Ljubljana, 01.09.2017 | Barbra Drnač

Tudi hiphoper Jan Marolt obuva latin in standard plesne čevlje

Predstava Dance Amore povezuje vse plesne zvrsti
Jan Marolt bo nastopil v predstavi Dance Amore. (Foto: osebni arhiv)
Jan Marolt bo nastopil v predstavi Dance Amore. (Foto: osebni arhiv)

Ni dvoma, da si je avtor plesne predstave oziroma plesnega spektakla Dance Amore, Jurij Batagelj, spretno zamislil povezovanje plesnih stilov. Čeprav bo Dance Amore temeljil na latinskoameriških in standardnih plesih, ne bo manjkalo ne hip-hopa, ne jazza, šova, moderna, saj je ekipa tako raznolika, da jaz veselo ploskam takšnemu povezovanju. Danes je ples res čisto vse.

...
...


Zato se je povabilu k sodelovanju odzval tudi Jan Marolt, sicer član skupine Artifex, ki pa je povezovanja navajen, saj so vrata Artifexa vedno odprta vsem ne glede na plesno ali klubsko pripadnost. "Projektu Dance Amore sem se pridružil, ker me že od nekdaj veseli nastopanje na večjih odrih, saj se tam počutim najbolj živega to so trenutki, vredni vsega napora in truda, ki ga plesalci vsakodnevno vlagamo v plesnih dvoranah, in to je priložnost, kjer bomo svojo strast lahko delili z obširnim občinstvom. V zadnjem času se navdušujem nad gledališkimi predstavami, ki so v povezavi s plesom in izražanjem prek giba, tako da sem ob Jurijevi predstavitvi celotnega projekta z veseljem sprejel povabilo, saj sem tako stopil ob bok slovenskim plesalcem, ki sodijo v sam svetovni vrh. Mislim, da je ideja združitve plesalcev iz različnih plesnih zvrsti genialna, saj se bodo vsi stili povezali v smiselno celoto, ki ji Slovenija še ni bila priča."

...
...


V predstavi Dance Amore bo skupaj z Aljošo Moderndorferjem, tudi hiphoperjem, upodobil komični par delavcev. "Moja vloga je delovodja na gradbišču, italijanskih korenin, ki se spogleduje z vsakim mimoidočim dekletom, ob svojem podrejenem pa želi delovati bolj možato in samozavestno."

...
...


Prav gotovo bo zanj največji izziv skozi ta lik in karakter s plesom predstaviti zgodbo z repom in glavo. "In jasno ob vseh profesionalnih plesalcih latinskoameriških plesov, ob skupnih plesnih vložkih delovati kolikor je možno enakovredno."

...
...


Prepričan je, da ljudje radi gledajo tovrstne predstave, ker si želijo sprostitve in zabave. "Vsega tega bo v tem šovu ogromno, poleg zanimivega scenarija bodo imeli možnost opazovati tudi vrhunski ples, takih priložnosti pa v Sloveniji ni prav veliko. Trenutno potekajo intenzivne priprave, saj do premiere ne manjka več veliko, tako da se večino časa ukvarjamo z dramaturgijo, da bodo vse koreografije delovale na odru kar najbolje." 
Res je, do premiere, ki bo 8. septembra, ni več daleč. Ponovitvi si lahko ogledate še dan pozneje, torej 9. septembra, na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma v Ljubljani.

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Zvezde plešejo drugič. 'Toti par', Natalija Bratkovič in Arnej Ivkovič, izpadel prvi!
Odlična uvodna točka, plesni kostumi na precej višji ravni kot v prejšnji sezoni; v pričakovanju strokovnejših komentarjev Andreja Škufce in Katarine Venturini
Nataša Kočar. Ankh je dih življenja
Ankh je močan star simbol, vseprisoten na stenah egipčanskih templjev in grobnic ter predstavlja osnovno življenjsko energijo, dar življenja ...
Preberi članek
Preberi članek
360°
Preberi članek
Marec 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Praznujte pomlad z Oriflamom. Podarite si šopek ljubezni.
V novem, marčevskem katalogu vas čaka poleg številnih kozmetičnih izdelkov tudi veliko modnih dodatkov
Tretje mesto za Teresamisu na izboru Najbolj zdrav prehrambeni blog Slovenije
Dobra novica prinaša dobro akcijo. Poklanjam merilne skodelice in deske za rezanje!
Preberi članek
Preberi članek