovcu.
Pina Eržen, Jan Hafner, Ana Ekart in Ivan Jarnec s slovensko zastavo na svetovcu.
Zdaj se je začelo zares. Naši športni plesalci so 'spakirali' kovčke, v katerih so imele glavno besedo obleke za standardni ples, in se podali na parket svetovnih in evropskih prvenstev. Najprej v Bratislavo, kjer se je v petek odvijalo evropsko prvenstvo za starejše mladince in je zmagal italijanski par Marco Bodini in Kristina Chartonuaite. V konkurenci sedeminpetdesetih parov sta tekmovala tudi dva naša para. Državna prvaka Ivan Jarnec in Ana Ekart sta za šest mest izboljšala lanski rezultat in pristala na osemnajstem mestu. Ana je takoj po tekmi za naš portal sporočila: "Odplesala sva po svojih najboljših močeh. Uradna tekmovanja so za naju vedno nekaj posebnega in jih odpleševa z vso odgovornostjo. Z osvojenim 18. mestom in svojim plesom sva zadovoljna, čeprav misliva, da bi nekaj parov še lahko prehitela in se približala polfinalu. Zahvaljujeva se trenerjem, navijačem ter čevljarstvu Peta. Veseliva se prihodnjih tekmovanj."
Ivan in Ana s trenerjema Brankom in Alenko Bohak, ki je spremljala oba naša para.
Ivan in Ana s trenerjema Brankom in Alenko Bohak, ki je spremljala oba naša para.

Peta z državnega prvenstva Jan Hafner in Pina Eržen pa sta na svojem prvem svetovnem v tej starostni kategoriji pristala na repu tekmovanja. Delila sta 49. do 50. mesto, izjave nista podala, čeprav sta jo še pred tekmo obljubila. Uradna vodja naše ekipe je bila Alenka Bohak, ki je ažurno za naš portal komentirala prvenstvo: "Evropsko prvenstvo v standardnih plesih za starejše mladince so tokrat pripravili v Bratislavi. Dvorana, v kateri je ponavadi tekmovanje, je bila letos zasedena, zato so bili organizatorji primorani zamenjati prizorišče. Nova lokacija je bila kongresna dvorana v hotelu Hilton. Samo plesišče je bilo sicer dovolj veliko, tudi sedežev je bilo dovolj, vendar zelo malo prostora za pare in trenerje ob plesišču. Ampak to ni motilo parov, ki so želeli pokazati svoje najboljše plesanje. Jan Hafner in Pina Eržen sta še 'mlada starejša mladinca''. Opažam, da lepo in načrtovano trenirata, vse pa potrebuje svoj čas. Imata pa voljo in rada plešeta, kar sta pokazala z dobro prezentacijo. Ivan Jarnec in Ana Ekart sta že zrela starejša mladinca, saj bosta z novim letom prestopila med člane. S tremo na velikih tekmovanjih sta opravila, zdaj se lahko mirno osredotočita na kakovost plesanja. Uvrstitev med 24 najboljših parov je bila pričakovana, plesanje več kot suvereno, saj ju z Brankom (Bohakom op. u.) tako dobro še nisva videla plesati Seveda si vedno misliš, da bi rezultat lahko bil boljši, ne glede na to sem prepričana, da sta lahko nase in svoje skupno delo ponosna. Lep pozdrav iz Bratislave, vsem!" V sodniškem panelu nismo imeli slovenskega sodnika.
Mladinska ekipana čelu z Miho Vodičarjem (foto: FB)
Mladinska ekipana čelu z Miho Vodičarjem (foto: FB)

V okviru plesnega vikenda v Bratislavi je v soboto, 9. septembra, potekalo tudi svetovno prvenstvo za mladince. Tekmovalo je 66 parov, Branko Bohak je bil glavni sodnik. Na pot k čim boljši uvrstitvi sta se podala državna prvaka Brin Hlade in Laura Walter, ki sta pristala na sedeminpetdesetem mestu. "To je bilo najino prvo svetovno prvenstvo. Bilo je zelo zanimivo, ker sva lahko videla ostale plesne pare in zdaj veva, kaj še morava narediti. Bila je lepa izkušnja. Malo je bilo prisotne nervoze, zaradi katere je bilo prisotnih nekaj napak. Rezultat je pač takšen, kot je, ampak midva trenirava naprej s polno paro," sta suvereno komentirala včerajšnjo tekmo Brin in Laura.
Nino in Ana s trenerko Natalijo Banovič pred tekmo in na ...
Nino in Ana s trenerko Natalijo Banovič pred tekmo in na ...

Boljšo uvrstitev sta, prav tako na svojem prvem svetovnem prvenstvu, zasedla državna podprvaka Nino Djordjevič in Ana Gedl. Delitev 54. do 56. mesta je zanju velik uspeh. Ana in Nino pravita: "V prvem kolu nisva plesala najbolje, bila je prisotna tudi trema; v redancu pa sva plesala dosti bolje in bolj sproščeno. Z uvrstitvijo sva zelo zadovoljna, izpolnila in presegla sva svoja pričakovanja. Nisva pričakovala, da imava možnosti, da prehitiva Brina in Lauro. To je bilo najino prvo svetovno prvenstvo, zato sva z uvrstitvijo še toliko bolj zadovoljna. Hotel, v katerem smo prebivali, je bil zelo dober, v dvorani pa ni bilo veliko prostora, da bi se lahko lepo preoblekli in ogreli. Rada bi se zahvalila trenerjem, in sicer Nataliji Banovič, Matiji Novoselu in Blažu Pocajtu, staršem in motivatorju Robiju Močniku." 
... parketu. (foto: FB)
... parketu. (foto: FB)

Uradni spremljevalec obeh parov je bil Miha Vodičar, ki pa se kljub moji dvakratni prošnji za komentar do zaključka članka žal ni odzval. Miha, sicer zaposlen v Športni enoti Slovenske vojske od lanskega decembra na dolžnosti vojaka, pozablja, da ga je na pot poslala Plesna zveza Slovenije, ki je financirana z državnim proračunom. Nekomunikacije mu seveda ne bo dovolila ekipa PK Bolero, kjer bo Miha z letošnjo sezono postal tudi vodja sekcije za standard in latin. Padajo tudi stave, kdo od tekmovalnih parov bo prvi, ki bo presedlal v Bolerovo ekipo.
Članska četverica na rdeči preprogi večer pred tekmovanjem (foto: WDSF)
Članska četverica na rdeči preprogi večer pred tekmovanjem (foto: WDSF)

Že v četrtek pa se je članska ekipa na čelu z Markom Vodnikom podala na Kitajsko. Čengdu je prizorišče letošnjega svetovnega prvenstva, ki se je za oba naša para že končalo. Državna prvaka Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc sta zasedla 32. mesto, državna podprvaka Iliya Dobrev in Ana Mesec pa delitev 47. do 48. mesta. Marko Vodnik je profesionalno in takoj po tekmi sporočil naslednje misli: "Organizacija je bila zelo dobra. 71 parov iz 44 držav. Čengdu se kot mesto in pokrajina močno usmerja v turizem in šport. Prvo kolo sta oba para odplesala zelo dobro. Vlad in Naja sta prišla direktno med 48 parov, Iliya in Ana preko redanca. Oba sta odplesala to rundo zelo dobro in sta na dobri poti za boljšimi rezultati." Med sodniki sedi Luca Bussoletti, ki je s Tjašo Vulič nekoč plesal za Slovenijo. Oba para sta mi komentar obljubila v torek, ko se ekipa vrne domov.
P.S. Po zaključku članka se je končno odzval tudi uradni spremljevalec mladinskih parov Miha Vodičar: "Nisem pozabil na izjavo. Tekmovanje je bilo lepo organizirano, dvorana je bila majhna, kar je obiskovalcem povzročalo malo nevšečnosti, se pa je energija okrog parketa zato toliko bolj čutila. Glede nastopa naših parov lahko povem, da so pridni, pridno trenirajo, da pa bi se lahko kosali z najboljšimi, bodo morali še veliko delati. Najbolj zagnanim bo vedno uspelo. Pri nastopu je bila prisotna nervoza, ki bi morala s konstantnimi nastopi na večjih tekmovanjih izginiti. Verjamem, da jim bo s trudom in ljubeznijo do plesa to tudi uspelo. Lep pozdrav, Miha Vodičar."
Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
 • Plesni čevelj
 •   |   12.9.2017  |  
 • 22:26
 • Hlade končno mestu ki si ga zasluži. Jarnec bravo iskrene čestitke!!!
 • Preberi članek
  Preberi članek
  Predstava De-set odpade. Plesalec Michal Rynia − zlom desetega rebra!
  Za 16. oktober napovedana premiera MN Dance Company se prestavi!
  Paraplesalci na mednarodnem tekmovanju na Poljskem uspešni!
  Minuli vikend je na Poljskem potekalo mednarodno tekmovanje v plesih na vozičku. Trije pari ...
  Preberi članek
  Preberi članek
  360°
  Preberi članek
  Oktober 2019
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  Preberi članek
  Preberi članek
  Preberi članek
  Preberi članek
  Jorge Bucay. Nihče ne more narediti zate, kar lahko sam narediš zase
  Svetovno znani argentinski psihoterapevt in pisatelj po sedmih letih spet v Ljubljani; in navdušil z zgodbami, ki so ga naučile živeti
  Zajtrk v postelji z ovsenimi palačinkami
  Brez napora v nov dan z mojim receptom
  Preberi članek
  Preberi članek