Ljubljana, 11.08.2014 | Katja Dobrijević

Začnite vibrirati. Prihaja letošnja Vibra z odličnim programom

Mednarodne poletne plesne delavnice se vračajo v našo prestolnico
Med 24. in 30. avgustom pripravite plesna oblačila, saj se bo v tem času odvijal mednarodni plesni workshop Vibra 2014. Po lanskoletnem prvencu je Vibra postala sinonim za raznolikost in raznorodnost plesa. Pomeni ustvarjalen prostor med plesalci, ljubitelji plesa in vrhunskimi slovenskimi ter tujimi pedagogi. Letos so organizatorji Vibre pripravili še bolj pester in razširjen program delavnic in dogodkov, ki bodo brez dvoma navdušili vse plesalce in plesne navdušence. Izbirali boste lahko med delavnicami sodobnega plesa, baleta, moderna, repertoarja, partneringa, pilatesa,franklina in joge. Poleg tega bodo na voljo tudi delavnice za otroke.
...
...

Posebna atrakcija letošnje Vibre bo zagotovo delavnica repertoarja svetovne zvezde sodobnega plesa Akrama Khana, predstave Vertical Road iz leta 2010, ki ga bo poučevala dolgoletna sodelavka in plesalka Akram Khan Company, Eulalia Ayguade Farro. Letošnja novost so tudi brezplačne delavnice teorije in plesne analize, ki ju bosta vodila Andreja Kopač in Rok Vevar. Delavnice bodo potekale v sodelovanju s festivalom Mladi levi.
Vibra je zrasla v glavi koreografinje in plesalke Magdalene Reiter.
Vibra je zrasla v glavi koreografinje in plesalke Magdalene Reiter.

"Zelo sem ponosna na celotni program Vibre. Popolna novost letošnjega programa bo repertoar svetovne zvezde sodobnega plesa Akrama Khana. Akram nam je dal svoje osebno privoljenje za uporabo svojega materiala iz predstave Vertical Road iz leta 2010. Zelo sem vesela, da bodo na Vibri ponovno poučevali Kjara Starič Wurst (modern), Lukas Zuschlag (balet) in Saša Lončar (delavnice za otroke). Z Duškom Teropšičem bova spet skupaj vodila delavnice partneringa.  Več je nivojev delavnic sodobnega plesa, ki ga bomo poučevali Eulalia, Nina Fajdiga in jaz. H Katri Kodela pa lahko greste na ure joge. Imamo pa še par novosti letošnje Vibre – zaključni odprti prikaz delavnic v Plesnem Teatru Ljubljana, 30.avgusta zvečer. Uvedli smo Vibra certifikate. Tako, da je program obsežnejši in vznemirljivejši od lanskega," je za naš portal povedala idejna vodja Vibre plesalka in koreografinja Magdalena Reiter.
Med pedagogi bo ponovno baletni plesalec Lukas Zuschlag...
Med pedagogi bo ponovno baletni plesalec Lukas Zuschlag...
 
Delavnice so za razliko od minulega leta razvrščene v več različnih težavnostnih stopenj in namenjene ljubiteljskim ter profesionalnim plesalcem vseh starosti. Letošnja Vibra vabi tudi vse, ki se s plesom ne ukvarjajo, da obiščejo Fit trio, kombinacijo pilatesa, franklin tehnike in joge. Zaradi izjemnega zanimanja za delavnice se Vibra seli v večje prostore, kjer se boste lahko vsi plesni navdušenci zabavali na vso moč. Delavnice bodo letos izvajali na treh lokacijah, in sicer v Studiu Baobab, Studiu Vitkar in v Plesnem teatru Ljubljana.
... Kjara Starič Wurst... (foto: Christopher Wurst)
... Kjara Starič Wurst... (foto: Christopher Wurst)

"Verjamem, da vzdušje tvorijo ljudje. Na Vibri učijo čudoviti pedagogi in lani smo imeli izjemno talentirane in entuzijastične udeležence delavnic. Precej ljudi, ki se je že lani udeležilo Vibre, se je letos ponovno vpisalo. Imamo tudi dosti novih udeležencev. Veliko več ljudi kot lani se je k nam prijavilo že junija, ko smo imeli znižane cene delavnic. Bolj ko se Vibra približuje, večji je naval. Mislim, da se je Vibra v tem prostoru prijela in izkazala za potrebno," je svoje razmišljanje o svojem plesnem otroku povzela Magdalena Reiter, ki bo novembra dala na ogled novo predstavo. "Prvi sklop vaj za novo predstavo z delovnim naslovom Witkacy v produkcji Anton Podbevšek Teatra iż Novega mesta smo pričeli že maja. Drugi sklop bomo začeli naslednji teden. Premiera bo 7. novembra v APT-ju, nato se bo predstava cel november igrala v Novem mestu, januarja pa v Ljubljani. Računamo tudi z gostovanji v tujini. Ampak najprej je na vrsti Vibra, ki zahteva veliko pozornosti in dela."
... Dušan Teropšič in Magdalena Reiter... (foto: Vibra)
... Dušan Teropšič in Magdalena Reiter... (foto: Vibra)

Še več "infota" o mednarodnih plesnih delavnicah dobite na spletnem naslovu www.vibra.si
Ime*
Vaš komentar*:
Prepišite kodo:
captcha
Komentarji
Preberi članek
Preberi članek
Zvezde plešejo. V bitki za plesni globus izpadla Jana Koteska!
Sedma oddaja šova Zvezde plešejo prinesla nova partnerstva
Klemen Prašnikar & Aleksandra Averkijeva. Evropska prvaka v latinskoameriških plesih!
Vsekakor sva zmage vesela. Težko rečeva, da ni bila pričakovana, glede na to, da sva aktualna ...
Preberi članek
Preberi članek
360°
Preberi članek
April 2019
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Preberi članek
Ustnice − ogledalo emocij. 'Duck face' je 'out', naravno je lepo in privlačno!
Izdelka Shape & Contour iz Merz Aestheticsa zagotavljata polne in privlačne ustnice naravnega videza
Vabim te na grške počitnice na Kreto
Joga, kuharski delavnici, zdrava hrana, sonce, morje, sprostitev ... vse to je Tertsa
Preberi članek
Preberi članek