Ljubljana, 03.01.2017 | Daliborka Podboj

Umetniški presežki plesne scene minulega leta

Pestro dogajanje, obilo dobrega, a nujna koordinacija
Predstava Globina pogleda tandema Aleksova&Petrič (foto: Darja Štravs Tisu)
Predstava Globina pogleda tandema Aleksova&Petrič (foto: Darja Štravs Tisu)

Ob koncu decembra 2015 se je zgodil koreografski umetniški vrhunec tega leta, in to 29. decembra, ko je bila premierno uprizorjena predstava Milana Tomašika & Co z naslovom Železno modra / Silver Blue, ki se je tudi v letu 2016 še vedno uvrščala med koreografske stvaritve, ki sodobni plesni sceni prispevajo svežino ter umetniški presežek, ko se je pod koreografskim vodstvom Milana Tomašika smiselno povezoval čas baroka s sedanjikom in se je razgalila človeška narava nepredvidljivih izbruhov, nasilja ter obžalovanja. Ko pa se sile izbruhov umirijo, potem steče mirovna faza in se človeška obličja ovijejo s šarmom gledališke maske 'commediie dell´arte', soustvarjalci in izvajalci predstave Alessandro Solima, Tina Valentan, Špela Vodeb in Milan Tomašik lahko znova ter na novo gradijo svoj novi pohod na odru gledališča, življenja.

Silver blue
Silver blue


Tudi ob koncu leta 2016 so tri koreografinje Jana Menger, Rosana Hribar in Maša Kagao Knez poskrbele za premierno presenečenje, ko so koreografsko inovativno posegle v kultno partituro Igorja Stravinskega Posvetitev pomladi, tudi zasnovale koreografski triptih z istim naslovom, tri izvirne oblike ritualnega obujanja življenja ob soustvarjanju ritma in glasbenih priredb (Tomaž Gorkič, Ana Pandur, Marjan Stanič, Marko Hatlak, Issiak Sanou, Joseph Nzobandor Jose, Murat).  

Posvetitev pomladi (foto: Sunčan Stone)
Posvetitev pomladi (foto: Sunčan Stone)


Režiser in koreograf Matjaž Farič je v svoji novi predstavi Synesthesia premišljeno izpostavljal čutne sfere, ki se zaznajo kot soobčutje, ko se npr. ob rezu limone začne ustna votlina polniti s slino … V tem primeru sinestezija ni bolezenski pojav, temveč naraven odziv na čutne predstave, na katere se ljudje odzivamo z lastnimi čutili. V Faričevem umetniškem jeziku pa se jasno stilizira interakcija medsebojnih odnosov, kjer živalske maske na glavah izvajalcev dopolnjujejo in aktivirajo tudi nove čutne zaznave.

Synesthesia (foto: Sunčan Stone)
Synesthesia (foto: Sunčan Stone)


Med te tri omenjene koreografske inovacije prištevam še letošnji plesni projekt Kaje Lorenci Morda na videz kdaj kot vsi ljudje, ko je v jeziku gibalnega minimalizma in izrisanih gestikulacij stekel znakovni pogovor med skupino plesalcev, ki se med seboj čutijo, komunicirajo in snujejo nove vezi v domišljeno zasnovanem gibalnem pogovoru in mimohodu tišine na poti od enega do drugega konca odra.
Skupna zasnova vseh štirih omenjenih koreografskih projektov je konceptualno poglabljanje v nove in izvirne strukture ter povezave v sferah plesne, glasbene in gledališke umetnosti, ko se na umetniškem tronu izpostavlja on, človek, njegova nrav, telesna substanca in zanj značilni čustveni odsevi.

Morda na videz kdaj kot vsi ljudje (foto: Nada Žgank)
Morda na videz kdaj kot vsi ljudje (foto: Nada Žgank)


Neinstitucionalna sodobna plesna scena posega prav v višine slovenskih umetniških obzorij, se vidno povezuje z raznolikimi poljanami  umetnosti in novodobnimi plesnimi trendi, tudi okviri z najnovejšimi scenskimi tehnologijami, tako da ni opaziti večjih razlik med našimi sodobnimi plesnimi uprizoritvami in tistimi, ki gostujejo pri nas ali se jim sledi v tujini, nasprotno smo kar velikokrat v bleščečem ospredju. In čeprav plesna umetnost posega po ustvarjalnih vrhovih, pa državna finančna pomoč skopo krči financiranje, namenjeno prav tej naši najmlajši umetnosti, in to v tolikšni meri, da je koreografinja in plesalka Janja Kajič tem nevzdržnim razmeram posvetila avtorski solo temačnih misli: Cianoza, ki se dogaja v urah teme v parku ob Gradaščici na Barjanski cesti. Zaradi teh razmer mnogi naši sodobni umetniki iščejo možnosti preživetja v tujini ter v sferah drugih odrskih in pouličnih umetnosti.

Svitanje (foto: Nada Žgank)
Svitanje (foto: Nada Žgank)


Celjanka, koreografinja in plesalka Estela Žutič usmerja svoj plesni opus bolj na mednarodno sceno, čeprav deluje tudi doma. Na odru Plesnega Foruma Celje je izpisala svoje intimne misli v solističnem plesnem performansu Svitanje, ko svojo osebno prtljago končno odloži na gledališki sceni in je Svitanje njen svit novega jutra, ki ga dramatično spleta v temi tišine in v plamenu sveč (premiera v letu 2015, ogled pa na reprizi 2016).

Rdeča – sled (foto: Sunčan Stone)
Rdeča – sled (foto: Sunčan Stone)


Avtorski solo projekti so se kar vrstili na plesnem prizorišču, tudi v obliki glasbeno-plesnih improvizacij Neforma / Zavod Sploh na odru KC Španski borci, kuratorja pa Katja Legin in Jošt Drašle. V ospredje umetniških izvedb postavljam avtorska solo projekta Rdeča Sled Matjaža Fariča in Solo Milana Tomašika. Solistični projekt Matjaža Fariča Rdeča Sled je nastal ob 30. obletnici njegovega umetniškega ustvarjanja na plesni sceni, je njegov intimni izliv zrelega razmišljanja petdesetletnika, ki je povsem doma na gledališkem odru. 

Solo
Solo


Sodobnemu plesalcu in koreografu Milanu Tomašiku prav gotovo ne primanjkuje ustvarjalnega navdiha, kar je bilo možno videti tudi v njegovi avtorski predstavi Solo 2016, obdani s plesno poetiko njegovih koreografskih obzorij. Da pa so naši koreografi začeli brskati po globelih svoje notranjosti ter bolečinah občutkov, v določenih izpovedih predstavlja že kar odrski odsev obstoječega stanja naših svetovnih dni. 
Ekspresivni izbruh psiholoških stanj in misli avtorice ter koreografinje Vite Osojnik v predstavi Nosila sem tuje otroke je ena teh uspešnic, kjer se v novodobni tehnologiji videoprojekcije senčijo notranja čutna stanja ter svet misli, medtem ko na odrski sceni v teku vsakdana prijadrajo na plan zatrti občutki možnih neizpetih želja.

Kalipso (foto: Nada Žgank)
Kalipso (foto: Nada Žgank)


Svoje miselne sfere je v sceni odra mrežila ter čutno razpredala tudi Tina Valentan v predstavi Kalipso, poimenovani po grški boginji enakega imena, ko je ob didaktičnem poigravanju z malimi in velikimi jajčeci snovala performans o ženski specifiki, o njej – matici življenja. Tina se je tako znova predstavila kot domiselna animatorka, ki na sceni odra večpomensko in metaforično izpisuje obstoječe pozicije ženske v današnji patriarhalni družbi.

V objemu sprožilca
V objemu sprožilca


Slovenski plesalec in koreograf Jernej Bizjak, nekoč plesalec in koreograf Kazine, nastanjen in delujoč na Danskem, je nenadoma pristal na naši sodobni sceni, presenetil kot dober pedagog, predvsem pa s svojim dobro insceniranim plesnim prvencem V objemu sprožilca ali pot do točke nič, ko je na odru realno zarezal v pereče bolezensko stanje naših dni, v depresijo, ki se širi na vseh področjih družbe, ko lovi že šolske generacije, v zanj značilnih gibalnih sintezah pa sugestivno izpostavil to psihično bolezensko stanje sedanjega časa.

Silhueta
Silhueta


Mariborčanka Tina Dobaj je ob koncu leta v svoji novi koreografski postavitvi Silhueta spevno jadrala po zgodovinski mistiki Minoritske cerkve, ko se je na visokih in gladkih cerkvenih stenah ilustriral gibljivi senčni svet, se krčil ter širil ob avtorski glasbi Andreja Hrvatina in ob projekcijski tehnologiji svetlobnih manipulacij, ko se je senčila plesalkina gibalna poetika.

Sinkopa (foto: Drago Videmšek)
Sinkopa (foto: Drago Videmšek)

 
V povezavah različnih plesnih praks s sodobnim plesom je v ospredje stopila tudi pedagoginja in plesalka flamenka Ana Pandur Predin, ki v svoj plesni projekt Sinkopa ob glasbenih soustvarjalcih Mauricio  Valdés in Jure Pohleven na izviren način vpleta znanost ter jo tudi umetniško povezuje z glasbenimi oblikami.

Hweol (foto: Sunčan Stone)
Hweol (foto: Sunčan Stone)


Akademsko poglobljeno pa so se trije diplomanti SBP Univerze Linz združili v plesnem prvencu Hweöl (avtorja in izvajalca Jerca Rožnik Novak in Leon Marič, avtorska glasba in izvedba Kaia Strobla), svoje ustvarjalne silnice pa študijsko usmerili na področje kinetike in vrtenja,   jih tudi inteligentno vpletali v pore življenja.

Zasledovalci sreče (foto: Andrej Lamut)
Zasledovalci sreče (foto: Andrej Lamut)


Mednarodna plesna skupina EnKnapGroup deluje pod umetniškim vodstvom koreografa Iztoka Kovača, za seboj pa ima že več kot trideset koreografskih stvaritev, ki so nastajale z različnimi domačimi in tujimi koreografi; je prav gotovo plesna skupina, ki na široko in veliko posega po poljanah plesne umetnosti. V letu 2016 so uprizorili tri predstave treh ustvarjalnih zvrsti: plesne lupinge ali zahtevne akrobatske oblike v koreografski postavitvi Guya Naderja in Marie Campos Loop du Loop, potem se še osebnostno luščili v koreografiji Adrienn Hód Pearl, ob koncu leta pa se predstavili kot pravi ameriški kavboji v predstavi Zasledovalci sreče po scenariju Pavola Liške in Kelly Cooper.

Žepi polni zvezd (foto: Drago Videmšek)
Žepi polni zvezd (foto: Drago Videmšek)


Poseben status in umetniško usmeritev na naši plesni sceni izkazuje koreograf Branko Potočan, za katerega so v Cankarjevem domu organizirali Mali plesni simpozij ob njegovih 30 letih delovanja na sodobni plesni sceni. Potočan ni poseben zato, ker prihaja iz naših Revirjev in tam širi plesne poljane, njegova posebnost je skrb za mladi rod plesalcev, ki jih oblikuje in ki nastopajo v njegovi plesni skupini Fourklor, je tudi njegova usmeritev v sceno fizičnega gledališča, kjer prevladujejo zahtevna akrobatska ter fizična sosledja, so tudi neposredne vezi s cirkuškimi umetniki ter orodji na vrtečih se višavah in je njegov izredni socialni čut do tistih, ki se ne morejo gibati ali se gibljejo drugače, ko jim lica ožari nasmeh, ker so bili sestavni in kreativni del njegove uprizoritve. Tako je izzvenela tudi njegova nova premiera Žepi polni zvezd, ko so se premagovale fizične ovire in zapleti, ki tako kot zmage v življenju vselej prispevajo k radosti, kot v pogovoru poudari Branko.

Liquid Anonymus (foto: MM)
Liquid Anonymus (foto: MM)


Za mladi slovenski plesni rod že več kot trideset let skrbi Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD RS, prej ZKOS); na letošnjem mednarodnem tekmovanju plesne ustvarjalnosti mladih OPUS 1 je bila podeljena produkcijska nagrada PS Intak & JSKD Veroniki Váldes za njeno avtorsko miniaturo Liquid Anonimus, ki bo uzrla premiero letos. Leta 2015 je bil nosilec omenjene nagrade Žigan Krajnčan, ki je s svojim plesnim kolegom Gašperjem Kunškom ustvaril plesni projekt Neimenovano, energijo, ki teče po njunih žilah, ju združuje na plesni sceni in jo zaznamo kot plesno in ustvarjalno zasvojenost. S svojim projektom mladostne in novodobne plesne svežine sta dobesedno zatresla našo sodobno sceno, potem pa se je zgodila že njuna nova scenska uprizoritev Ejlijen Expres. Ta je v prvotni improvizacijski izvedbi najprej navdušila središče Murske Sobote v času festivala 11. Front@, jeseni pa uzrla premierno odrsko postavitev ob avtorski glasbi Kristjana Krajnčana in pod mentorstvom Kaje Lorenci. Predstava je po svoji originalnosti in plesni ekspanziji tandemu Krajnčan in Kunšek omogočila polet na domača ter tuja prizorišča plesne umetnosti, ju kar katapultirala v svet scenskih umetnosti in gledališča.

Ejlijen Express (foto: Borut Bučinel)
Ejlijen Express (foto: Borut Bučinel)

 
Na Festivalu Živa 2016 je s projektom Srečanje stopila v ospredje tudi koreografinja mlade generacije Ana Romih, ki je leta 2014 diplomirala na SNDO Amsterdam, ko ob viziji ekstatičnega prebujanja zlato pobarvane Katje Kušar pogumno odgrinja zaveso onostranstva in da misliti.

2:0 (foto: Miha Fras)
2:0 (foto: Miha Fras)


V plesnem letu 2016 smo dočakali tudi tisto, kar večkrat pogrešamo na naši plesni sceni, in to je humor in je smeh, za kar je poskrbel koreograf Goran Bogdanovski s svojo predstavo 2:0, obnovo nekdanje uspešnice Fičo Baleta 1:0, sprožil pa plaz prisrčnega smeha gledalcev na  odprtju Co festivala Nomad Dance Academy, in to v nogometni izvedbi že dozorelega baletnega tima v 'kopačkah'.

Utvare/Prevare (foto: Drago Videmšek)
Utvare/Prevare (foto: Drago Videmšek)


Svoj humorni prispevek letu 2016 je dodala tudi koreografinja ter pedagoginja Urša Rupnik s svojim novim plesnim projektom Utvare-Prevare ob avtorski glasbi Davida Kocmurja in koreografskem svetovanju Maše Kagao Knez. Je zabavno in intimno strukturirana plesna predstava o ženskih lepotilnih tegobah ter tudi dobrodošla humorno zasnovana noviteta na sodobni plesni sceni.

Polna črta (foto: Drago Videmšek)
Polna črta (foto: Drago Videmšek)

  
Naši sodobni plesni ustvarjalci pa se vse bolj povezujejo ne samo z glasbeno, ampak tudi z likovno umetnostjo, z galerijami in muzeji, kjer se v prostoru umetniškega razstavnega prostora in statike instalirajo žive plesne strukture, gibalne ter plesne instalacije. Na tej likovno strukturirani plesni sceni sta posebej dejavna koreografinja Mateja Bučar in likovni umetnik Vadim Fiškin, ki delujeta kot umetniški tandem. V Cankarjevem domu so organizirali Mali plesni simpozij v čast njunim 25 skupnim ustvarjalnim letom. Simpozij je bil tudi neposredni uvod v novo prostorsko ter gibalno instalacijo z naslovom Pol-Na.Črta, ki je nastala po idejni zasnovi Mateje Bučar in ob soustvarjalcih prostora, zvoka, plesa: Vadim Fiškin, Maja Kalafatić, Katja Leban, Andreja Rauch Podržavnik, Borut Savski. Pol-Na-Črta je z led trakom razdelila Veliko sprejemno dvorano CD na dve polovici, na vsaki strani črte pa se izpostavljalo gibanje dveh akterk, kar je privabljalo poglede obiskovalcev predstav Cankarjevega doma.

Pendelum (foto: Nada Žgank)
Pendelum (foto: Nada Žgank)


Plesna ekspresija plesalke Nine Fajdige z naslovom Pendelum je plemenitila razstavni prostor Galerije Kresija ob razstavi likovnice Urše Vidic Glassworks, ko se je dinamična abstraktna plesna forma prepletala s statiko razstavljene likovne vizije.

Globina pogleda (foto: Darja Štravs Tisu)
Globina pogleda (foto: Darja Štravs Tisu)


V tem letu se je v kletnih prostorih Opere Ljubljana, kjer je postavljen komorni oder -3, dvorana namenjena raziskovanju, zgodila svojevrstna  likovno-baletna instalacija Globina (po)gleda, ki sta jo ustvarili balerina ljubljanskega baleta Kristina Aleksova in scenografka, vizualna umetnica ter njena partnerica Živa Petrič. Za omenjeno instalacijo bi bil povsem pravšnji tisti znani rek, tako spodaj kot zgoraj, ko je v uprizoritvenem prostoru stala velika črna kvadratna kocka, ki je kar spominjala na ono črno na vrhu strehe zgodovinske stavbe Opere, ki jo žal tudi kazi. Veliki črni in kvadratni lik v prostoru -3 je imel ob straneh in na različnih višinah vgrajena kukala, leče, ki so obiskovalcem omogočile pogled v notranjost kocke, kjer so zagledali bleščečo belino, znotraj te pa še koreografirane premike baletnih plesalcev.

Doktor Živago (foto: Darja Štravs Tisu)
Doktor Živago (foto: Darja Štravs Tisu)


Obe naši institucionalni baletni hiši, tako v Ljubljani kot  Mariboru, se usmerjata v programe klasičnih baletnih in modernih uprizoritvenih oblik, in kot kaže, vse bolj razpirata možnosti ustvarjanja tudi svojim članom baletnega ansambla, kar je prav gotovo pohvalno in je treba pozdraviti; v tej smeri je zelo dejavno Društvo baletnih umetnikov Slovenije / DBUS. V Ljubljani so spomladi postavili praizvedbo dramsko zasnovanega baleta Dr. Živago v koreografiji mednarodno priznanega koreografa Jiŕíja Bubenička po istoimenskem romanu Borisa Pasternaka, ko lahko le upamo, da predstava stopi na pota gostovanja tudi izven naših meja, kar si po dobri koreografski postavitvi in izvedbi prav gotovo zasluži.

Romeo in Julija (foto: Darja Štravs Tisu)
Romeo in Julija (foto: Darja Štravs Tisu)


Jeseni pa je luč ugledala že nova ali obnovljena premiera moderne baletne uspešnice Yourija Vámosa Romeo in Julija na glasbo Prokofjeva  in po romanu Williama Shakespeara, ki se je znova izkazala za odrsko uspešnico, vredno ogleda, po kateri so ljubitelji baleta spraševali v času prazničnih dni tudi za darilne bone, a nič od tega ni bilo načrtovano, žal.

... (foto: Daniel Domolky)
... (foto: Daniel Domolky)


Povezava dveh uveljavljenih koreografov na naši plesni sceni, Edwarda Cluga in Iztoka Kovača, je znova prišla na plan ob gostovanju Bitef Teatra in plesne skupine Bitef, ko so v Veliki dvorani KC Španski borci uprizorili novo Clugovo delo Ptiči po komediji grškega komediografa Aristofana, ki humorno in dovolj jasno izpriča, kako se človekova čud ni nič kaj spremenila v zgodovinskem razponu in v času od prve uprizoritve Aristofanovih Ptičev 415 pr. n. št. pa vse do danes (gostovanje je bilo organizirano v sklopu programa Uvoz-Izvoz Zavoda En-Knap). V okviru drugega mednarodnega programa Zavoda En-Knap Plesna Vesna je na odru Velike dvorane gostovala tudi znana madžarska plesna skupina Éva Duda Dance Company, za katero je naš koreografski tandem Gregor Luštek & Rosana Hribar postavil novo koreografijo novega gibalnega navdiha: Ali se začne s poljubom?, kjer se preigravajo ustaljeni klišeji, se drzno spletajo osebnosti, tudi slikovito portretirajo njihovi karakterji. 

Teden Edwarda Cluga (foto: Tiberiu Marta)
Teden Edwarda Cluga (foto: Tiberiu Marta)


SNG Maribor je v času od 10. do 17. septembra organiziral teden sodobnih baletnih del, Teden Edwarda  Cluga, s katerim so počastili 25 ustvarjalnih let koreografa, umetniškega vodje in direktorja mariborskega baleta Edwarda Cluga. Velika dvorana SNG Maribor se je skoraj vsak večer napolnila, ko je bilo na sporedu eno od njegovih uspešnih del. Zadnji večer (17. 9.) pa bil namenjen Clugovem opusu, koreografijam, ki jih je postavil za tri velike baletne hiše, v Zürichu, Haagu in Stuttgartu.

Gusar (foto: Tiberiu Marta)
Gusar (foto: Tiberiu Marta)


SNG Maribor je svojo prvo premiero v letu 2016 namenilo programu baletne klasike, baletu Gusar / Le Corsaire skladatelja Adolphea Adama v koreografski postavitvi Latvijskega koreografa Aivarsa Leimanisa. Ta tehnično zahteven balet se je pri nas prvič lahko tudi v celoti izvajal ob večinoma dobro pripravljenem in številčnem moškem delu mariborskega baletnega ansambla.

Jevgenij Onjegin (foto: Tiberiu Marta)
Jevgenij Onjegin (foto: Tiberiu Marta)


Koreografinja Valentina Turcu je proti koncu leta postavila svojo novo koreografsko stvaritev za trideset plesalcev mariborskega baletnega ansambla v slogu zanjo značilnega baletnega neoklasicizma, dramsko zasnovan balet Jevgenij Onjegin po romanu ruskega pisatelja Puškina ter v izbrani glasbeni romantiki Rahmaninova in Čajkovskega. Avtorica je vsebnost romana slikovito kadrirala in poglablja v zaplete ter preplete na novo nastale ruske buržoazije ter njihovega plemstva v zatonu; bila pa z navdušenjem sprejeta tako na premieri v Veliki dvorani SNG Maribor kot na gostovanju v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Daliborka Podboj vam želim plesnega izobilja tudi v letu 2017!
Daliborka Podboj vam želim plesnega izobilja tudi v letu 2017!


Težko je podčrtati končno misel o plesnem letu 2016, ko pa se je na tej umetniški sceni ves čas pestro dogajalo v obilju dobrega in so se predstave tudi podvajale istega dne, celo ob isti uri, produkcije pa zgostile v jesenskih mesecih. Tako da si niti ni bilo možno vsega ogledati, kar pomeni odlično produkcijsko oceno plesnega  leta, hkrati pa zahteva tudi selekcijo ogledov ob le nekajkratnih ponovitvah na sodobni plesni sceni. 
Kaj drugega, kot da želim vsem nam še naprej v letu 2017 umetniškega plesnega izobilja, našim plesalcem in ustvarjalcem pa predvsem boljše delovne in življenjske pogoje! Srečno 2017!

Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
 • Kemnsnode
 •   |   24.1.2017  |  
 • 18:43
 • [url=http://fars90.info/elven-assassin-vr.html]Elven Assassin VR[/url] Ana Belen [AnimeRG] Psycho-Pass The Movie (2015) Gekijo-ban Psycho-Pass [DUAL-AUDIO] [1080p] [BD] [x265] [pseudo] halloween Facebook Ornamental [url=http://v5706.com/torrent-tropico-5-x-box-360/]Torrent Tropico 5 (X-BOX-360)[/url] [url=http://centralcamily.com/3207-cedar-cove-saison-01.html]Cedar Cove, Saison 01[/url] [url=http://lamutuellesenior.com/watch69/The-Big-Bang-Theory-/season-02-episode-01-The-Bad-Fish-Paradigm]The Bad Fish P season 02 episode 01[/url] Sandi Krakowski FaceBook 2 0 Web Training - Week 3 of 5 the good wife Million Dollar Listing New York Ryans Wedding S01E04 HDTV x264-W4F - [SRIGGA] Wall.Street.Money.Never.Sleeps.2010.?????????.????.HR-HDTV.AC3.1024X576.X264-?????? ????????????????? ?????????? [url=http://mryami.us/away.php?file=Doctor-Strange-2016-New-HD-TS-AAC-X264-Isohunt-to]BitLord.com[/url] [url=http://735519.com/torrent/1662702182/%D0%94%D0%B6%D0%B5%D0%BA+%D0+%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%80+2+%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B4%D0%B0+%D0%BD%D0%B5+%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B0%D0%B9%D1%81%D1%8F+2016+WEB-DL+%5B1080p%5D+NNMClub+mkv]Джек Ричер 2 РќРёРєРѕРіРґР° РЅРµ возвращайся 2016 WEB-DL ...[/url] My Name Is Lakhan Dj Avi Manhattan Love Story family guy Me Before You 2016 PAL DVDR-EVO[SN] PlayboyPlus 16 11 16 Ivy Jones Pool Pleasure XXX 1080p MP4-KTR[rarbg]
 • Kemnsnode
 •   |   24.1.2017  |  
 • 12:56
 • [url=http://yourpageno1.com/battle/quelle-est-la-meilleure-sauce-de-kebab][Topifight] Quelle est la meilleure sauce de Kebab ? 5[/url] Елементарно Уотсън VA - The Jazz House Independent 2nd Issue (1998) [FLAC] [Isohunt.to] Lethal Weapon S01E07 HDTV x264-LOL[ettv] Megan Sage - Cute Brunette Fucks Pervy Plumber, XXX, MPEG4(Xvid), C2x, HD 1080p, 0,5 FPS [Pervs On Patrol - Mofos] (Aug 16, 2016).avi [Isohunt.to] Assume The Position XXX WebGift [url=http://royalscreens.com/community/show/introduction-earreaders/]Introduction of EarReaders.[/url] [url=http://pasanglayar.com/songs/imagine-dragons-i-bet-my-life-mp3-download.html]i bet my life[/url] living in urban or rural Rose Valerie - The Wood Slider - Jammin’ That Dong Between Her Toes, XXX, MPEG4(Xvid), C2x, HD 1080p, 0,5 FPS [HotLegsAndFeet] (August 15, 2016).avi [Isohunt.to] Sully 2016 HD-TS x264-CPG Les Castafiores - Discographie(A) BBC The Life of Mammals 5of9 Meat Eaters 720p HDTV x264 AAC MVGroup org mkv [url=http://socialmediamarketingagency.org/2016/07/victor-frankenstein-2015-online.html]Victor Frankenstein (2015) online[/url] [url=http://starsdress.com/torrent/1662707841/v+posteli+s+dyjavolom+avi]v_posteli_s_dyjavolom avi[/url] [url=http://p013.com/away.php?file=Bruno-Sas-Il-Cammino-Di-Santiago-In-Taxi-Vol-3-2014-superRubens]BitLord.com[/url] [url=http://les-nouvelles.info/language/nn_NO]Norsk (Nynorsk)[/url] [url=http://78dd.info/watch/jep-and-jessica-growing-the-dynasty-online/]Jep and Jessica Growing The Dynasty[/url] Busca Sangrenta Continent 7-Antarctica S01E01 Storming Antarctica HDTV x264-SDI - [SRIGGA] Discovery Channel Belgeseli Indir Most Leeched Battletech - (MacAPPS) 2016
 • Kemnsnode
 •   |   23.1.2017  |  
 • 20:05
 • [url=http://temoigner.net/Black-Sails-online-serie-7981492.html]Black Sails , Season: 3 , Episode: 2[/url] Cosmos A Space Time Odyssey dragon ball super Download O Exterminio do Marfim Dublado Torrent Video Dutch Movie Alpha.and.Omega.The.Big.Fureeze.2016.HDRip.XviD.AC3-EVO [url=http://lamutuellesenior.com/watch104/Game-of-Thrones/season-01-episode-02-The-Kingsroad]The Kingsroad season 01 episode 02[/url] [url=http://galaxiesdaily.com/464-section-zero-streaming.html]Regarder[/url] [url=http://735579.com/torrent/1662705608/John+Fogerty+-+Blue+Moon+Swamp+%271997]John Fogerty - Blue Moon Swamp '1997[/url] How.to.Get.Away.with.Murder.S03E09.HDTV.x264-LOL - 2016-11-17 American.Sniper.2014.V2.SCR.AC3.x264-CALLEXS Snowden 2016 TRUEFRENCH HDRip MD XviD-EXTREME avi Dawn.of.the.Planet.of.the.Apes.2014.DVDRip.x264.AC3-RARBG Сезон 6 БГ СУБТИТРИ [url=http://merdias.com/cast/max-gabbay/]Max Gabbay[/url] [url=http://canlitvturk.net/full-bluray-true-hd/399756-3-10-yuma-2007-1080p-blu-ray-vc-1-lpcm-7-1-karloff.html]3:10 to Yuma (2007) 1080p Blu-ray...[/url] [url=http://735519.com/torrent/1662706358/Return+2+Games+v0+80+11635+rar]Return 2 Games v0 80 11635 rar[/url] http://www.nesguideradio.com/ Uptown Funk (feat. Bruno Mars) - Mark Ronson The Girl on the Train 2016 CAMRip XviD - INFERNO[PRiME] Communists Nationalists And Brother's Keeper 1992 HD ????? ????? 7.7
 • Kemnsnode
 •   |   22.1.2017  |  
 • 20:43
 • [url=http://true-pom.com/torrent_details/17656599/Android-APK-A-Kiss-For-The-Petals-The-New-Generation-English-Version-1-0-Adult-Version][Android][APK] A Kiss For The Petals - The New Generation! [English, Version 1.0, Adult Version][/url] Сезон 2 Download Underground Pathfinder Tales Audiobooks - Lair's Blade Island Balat Kayo Pala Short Film By Kamote Clan [url=http://paymerangstatus.com/torrent/2021954/Voltron-Legendary-Defender-S02E06-WEB-X264-DEFLATE-ettv/]Voltron.Legendary.Defender.S02E06.WEB.X264-DEFLATE[ettv][/url] [url=http://src-plumbing.com/post/396993]мќјл°¤ 1л¶Ђ ліµл©ґк°Ђм™•.E95.170122.720p-NEXT[/url] Um Agente Fora de Serie Dublado Online Um guarda-costas aposentado que se estabeleceu em um canto do mundo onde a China, Russia e Coreia do Norte se encontram sofre de demencia precoce. Em seu novo lar, ele acaba fazendo amizade com uma jovem. Quando a vida da garota e ameacada por uma ligacao de seu pai com um senhor do crime local, o guarda-costas deve invocar suas ... Vampires Torrent name Emmanuelle… Read More [url=http://chatityvid.com/view/popular/Games.html]view all [/url] [url=http://sprinkledwithhealth.com/tag/boye-2015-hdrip-xvid-mp4-megavideo-contrasena-gratis/]Boye (2015) HDRip Xvid .mp4 megavideo ContraseГ±a Gratis[/url] [url=http://918cg.com/mp3/liГЄn-khГєc-chachacha-quГЄ-hЖ°ЖЎng-cб»±c-hay.html]LiГЄn KhГєc Chachacha QuГЄ HЖ°ЖЎng Cб»±....mp3[/url] [url=http://aenaturals.info/American-Horror-Story-online-serie-5128051.html]American Horror Story[/url] [url=http://ocsal.com/torrent/1662706125/At The Gates Gardens Of Grief 2001 FLAC+CUE [RLG]]At The Gates Gardens Of Grief 2001 FLAC CUE [RLG][/url] Order By Name American horror story s06e10 720p hdtv x264-NBY-[moviezplanet in] mkv ThisGirlSucks.16.11.16.Velvet.Rain.XXX.1080p.MP4-KTR[N1C] - 2016-11-16 ????? ????? 4Videosoft Video Converter Ultimate v6.0.32 Multilingual Portable
 • Kemnsnode
 •   |   22.1.2017  |  
 • 14:46
 • [url=http://xn--8ck.net/player/?v=h6pzha2osv64&d=NVbVYeaBYg&vm=NK291ABLV00VLBA192KN&pf=&t=Agent.Carter.S01E01.1080p]Assistir - EpisГіdio 01[/url] Cutthroat Island 1995 1080p BluRay x264-VOA [NORAR][PRiME] battlestar A.Million.WAys.to.Die.in.the.West.1080p.BRRip.x264.AAC-RARBG.2014 Hot Anal Yoga (Evil Angel) NEW 2016 WEB-DL (Split Scenes) A?E?A‚A?A?E?A‚A±A?E?A‚A§A?a„?A?a‚¬A?A?a„?A…A  2016 A?E?A‚A§A?a„?A‹a€ A?a„?A‚A? A?a„?A?a‚¬A¦A?a„? [url=http://skidooonline.com/torrent/1662694547/%D0%92%D0%BE%D0%BA%D1%80%D1%83%D0%B3+%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0+%E2%84%961+%28%D1%8F%D0%BD%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8C+2017%29+pdf]Р’РѕРєСЂСѓРі света в„–1 (январь 2017) pdf[/url] [url=http://715899933.com/multfilmy/]Мультфильмы[/url] [url=http://tibiamac.com/torrent/1662693794/Grateful+Dead+-+Dead+Set+1981+Arista+A2L+8606+Hires%7D]Grateful Dead - Dead Set 1981 Arista A2L 8606 Hires}[/url] [url=http://mmm-po.net/torrent/1662696402/Mario+Party+Star+Rush+%28EUR%29+cia]Mario Party Star Rush (EUR) cia[/url] Defuntos - A Eterna Dança da Morte Hacksaw Ridge 2016 HDCAM 450MB Ganool mkv Windows - Video Apps ebod553 mp4 [???] The.Walking.Dead.S07E04.720P.HDTV.X264.AVS [url=http://2manbetx.info/hardland.html]Hardland[/url] [url=http://surgerygynecomastia.info/2017/01/rewrite-moon-and-terra.html]Rewrite Moon and Terra (2017) online[/url] [url=http://2manbetx.info/system-crash.html]System Crash[/url] [url=http://v3538.com/torrent/1662691411/Bosss+Day+mp4]Bosss Day mp4[/url] [url=http://356789c.com/torrent/1662695467/Hide+ALL+IP+2016+12+24+161224+Incl+Loader+%2B+Portable+%5BSadeemPC%5D+zip]Hide ALL IP 2016 12 24 161224 Incl Loader + Portable [SadeemPC] zip[/url] Graphichs American Horror Story Cast - Life On Mars? (from American Horror Story) ... Trackmania Turbo-CODEX chicago pd Channel Zero Season 1 Complete HDTV x264 [i_c]
 • Kemnsnode
 •   |   21.1.2017  |  
 • 6:58
 • [url=http://cccp24.biz/torrent/1662692546/Spanglish+2004+BRRip+XviD+MP3-RARBG]Spanglish 2004 BRRip XviD MP3-RARBG[/url] Murder In Melbourne mkv Bull 2016 S01E02 WEB x264-FLEET[PRiME] Contact Us Fact or Faked Paranormal Files No Comments [url=http://phoenixwebcam.com/releases.php]Releases[/url] [url=http://30456622.com/tags/colony-1]Colony - Temporada 1[/url] [url=http://3254777.com//3254777.com/torrents/triple-9-2016-french-brrip-xvid-am84]Triple 9 2016 FRENCH BRRip XviD-AM84(A)[/url] [url=http://hufas.us/hidden-figures-2016-dvdscr-full-movie-watch-online-free/]Hidden Figures (2016) DVDScr Full Movie Watch Online Free Hidden Figures (2016) DVDScr Full Movie Watch Online Free Watch Hidden Figures (2016) DVDScr Full Movie Online Free Directed by: Theodore Melfi Writers: Allison Schroeder, Theodore Melfi Starring by: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle MonГЎe Genres: Drama Country: USA Language: English Hidden Figures Watch Online (Single Links – DVDScr) Hidden Figures Watch Online – OpenloadHidden Figures (2016) Full Movie Watch Online Free *Rip File* Hidden Figures Watch Online – VdriveHidden Figures ...[/url] The Shallows 2016 Torrent ???? ??? 2016?????!???19?????,?????,???(15) Alyssa Cole mp4 Dont Be Tardy S05E09 Middle Child Syndrome HDTV x264-[NY2] - [SRIGGA] [url=http://4wbetx.org/view/popular/Music.html]view all [/url] [url=http://petsad-lookup.com/torrent/1652507502/Perfect+Symmetry+-+Search+for+Beginning+of+Time+-+Heinz+Page+pdf+Perfect+Symmetry+-+The+Search+for+the+Beginning+of+Time+-+H+Pagels+pdf]Perfect Symmetry - Search for Beginning of Time - Heinz Page pdf Perfect Symm...[/url] The BFG 2016 DVDRip XviD AC3-iFT[SN] Martin Palmer Vikings (2015) S03E06 1080p WEB-DL NL Subs SAM TBS Bloodline Teen Wolf 5? Temporada Dual Audio Torrent – WEB-DL 720p Download (2016)
 • Kemnsnode
 •   |   20.1.2017  |  
 • 23:27
 • [url=http://7770324.com/torrent/1662690817/WorkZone+2017+MAC+SOFT]WorkZone 2017 MAC SOFT[/url] Green Day - Revolution Radio (2016) [FLAC] The Walking Dead Arrow S05E07 Vigilante 720p WEB-DL DD5 1 H264-kovalski mkv mofoxxx-phgc30 mp4 Robbie Coltrane's Critical Evidence - 02 - Time Of Death - FC [url=http://kennisismarina.net/torrents/?ihq=doctor+strange]doctor strange[/url] [url=http://find-ads-forapparelandjewelry.com/the-lego-movie-2014/]The Lego Movie (2014)[/url] [url=http://exuberant-swank.us/torrent/1662691209/Man+Seeking+Woman+S03E03+HDTV+x264-FLEET%5BPRiME%5D]Man Seeking Woman S03E03 HDTV x264-FLEET[PRiME][/url] [url=http://hg6666h.com/torrent_details/17657936/RPG-%E3%83%8F%E3%82%BD%E3%83%A6%E3%82%A2-%E8%8A%B1%E9%96%8B%E3%81%8F%E9%AD%94%E7%A8%AE-Hasoyua-Seed-of-Evil-Ver-1-1][RPG] [гѓЏг‚Ѕгѓ¦г‚ў] иЉ±й–‹гЃЏй­”зЁ® / [Hasoyua] Seed of Evil Ver.1.1[/url] Karlee Grey mp4 X-Plane for Mac v10.50 [Isohunt.to] Windows 10 X64 8in1 build 14393.447 en-US Nov 2016 Gen2 12 Маймуни Сезон 2 Епизод 4 / 12 Monkeys БГ СУБТИТРИ Rayon Riddles Rise of the Goblin King REPACK-KaOs [url=http://vrloads.com/torrent/1662690953/Pure+S01E01+HDTV+XviD-FUM%5Bettv%5D]Pure S01E01 HDTV XviD-FUM[ettv][/url] [url=http://grupopornowhastsapp.com/songs/eminem-lose-yourself-mp3-download.html]lose yourself[/url] [url=http://slanedm.us/forum/viewtopic.php?t=880927]Джек Ричер 2: РќРёРєРѕРіРґР° РЅРµ возвращайся / Jack Reacher: Never Go Back[/url] C S I In Quiete (2004) [DVD9 PAL] Hamiltonian Mechanics of Gauge Systems Falling Skies Dakota Goes Nuts XXX DVDRip x264-CiCXXX[N1C] [mp4] Бразилия 16 часть 2.mp4
 • Kemnsnode
 •   |   20.1.2017  |  
 • 14:53
 • [url=http://porn10.xxx/torrent/1662683873/Dragon Ball Super epi 20-27+09 fix Mp4 ita iCV-MIRCrew]Dragon Ball Super epi 20-27 09 fix Mp4 ita iCV-MIRCrew[/url] Batman vs Superman Dawn of Justice - 2016 - HDRip - x264 - AAC - Dual Audio -... Advanced Installer Architect 13 2 1 Build 73128 Setup Patch zip 14 Damned For All Time Blood Money 2 9 00 PhotoDirector Photo Editor App 4.5.5 FULL ApA?A?m [url=http://be500.org/tag/introverted-boss-2017-free-online/]Introverted Boss (2017) free online[/url] [url=http://phimsex.xxx/tag/el-genio-en-milan-2016-descarga-gratuita-la-pelicula-completa/]el genio en MilГЎn (2016) descarga gratuita la pelГ­cula completa[/url] [url=http://phimsex.xxx/tag/ghost-team-2016-pelicula-completa-con-subtitulos-en-espanol/]Ghost Team 2016 pelГ­cula completa con subtГ­tulos en espaГ±ol[/url] Equals 2015 1080p BluRay DTS x264-ETRG Hardcore Lethal Weapon S01E07 HDTV x264-LOL[ettv] 0 Comments World of Speed for MAC Game (2016) [url=http://056789j.com/torrent/1662672000/Disappeared S04E08 iNTERNAL HDTV x264-W4F - [SRIGGA]]Disappeared S04E08 iNTERNAL HDTV x264-W4F - [SRIGGA][/url] [url=http://nationalresearchacademy.com/tag/libre-de-alcaldesa-2016-espanol-castellano-descargar-la-version-completa/]libre de Alcaldesa (2016) EspaГ±ol Castellano descargar la versiГіn completa[/url] [url=http://livebetboom83.com/276386/watch-bruce-lee-the-lost-interview-1994-full-movie-hd]Bruce Lee: The Lost Interview[/url] [url=http://kaskus88.net/torrent/1662669073/Clinical 2017 HDRip XviD AC3-EVO]Clinical 2017 HDRip XviD AC3-EVO[/url] DTMF Piano using ToneGenerator Techno RAVE 4 Addicted to Fresno 2015 720p BluRay H264 AAC-RARBG Addicted to Fresno 2015 iNTERNAL BDRip x264-LiBRARiANS[1337x][SN] Axis Living In
 • Kemnsnode
 •   |   20.1.2017  |  
 • 6:57
 • http://greaterregoinal.org/torrent_details/9807535/xXx-The-Return-of-Xander-Cage-XviD-AC3-ADTRG - xXx.The.Return.of.Xander.Cage.XviD.AC3-ADTRG Cars.2006.720p.BluRay.x264-NeZu [KiteSeekers-Wasurenai - Pretty Rhythm Aurora Dream Special - 27 [H264 704x400 - [474B7565 - .mkv Gracepoint BitLord.com Don't Breathe (2016) [1080p - [YTS AG - http://moviesy.us/torrent/1662684707/Sneaky+Pete+S01E05+WEBRip+X264-DEFLATE%5Bettv%5D - Sneaky Pete S01E05 WEBRip X264-DEFLATE[ettv - http://onlinetarotcardreading.org/torrent/1662682277/Amintiri+despre+Eminescu+pdf - Amintiri despre Eminescu pdf Celebrity Antiques Road Trip S06E02 - Charles Dance and Geraldine James The Double Life Of Veronique.1991.CRITERION.BRRip.x264-VLiS Dawn of the Planet of the Apes Trailer 2014 mp4 s0ck3y Tracker list Pink (2016) - BDRip - X264 - 5 1CH - ESubs - 1080P - 2 1GB [Team Jaffa - mkv http://sandbayhealth.com/viewforum.php?f=162&sid=779edb3ca346c6b273d26feb482bc4c9 - Filmy - HD 3D http://risiingrp.com/serie/Kuroko-no-Basket - Kuroko no Basket Free Full Documentaries Лас Вегас Seducing Phoebe king cobra Daum PotPlayer 1 6 63840 0 x86 et x64
 • Kemnsnode
 •   |   19.1.2017  |  
 • 23:25
 • http://realestatementoringinc.org/torrent/1662683626/La+La+Land+%282016%29+DVDScr+%5BCyro+se%5D+avi - La La Land (2016) DVDScr [Cyro se - avi WWE Smackdown Live 2016 11 15 720p HDTV x264-Ebi [TJET - http://bigfoot1942.sektori.org:6969/announce The Flash 2014 S03E06 1080p HDTV x264 mp4 Tim Wong DVD / Film extra's http://agenciasrd.net/torrent/1662681337/Guys+Grocery+Games+S12E03+Triple+D+Tournament+2+Part+3+WEB-DL+x264-JIVE+-+%5BSRIGGA%5D - Guys Grocery Games S12E03 Triple D Tournament 2 Part 3 WEB-DL x264-JIVE - [SR... http://howuz.us/Learn-C-by-Examples-Mit-ausf-hrlichen-Beispielen-bungsaufgaben-und-L-sungen-f-r-C-03-und-C-11_2770869.html - Learn C by Examples: Mit ausfГјhrlichen Beispielen, Гњbungsaufgaben und LГ¶sungen fГјr C 03 und C 11 http://financialonline.org/torrents/search/?search=dragon ball super - dragon ball super http://be500.org/tag/tonton-papa-ricky-2017/ - Tonton Papa Ricky (2017) uTorrent plugin Final Girl 2015 HD ????? ????? 4.6 Deadly Instincts S01E04 (2015) Lisa Dickenson - Mistletoe on 34th Street - eBook [Isohunt.to - Trick R Treat STV.NTSC.MULTi.DVDR-SURViVAL(A) http://bingo24live94.com/subcat/598/2/1.html - Secret Diary of a Call girl http://lambsontheroad.com/serie/Saishuu-Heiki-Kanojo - Saishuu Heiki Kanojo Первый мститель: Другая война Captain America: the Winter Soldier (2014) DCPrip 2K Трейлер Hearts of Iron IV (2016) (Final Version) (for pc) Les contes d'Avonlea S05E09 FRENCH DVDRip XviD.LiB...(A) UKNM - Emergency Ward 10 [Ashley Ryder, JP Dubois, Leo Kage - .wmv Kings Of Leon Use Somebody Acoustic Karaoke Version
 • Kemnsnode
 •   |   19.1.2017  |  
 • 16:42
 • http://esadoglettery.org/torrent/1662682016/InTheCrack++14+03+11+Adriana+Chechik+Set+899+XXX+IMAGESET-GAGBALL%5Brarbg%5D - InTheCrack com_14 03 11 Adriana Chechik Set 899 XXX IMAGESET-GAGBALL[rarbg - Westworld.S01E07.PROPER.VOSTFR.1080p.HBO.WEBRip.DD...(A) Girls Next Door s3 with Steve Holmes mp4 [AnimeRG - My Wife is the Student Council President+! S2 - 07 [Uncensored - [Multi-Sub - [x265 - [1080p - [pseudo - - 2016-11-15 Asia's Next Top Model contacts http://esadogletterz.org/seth-meyers-2016-01-25-dakota-johnson/ - Seth Meyers 2016 01 25 Dakota Johnson http://lfnc.us/torrent/1662679653/30+Days+to+Understanding+the+Bible - 30 Days to Understanding the Bible http://esacatx.org/torrent/1662683577/Insert+Name+Here+s02e03+Mary+EN+SUB+MPEG4+x264+WEBRIP+%5BMPup%5D - Insert Name Here s02e03 Mary EN SUB MPEG4 x264 WEBRIP [MPup - pierce the veil misadventures Стоте BeLight Get Backup Pro 3.1.1 Multilingual MacOSX Nicki Minaj Feat 2 Chainz Beez In The Trap Sub En Espa Ol Spanish Castellano DC Comics Chronology - Revised v.1.0 (1954) http://linkingmoney.com/tag/jota-de-saura-2016-ver-la-pelicula-completa-en-linea-gratis/ - Jota de Saura 2016 ver la pelГ­cula completa en lГ­nea gratis http://kingsleytruckandtrailersales.com/player/2180693/The_Mindy_Project/season_5/episode_5/Episode_5/ - WATCH VIDEO ONLINE http://livebetboom71.com/torrent/1662671550/MacGyver+2016+S01E13+720p+HDTV+X264+mp4 - MacGyver 2016 S01E13 720p HDTV X264 mp4 http://azeeez.com/away.php?file=/Chicago-PD-S04E11-HDTV-x264-KILLERS[ettv - -torrent-8558281.html - Chicago PD S04E11 HDTV x264-KILLERS[ettv - 100 Most Amazing Collection of Computer Desktop Wallpapers - 1821 [ECLiPSE - divergent Alan Watts - Eternal Now Captain Phillips 2013 BDRip x264 - Thursday6th ( Rapidgator - Uploaded - Ryushare ) Heavy Metal 1981 HD ????? ????? 6.7
 • Kemnsnode
 •   |   19.1.2017  |  
 • 10:09
 • http://hudeu.us/torrent/1662684989/Brian%2C+Randy+mp4 - Brian, Randy mp4 [HorribleSubs - Okusama ga Seitokaichou! S2 (Uncensored) - 04 [720p - mkv Nuwest Leda - Evil Queen, Rebel Queen.avi [Blacked - Brandi Love (Sexy Mom Takes 2 young BBCs - 16 11 2016) rq (2k) mp4 ThisGirlSucks.16.11.16.Velvet.Rain.XXX.1080p.MP4-KTR[N1C - - 2016-11-16 The Leftovers http://louisvuittonhandbagluxury.us/torrents/?ihq=game+of+thrones+s04e07 - game of thrones s04e07 http://tmkj.us/torrent/1662685020/Aslains+WoT+Modpack+Installer+v+9+17+0+1+26+exe - Aslains_WoT_Modpack_Installer_v 9 17 0 1_26 exe http://esadogletterz.org/teen-wolf-s03-tv-pack/ - Teen Wolf S03 [TV-PACK - http://esacertificationa.org/search/v%20vendeta/ - v vendeta http://esaregistrationw.org/community/show/reseed-i-need-seeders-or-re-seed-please-v3/ - RESEED - I need Seeders or a Re-Seed PLEASE! V3 Album Robert Gagnon C Est Comme Ca Rar Mp3 Jason Bourne (2016) suicide squad 2016 extended 720p web dl hevc x265 rmteam mkv Black Knight 2001 720p BluRay x264-GECKOS ( Rapidgator - Uploaded ) silicon valley http://livevbingo73.com/schauspieler/david-duchovny - David Duchovny http://alleqianceprotection.com/destruction-las-vegas-blast-vegas-2013-vose/ - Destruction: Las Vegas (blast vegas) (2013) [Vose - http://v99032.com/software/other/120706-the-foundry-cameratracker-10v10-for-after-effects-cc-win-x64.html - The Foundry CameraTracker 1.0v10 for After Effects CC Win x64 http://356789l.com/torrent/1662672059/BoxTruckSex+17+01+05+Suzy+Rainbow+XXX+XviD-iPT+Team - BoxTruckSex 17 01 05 Suzy Rainbow XXX XviD-iPT Team RollerCoaster Tycoon World (v61951, MULTI10) [FitGirl Repack - torrent Read More Manamantha movie download torrent COLDPLAY A HEAD FULL OF DREAMS 2015 FLAC CD PERFECT Album - Novogodnij Hitovyj Bum 2013
 • Kemnsnode
 •   |   18.1.2017  |  
 • 22:37
 • http://gpon.us/files-c/cotton-candi-keep2share/?hosting=54 - rapidgator.net Fundamentals of Hydraulic Engineering Dale Dickey Moja ulubiona gra The Elder Scrolls V Skyrim SE Update v1 2 Official Sound Fix-KaOS Mastering Your Mean Girl - The No-BS Guide to Silencing Your Inner Critic and... http://quae.us/torrent/1662684012/Acrok+Video+Converter+Ultimate+5+0+63+646+Cracked - Acrok Video Converter Ultimate 5 0 63 646_Cracked http://carinsurancedrive.org/night-living-deb-2015/ - Night Of The Living Deb (2015) http://best-algeria.org/torrent/1662678942/The+Affair+S03E08+HDTV+x264-KILLERS%5Beztv%5D+mkv - The Affair S03E08 HDTV x264-KILLERS[eztv - mkv http://couponsy.us/bbs/board.php?bo_table=torrent_movies&wr_id=82099 - 2004, 스윙걸즈 Swing Girls Once Upon a Time Saison 6 Episode 9 Vostfr Bikini Sex Dolls XXX DVDRip x264-CiCXXX 16/05/18 _I_Have_a_Wife__11_17_2016_Alyssa_Lynn__Naughty_America__HD_4k mp4 Christophe Mali - je vous emmene .mp3(A) http://qa-delete-me-2017-01-17-hack-lib.com/away.php?file=NaughtyAmerica-Lezley-Zen-22187-08-01-2017-2017-Ass-smacking-2160p-Isohunt-to - BitLord.com http://kk88bo.net/show/the-incredible-dr-pol - The Incredible Dr. Pol - Show Me the Bunny 8PM on National Geographic WILD http://maturecreampies.com/torrent/1662671933/Lev+Tolstoy-Hadzhi+Murat+2008+MP3+320kbps - Lev Tolstoy-Hadzhi Murat 2008 MP3 320kbps http://bingo24bet30.com/actor/Andre%20Meadows - Andre Meadows, http://hashima.com/torrent/1662669260/Death+Race+2050+2017+1080p+BluRay+x264+DTS-HD+MA+5+1-MT - Death Race 2050 2017 1080p BluRay x264 DTS-HD MA 5 1-MT Ellen's Design Challenge Holiday, Party & Christmas [FHD - pgd-316v.wmv Alan Moore Moon And Serpent Albert Cummings - From The Heart
 • Kemnsnode
 •   |   17.1.2017  |  
 • 10:25
 • http://manmmortgage.com/stars/Ary+Abittan/ - Ary Abittan Niveda Thomas Cathouse The Series You Gotta Get Bigger Dreams: My Life in Stories and Pictures (2016) by Alan Cumming [Dr.Soc - Aleksander Morosov Etot Malinoviy Svon 2009 ???? http://bingo24live86.com/movies/14944-Doctor-Strange-2016-HD-TS-x264-AC3-CPG.html - Movie Detail http://recruitingluxury.com/torrent_details/17653272/Maid-chan-Shonen-Maid-6-Special-Edition-Drama-CD-B-039-s-Log-Comic-FLAC - [Maid-chan - Shonen Maid 6 Special Edition Drama CD (B's-Log Comic) (FLAC) http://goodnewsenglish.com/torrent/1662666902/SBS+WWII+Air+Crash+Detectives+1of6+Sikorskis+Last+Flight+720p+HDTV+x264+AC3+MVGroup+Forum+mkv - SBS WWII Air Crash Detectives 1of6 Sikorskis Last Flight 720p HDTV x264 AC3 M... http://056789e.com/torrent/1662667919/GroupSexGames+17+01+13+Bernice+And+Cipriana+Sexbarrow+XXX+1080p+MP4-KTR%5Brarbg%5D - GroupSexGames 17 01 13 Bernice And Cipriana Sexbarrow XXX 1080p MP4-KTR[rarbg - http://pokesavar.com/download-hd-hollywood-movies/ - Hollywood The 33 2015 HD ????? ????? 6.9 one punch man Pluralsight - Building an Intelligent System From Embedded to Cloud Reboot Restore Rx Pro 10 6 Build 2701680652 Multilingual + Keymaker [SadeemPC... Blowtorch 2016 HDRip XviD AC3-EVO http://www.bingo24bet16.com/applications/4562557-particle-sound-dw8-i-kontakt-mac-170111.html - Particle Sound DW8 I KONTAKT MAC 170111 http://englandvip.com/the-last-stand-2013/ - The Last Stand (2013) http://lkykg.com/torrent/1662671932/The+Onion+News+Network+S01E08+Stock+Market+Crash+HDTV+XviD-FQM - The Onion News Network S01E08 Stock Market Crash HDTV XviD-FQM http://xiaoming18.com/torrent_details/17655043/Anime-Land-Touken-Ranbu-Hanamaru-BS11-720p-Hi10P-AAC-RAW - [Anime Land - Touken Ranbu - Hanamaru (BS11 720p Hi10P AAC) RAW Brigitte Kaandorp - 2003 - Lustrum [Isohunt.to - Trilead VM Explorer v6.2.001 Enterprise + Keygen - Core-X LXVS-013(16) Duck Dynasty Безмълвен Сезон 1 Епизод 7 / Speechless БГ СУБТИТРИ
 • Kemnsnode
 •   |   17.1.2017  |  
 • 2:54
 • http://nonimengkudumorinda.info/watch97/Criminal-Minds/season-11-episode-16-Derek - Derek season 11 episode 16 Albert King - Live Wire Blues Power 320 VBR electronic Icerde (Ek ton eso) 2016 5o ep. 720p WEBRip x264 AAC [Isohunt.to - Nashville The New Yorker http://lambsontheroad.com/serie/Revolution - Revolution http://livebetboom40.com/2016/10/si-de-verdad-quieres-hope-springs-2012-online.html - Si de verdad quieres (Hope Springs ) (2012) online http://zulumbando.com/episodio-online/15898454-kyle-xy - Ver Kyle XY Online Kyle XY es una serie de televisiГіn estadounidense de la cadena ABC Family, creada por Eric Bress y Mackye Gruber. En Estados Unidos, la serie se estrenГі el 26 de junio de 2006, con una audiencia de 2,64 millones de telespectadores, y finalizГі el 16 de marzo de 2009. Tuvo tres temporadas: la primera con 10 episodios, la segunda con 23 episodios y la tercera con otros 10 capГ­tulos. La serie no fue renovada. En EspaГ±a, la cadena Cuatro comprГі los derechos de la serie y el 19 de septiembre de 2007 emitiГі el primer capГ­tulo. El 24 de octubre, se estrenГі la primera parte de la segunda temporada y, un aГ±o despuГ©s, el 14 de diciembre de 2008, la segunda parte de la segunda temporada (etiquetada en EspaГ±a como tercera temporada). Los episodios de la tercera temporada (conocida en EspaГ±a como cuarta temporada) fueron emitidos del 1 de julio al 15 de julio de 2009.Ver online Kyle XY en linea Madeaux Want Feat Midnight My Sisters Hot Friend - NaughtyAmerica} Alex Blake - My Sisters Hot Friend ... Straight From The Heart Agents of S H I E L D 2013 Season 1 S01 Complete WEB-DL 720p x265 2Ch HE-AAC-... Decoding the Secrets of Egyptian Hieroglyphs http://bingo24live9.com/cards/movie/46862 - R.E.M.2016 http://bingo24bet18.com/people/mads-mikkelsen - Mads Mikkelsen http://camtubehd.com/player/2180855/Blindspot/season_2/episode_10/Nor_I%2C_Nigel%2C_AKA_Leg_in_Iron/ - WATCH VIDEO ONLINE http://livevbingo58.com/watch97/Criminal-Minds/season-09-episode-10-The-Caller - The Caller season 09 episode 10 http://terrastonedesign.com/serie/Mirai-Nikki - Mirai Nikki Face Off Searches Superbad - FULL Movie - 2007 Mr. Right2016 Browse verified Games torrents
 • Kemnsnode
 •   |   16.1.2017  |  
 • 17:51
 • http://basoftskills.com/cards/movie/43701 - Your Name2016 Pirates Of The Caribbean On Stranger Tides Simon Vance knit.wear - Fall-Winter 2016 scifinow Suicide Squad 2016 EXTENDED 1080p WEB-DL x264 AC3-JYK Trimadrik http://nonimengkudumorinda.info/watch70/Modern-Family/shows - TV Shows http://hannaesyd.com/torrent_details/17658687/WinoXa-Tanaka-kun-wa-Itsumo-Kedaruge-Vol-1-BD-720p - [WinoXa - Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge - Vol.1 [BD 720p - http://uw1133.com/b/883MScxLVHAHAA/1/1/3.html - йџід№ђ(3) Series Link Petes Dragon 2016 720p BRRip x264 AAC-ETRG Alfred (2 8) Mac (OS X)(1) 35 Biggest Hits By Tim Mcgraw NCIS S14E07 1080p HDTV x264 mp4 http://yumoyummy.com/torrent/1662668318/VICE+News+Tonight+2017+01+11+1080p+HBO+WEBRip+AAC2+0+H264-monkee+-+%5BSRIGGA%5D - VICE News Tonight 2017 01 11 1080p HBO WEBRip AAC2 0 H264-monkee - [SRIGGA - http://xiaoming38.com/detail-tt0081398.html - Raging Bull (1980) Biography | Drama | Sport http://livevbingo84.com/iframe/flashx/96415 - Opciуn 5 Jonelle Brooks mp4 Jimmy Fallon 2016 11 16 Jude Law HDTV x264-CROOKS[ettv - BitLord.com Alain De Botton - How Proust Can Change Your Life Bruno Mars - 24k Magic (2016) FLAC
 • Kemnsnode
 •   |   16.1.2017  |  
 • 4:33
 • http://livevbingo3.com/video/imdb/vi1569109529?ref_=cs_ov_vi - Watch Trailer Wahidullah Nasheed Buffalo Springfield - Last Time Around (1968) 438 hz Islamic State_ The Digital Caliphate Fantastic Four 2015 HD ????? ????? 4.3 BBC.Planet.Earth.II.1of6.Islands.720p.HDTV.x264.AAC http://v99012.com/watch-Nocturnal-Animals-2016-online-free/ - Nocturnal Animals http://livebetboom40.com/2016/12/ver-justice-league-war-2014-online-estreno.html - Ver Justice League: War (2014) online estreno The.Martians.And.Us.Trouble.In.Paradise.WS.PDTV.XviD-REMAX Robbie Coltrane's Critical Evidence - 04 - The Hitman And The Hairdresser - FC Franco De Vita A Medio Vivir Cover I dont like Instruments http://356789l.com/torrent/1662671072/A+Series+of+Unfortunate+Events+S01E02+1080p+NF+WEBRip+DD5+1+HEVC+x265+mkv - A Series of Unfortunate Events S01E02 1080p NF WEBRip DD5 1 HEVC x265 mkv http://bingo24live39.com/torrent/1662671316/Cesar+Camarero+-+2010+-+Vanishing+Point%2C+Duracion+Invisible%2C+A+Traves+Del+Sonido+De+La+Lluvia+%28FLAC%2C+Kairos+110%29 - [P - Cesar Camarero - 2010 - Vanishing Point, Duracion Invisible, A Traves Del Son... http://carolinavips.com/transformers-rescue-bots-season-3-episode-16 - Transformers: Rescue Bots Season 3 Episode 16 http://jgmlj.com/watch-the-book-of-love-online-free-putlocker.html - The Book of Love CAPTAIN AMERICA (1990) directors cut Nero_Portable_18 0 15 0_Multilingual 11.22.63 American Sniper The Autobiography - Chris Kyle American Pickers
 • Kemnsnode
 •   |   15.1.2017  |  
 • 20:35
 • http://northdakotavip.com/tag/free-tvshows-online/ - free tvshows online ! Western TV Shows 3 living in suburban boston Top 100 This Month 15 de junho de 2016 Blowtorch 2016 HDRip DD5 1 x264-BDP[PRiME - http://semcast.net/torrent/1662668684/Indian+Girl+First+Time+Fucked+on+Cam - Indian Girl First Time Fucked on Cam http://kxpo.com/torrent/1662671650/VA+-+%D0%9B%D1%83%D1%87%D1%88%D0%B8%D0%B5+%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D1%8B%D0%B5+%D1%85%D0%B8%D1%82%D1%8B+%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B0+%282017%29 - VA - Лучшие блатные хиты РіРѕРґР° (2017) http://lambsontheroad.com/serie/Power-Rangers-Zeo - Power Rangers Zeo http://beylikduzuescortelit.com/order-date.html - Today's torrents http://livebetboom31.com/vikings-s04e16-proper/ - Vikings S04E16 PROPER Hellevate - Weapons Against Their Will (2016) Heroes of Telemark (1965) DVD5 - Kirk Douglas, Richard Harris [DDR - 1984HollyAmateurAllure Petes Dragon 2016 1080p BluRay AVC DTS-HD MA 7 1-FGT IµI»I»I·I?I?I?I¬ http://bingo24bet18.com/people/jake-gyllenhaal - Jake Gyllenhaal http://comparemutuelles.com/tv/671/ - Family Guy http://kxpo.com/torrent/1662669742/IObit+Driver+Booster+PRO+v4+1+0+389+FULL+Multilingual+Keygen - IObit Driver Booster PRO v4 1 0 389 FULL Multilingual_Keygen http://bingo24live76.com/torrent/1662671919/Hayden+Sucks+Dick+For+Ride+Home+mp4 - Hayden Sucks Dick For Ride Home mp4 http://livevbingo82.com/link/vidzi.tv/7728797 - Watch This Link! (2015) HDCam Younger.S03E08.HDTV.x264-FLEET[PRiME - Higurashi no Naku Koro ni Kira (2011) [Doki - [848x480 h264 BD AAC - blue bloods Пожарникарите от Чикаго
 • Kemnsnode
 •   |   15.1.2017  |  
 • 5:05
 • http://bingo24live100.com/actors/Giovanni+Lombardo+Radice.html - Giovanni Lombardo Radice Jill - Amateur mp4 truefire paladin Обои для рабочего стола - Nice Anime Wallpapers Girls [1920х1080 - [307 шт. - (2015) JPG VMWare ThinApp Enterprise 5 2 2 Build 4435715 + License Keys MEYD-198 mp4 http://tranny-stories.com/watch/firstborn-2016-online-full-watch-free-movie/?share=google-plus-1 - Click to share on Google+ (Opens in new window) http://dividendsolair.com/actor/Anna%20Geislerov%C3%83%C2%A1 - Anna GeislerovГѓВЎ, http://nomadichera.com/detail/befffb7a9952dafa7aebe777b5f40982e16d05a8.html - Birdman.2014. BDRip-AVC [Tarkin - .mkv http://spiderdns.net/The-Crash-online-free-putlocker-fee50-2895.html - The Crash (2017) Happy.Tugs.2.XXX.DVDRip.XviD-DoggPound Chris Kyle - American Sniper ??/?? InfiniteSkills Cisco 640 822 (ICND1) Exam Training Video ( Uploaded - Rapidgator - Ryushare ) Curt Geda, http://lhonest.com/film/brotherhood.kw6w6 - Brotherhood http://visionsflrst.com/motive - Motive 7.5 http://v99054.com/Roommate-Wanted-online-film-7967721.html - 16:31 ansehen bei Streamcloud http://bingo24bet30.com/actor/Jeffrey%20Wright - Jeffrey Wright, Advanced search Hold On Forever Rob Thomas A Tender Tomorrow Don't Breathe (2016) [1080p - [YTS AG - Stacey On the Frontline Girls, Guns and ISIS BigJ0554
 • Kemnsnode
 •   |   14.1.2017  |  
 • 4:45
 • http://3094777.com/Dr-Paul-Dobransky-Wired-to-Wealth-2012_2767199.html - Dr. Paul Dobransky - Wired to Wealth (2012) Holby City Rawson Marshall Thurber, Star Wars: The Force Awakens torrent The Women Who Kill mp4 Империя http://6196l.com/torrents/search/?page=5999 - 299951 - 300000 http://c9929.net/torrent/1662663381/Marc+Dorcel+-+Bounds+Of+Silk+%5B2017%5D+%5BSplit+Scenes%5D+WEB-DL - Marc Dorcel - Bounds Of Silk [2017 - [Split Scenes - WEB-DL http://kj9927.com/?p=51538 - Mahou Shoujo Lyrical Nanoha A’s [2В° Temporada - BitLord.com view all Arabic Course for English Speaking Student Arrow S05E07 HDTV x264-LOL[ettv - Torrents Temple Baker http://7770336.com/torrent/1662643320/James+Corden+2017+01+05+Jamie+Foxx+HDTV+x264-SORNY%5Bettv%5D - James Corden 2017 01 05 Jamie Foxx HDTV x264-SORNY[ettv - http://hg800a.com/torrent/1662645365/Christina+Angel+gets+fucked+in+the+ass+by+Jake+Steed+mp4 - Christina Angel gets fucked in the ass by Jake Steed mp4 I’ll be back Metallica - Hardwired…To Self-Destruct(3-CD Deluxe)ak320 Ultima Gaming Music Mix 2014 Sick Drops Intense Beats One Hour Hq Download
 • Kemnsnode
 •   |   13.1.2017  |  
 • 17:45
 • http://agg037.net/torrent/1662659690/Marvels+Agents+of+S+H+I+E+L+D+S04E09+HDTV+x264-LOL%5Bettv%5D - Marvels Agents of S H I E L D S04E09 HDTV x264-LOL[ettv - Modern Marvels Continuar Muthina Kathirika (2016) HD TVRip Boo! a Madea Halloween 100 Things To Do Before High School http://bbdi.us/torrent/2003962/The-74th-Annual-Golden-Globe-Awards-2017-720i-HDTV-x264-AAC-ETRG/ - The.74th.Annual.Golden.Globe.Awards.2017.720i.HDTV.x264.AAC-ETRG http://tvdyk.net/2016/12/el-origen-del-planeta-de-los-simios-2011-online.html - El origen del planeta de los simios (2011) online http://sl780.com/torrent/1662661444/The+Real+Housewives+Of+Beverly+Hills+S07E06+HDTV+x264-NY2+mp4 - The Real Housewives Of Beverly Hills S07E06 HDTV x264-NY2 mp4 http://3241777.com/torrent/1662658731/Met-Art++12+03+23+Rebecca+C+Pose - Met-Art com_12 03 23 Rebecca C Pose http://frcj.us/torrent/1662655979/WWE+RAW+2017+01+09+720p+HDTV+x264-Ebi+%5BTJET%5D - WWE RAW 2017 01 09 720p HDTV x264-Ebi [TJET - Jimmy Fallon 2016 11 15 Warren Beatty HDTV x264-CROOKS[ettv - Aleksandr Pushnoy Aleksandr Pushnoy Ru 2008 Money 2016 1080p BluRay H264 AAC-RARBG 22 Неомври 63 Сезон 1 Епизод 7 / 11.22.63 БГ СУБТИТРИ American Crime Story http://pwkds.com/view/popular/Movies.html - view all http://ijnwu.net/ray-donovan-s03-tv-pack/ - Ray Donovan S03 [TV-PACK - http://xn--ihqt13j.com/torrent/1662573362/The+Big+Bang+Theory+S10E11+720p+HDTV+155MB+MkvCage+mkv - The Big Bang Theory S10E11 720p HDTV 155MB MkvCage mkv http://63cai.com/intheaters/the-letters/ - The Letters walking dead s07 Channel Zero Anger Management S02E48 REPACK HDTV x264 KILLERS rarbg Internet Download Manager (IDM) 6 26 Build 8 Registered (32bit + 64bit Patch)... ebs ?? ??? 2014 ??? ?? 1 5? ?? ???
 • Preberi članek
  Preberi članek
  Najkrajše državno prvenstvo v zgodovini tekmovalnega plesa
  V Športni dvorani Kočevje so se zbrali plesalci iz osmih plesnih klubov
  Anja Mejač in Ajda Schmidt. Ko se plesalka flamenka spremeni v plesalko butoha.
  Letos vas na Prešernov dan znova vabimo na dogodek, in sicer fotografsko razstavo Simbioza nasprotij, katere otvoritev bo potekala v Trubarjevi ...
  Preberi članek
  Preberi članek
  360°
  Preberi članek
  Januar 2017
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  Preberi članek
  Preberi članek
  Preberi članek
  Preberi članek
  Poskrbite za svež videz in udobje že v začetku leta
  Pri Oriflamu so pripravili za vas nekaj novosti za prijetnejše počutje in lahkotnejši dan
  Vroča čokolada za mrzle zimske dni
  Na Novi Zelandiji je seveda poletje, a vroča čokolada prija poleti in pozimi!
  Preberi članek
  Preberi članek