Ljubljana, 28.05.2016 | Melita Goljevšček

Vstopite v ČUDežNI svet. Prebijte svoj nevidni zid! Meja ni!

V Španskih borcih premiera plesne predstave članov Društva študentov invalidov Slovenije pod koreografijo Andreja Novotnyja in z glasbenimi vložki rokerske skupine MIT
Člani Društva študentov invalidov Slovenije (DŠIS) bodo 6. junija ob 20. uri na odru Kulturnega centra Španski borci v Ljubljani premierno nastopili s plesno predstavo ČUDežNI! pod koreografijo Andreja Novotnyja in z glasbenimi vložki rokerske skupine MIT (vodja projekta Lea Bernik Urankar, dramaturginja Mojca Funkl, scenografka Agata Pavlovec).
...
...

Plesalci DŠIS bodo znova zavzeli odrske deske in vas tokrat odnesli vse tja do čudežne dežele. Do danes je javnost lahko uživala v najrazličnejših predstavah, plesnih, dramskih, predvsem zanimivih. Tokrat predstavljajo nekaj povsem novega. ČUDežNI! je plesna predstava, ki je zasnovana na klasični zgodbi Alice v čudežni deželi. Glavne protagonistke ne srečamo nikoli. Zgodbo pripovedujejo osebe, ki z njo prihajajo v stik. Svet sanj in realnosti se prepletata. Omejitve realnega sveta v sanjskem izginejo, v sanjah je vse mogoče.
...
...

Koreograf Andrej Novotny o predstavi razmišlja: "Osebni strahovi, želje, veselje in kanček morbidnega se skozi plesno zgodbo prepletajo, zapletajo in odpletajo. Vse skupaj lahko na trenutke gledalcu zgleda nenavadno, kaotično in čudno. Toda če gledalec pobrska po svoji notranjosti, morda ugotovi, da to ni čudno. To je lahko samo Čudežno!"
...
...

Frontman rokerske skupine MIT pa pravi: "Ideja banda MIT je, da si to, kar si in s tem si največ. Meja ni! Tako nam je v največji izziv podati se v svet ČUDežNI!h."  "Kdo smo? Kdo je Alica? Se distanciramo od stvari ali jih vzamemo v svoje roke in se vržemo v neznano?" se sprašuje igralka in dramaturginja Mojca Funkl ter poziva: "Radovednost. Pogum. Sprejemanje. Bodimo Alica."
... glavni akter in scenografka Agata Pavlovec ... (Foto: Jaka Vehar)
... glavni akter in scenografka Agata Pavlovec ... (Foto: Jaka Vehar)

Poslanstvo društva je koncept samostojnega življenja študentov invalidov. Prav tako je njihovo poslanstvo osveščati širšo javnost in vsakega posameznika o invalidih, njihovih življenjih. Najraje stereotipe in predsodke rušijo s tem, da se izražajo, ustvarjajo. Iz tega potem nastanejo umetniški projekti, ki v dosedanji praksi prevzamejo marsikoga.
Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Projekt Predani korakom z Miho Podrepškom in Ladom Bizovičarjem bo poseben izziv
Intervju s plesalcem, pedagogom, pevcem in vsestranskim interpretom Miho Podrepškom
Matjaž Farič. Program 14. izdaje festivala Front@ vključuje veliko tveganja!
Program 14. izdaje festivala Front@ vključuje veliko tveganja. Skoraj vsi dogodki so nač ...
Preberi članek
Preberi članek
360°
Preberi članek
Avgust 2019
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Obkroženi z idioti
Izšla je nova knjiga švedskega vedenjskega strokovnjaka, predavatelja in pisca Thomasa Eriksona
Tereza's Choice veganska žar linija za vrtne zabave
V poletje s tremi novimi izdelki zdrave prehrane
Preberi članek
Preberi članek